Jongen spreekt 10 zelfbedachte talen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.22 juni 2013

Een verzameling willekeurige boeken over taal die niks te maken hebben met Stevens talen.

Door Piet Esperanto

LONDEN - Steven Useless is nog maar 15 jaar, maar hij spreekt al 10 talen, waaronder het Poepa en het Oegaboega.

Steven Useless was al van jongs af aan een talentalent, op zijn tweede kon hij al vloeiend Arabisch spreken en schrijven en op zijn 7de leerde hij zichzelf even in een weekje om Chinees te spreken. Op dit moment beheerst hij Chinees al wel op een vrij hoog niveau. Het talentalent mag zichzelf een polyglot noemen, dat is iemand die 6 of meer talen spreekt, want hij spreekt maar liefst 14 talen. Naast Engels, Duits, Arabisch en Chinees, spreekt deze jongeman ook nog talen zoals het Oegaboega, t-l-a-k en het Fuck. Naast deze 10 talen heeft hij zichzelf ook een zelfbedachte gebarentaal geleerd, hij kan dan ook gebarentaal volgens een ver dialect van het t-l-a-k, waarin er afwijkingen zijn in de scheldwoorden bijvoorbeeld, die zijn wat harder in de gebarentaal en worden veelal met de vingers gemaakt, en niet zozeer met de palm.

Useless wou graag iets nieuws en unieks doen, dus aangezien er al mensen waren die 20 bestaande talen konden spreken of zelfs 30, besloot hij om 10 zelfbedachte talen te leren. Zo is hij al erg vloeiend in het Oegaboega, dat grammaticale kenmerken heeft van de taal van bosnegers, maar ook het t-l-a-k, wat hij gebaseerd heeft op StarWars talen, kliktalen uit Afrika en het Latijn is een zeer lastige taal om onder de knie te krijgen. Zo heeft hij 52 naamvallen bedacht voor zijn taal en zijn alle werkwoorden in deze taal onregelmatig. Dit maakt het erg moeilijk om de taal te leren. Useless kan helaas met niet veel mensen het t-l-a-k en het Fuck oefenen, omdat niemand anders de moeite wil nemen om zijn talen te leren, daarom heeft hij besloten om Shakespeare te vertalen in het Fuck en om video's van zichzelf op te nemen, waarbij hij dan weer via YouTube een videoresponse op zijn eigen video's geeft in zijn eigen taal met een ander kapsel en een andere account, om toch het idee op te werpen dat het t-l-a-k door meer mensen gesproken wordt. Naast het Oegaboega, t-l-a-k en Fuck heeft useless nog het Schijtlatijn (waarin alle zelfstandige naamwoorden vulgair zijn), het Nieuwer-Grieks (nieuwer dan het Nieuw-Grieks en totaal afwijkend van het Oud-Grieks), het klrstvplstm (bestaande uit alleen medeklinkers), het oauioauiuio (bestaande uit alleen klinkers), het Deceptions (een zelfverzonnen taal voor een alternatieve versie van de film Deception), het oudste taals (een hypothetische oudste taal waarvan Useless gelooft dat die als eerste gesproken werd, welke hij gemaakt heeft op basis van het opsluiten van baby's in een ruimte en luisteren wat voor taal ze zichzelf geleerd hebben na 4 weken) en het .. (een taal die nergens uit bestaat, alleen uit punten die je op elke willekeurige plek kunt zetten en woorden die uit een willekeurig aantal punten kunnen bestaan, waardoor je altijd uit de context moet opmaken wat er bedoeld wordt.)

OnNieuws heeft een aantal vragen aan Steven gesteld.

ONleft.pngOnNieuwsONright.png Steven, hoe maak je zelf die talen?
Steven: It's a gift
ONleft.pngONONright.png Ok, en welke taal is het moeilijkst om te spreken?
Steven: .. is quite hard, because you never know how to pronounce dots.
ONleft.pngONONright.png Interessant, Steven, de laatste vraag, hoe versta je ons eigenlijk als je Engels bent?
Steven: I have headphones with some guy translating everything what you say for me.
ONleft.pngONONright.png Ah, nooit aan gedacht! Het was interessant om met je te praten Steven..


Op dit moment is Steven bezig met het maken en leren spreken van het []-=`~, een taal die alleen uit symbolen op een toetsenbord bestaat die geen letters of cijfers zijn. Zoals ze dan ook in het []-=`~ zeggen, [-=+`@#@@@@@!!