Jimmy Wales gespot

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.position=transparant Dit artikel bevat origineel en exclusief journalisme door een reporter in dienst van OnNieuws.
Toen zag hij er nog goed uit, wist hij maar dat hij nog 2 jaar had

28 juni 2008

Het Wilde Westen (door onze reporter in het verleden)
Het eerste bericht uit het verleden is hedenmiddag ontvangen door de redactie van OnNieuws. Het gaat wel om Jimmy Wales, de weduwnaar van John Dalton, bedenker van de hedendaagse atoom-theorie
Het was bekend dat Jimmy's leven tragisch eindigde, maar zelf zei hij dat hij nog wel 20 jaar mee kon. We hebben hem niet medegedeeld dat hij nog maar 2 jaar te leven had. Jimmy was na de zelfmoord van John kapot, zei hij zelf, hij had zelf liever de strop om zijn keel gehad, dan dat hij bij John om de keel zat.

Jimmy's leven was geordend, net zoals John's atoom-theorie. Alles stond op zijn plaats, alles had een volgorde, en alles had een label. Hij wou de pers eigenlijk niet te woord staan, maar hij maakte een uitzondering voor ons: "Ik had in het begin veel last van nieuwsgierige fotografen, en de nog irriterendere journalisten. Ze vroegen alleen maar dingen over John. Daarna kreeg je de wetenschappers. Ik kon er wel goed mee opschieten, één heeft zelfs hier een paar maanden gewoond. Maar niemand is hetzelfde als John", verklaarde Jimmy. Hij had veel leuke momenten met hem gehad: "Hij besteedde veel aandacht aan encyclopedieën, wat ik maar heb voortgezet. Als het kan, wil ik er rijk mee worden", zei hij, toen we vroegen naar zijn grootste hobby.