Kabinet annuleert handelmissie naar Rusland om Oekraïne

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.9 april 2014


KIEV - Naar aanleiding van de oplopende spanningen in Oost-Oekraïne heeft minister Timmermans besloten om de handelsmissie naar Rusland te annuleren; het huidig klimaat maakt de handelsmissie onmogelijk. Nederlandse gezanten troffen vorige week zelfs sneeuwvlokken aan in Kharkov. Volgens een woordvoerder van de Oekraïnse regering kan het niet anders dan dat deze zijn geplant door Russische agenten. "Het is al weken warmer dan 15 graden in het Oosten van ons land en dus simpelweg onmogelijk dat dit Oekraïnse sneeuwvlokken zijn." aldus de woordvoerder "Er zijn meerdere vlokken opgepakt en deze worden op dit moment ondervraagd. Verdere informatie over het klimaat kan op dit moment niet worden gegeven."

Compositietekening van de verdachte

Een van de sneeuwvlokken was terug te leiden naar de wintersportgebieden rondom Sochi, maar verdween plotseling toen haar ondervragers een kop koffie gingen halen. "Alles wat ze heeft achtergelaten is een klein drupje water en daar zullen we het mee moeten doen." liet de Oekraïnse politie/staatsgesteunde knokploeg weten. Vanuit Rusland is verontwaardigd gereageerd. "Het grenst aan racisme dat elk sneeuwvlokje weer teruggeleid moet worden naar Rusland" verklaarde President Poetin dinsdagmiddag. "Mensen weten niet dat Rusland ook aangenaam warme landstreken kent, zoals het Krimschiereiland bijvoorbeeld."

In het licht van de Oekraïnse ontdekkingen heeft de Nederlandse regering een punt achter de handelsmissie naar Rusland gezet. "Het is een jammerlijke constatering, maar een succesvolle handelsmissie is in het huidig klimaat niet mogelijk." aldus minister Timmermans deze woensdag. "We hebben de interim-premier van Oekraïne al meermaals gevraagd om een fijn zonnetje en een koele bries, maar de temperatuur blijft structureel onder de 20 graden. We hopen allen van harte dat de volgende internationale crisis rond het Caribisch gebied plaatsvind."

De atmosfeer rond de Russische handelsmissie was echter uitstekend. "Het Argon niveau bleef netjes onder de 1 procent, ook het stikstof niveau was stabiel rond de 78 procent." aldus topdiplomaat Erik Terugkeer "Op de 1500 meter was de luchtdruk ook perfect geproportioneerd, rond de 850 ph." Verdere connecties tussen de atmosfeer en het klimaat zijn nog onduidelijk en moeten door onderzoek worden uitgewezen. De verhoudingen tussen de Russische en Nederlandse diplomaten waren 1 tot 6, 23 tot 232 en 70 tot 5. Over eventuele breuken wordt gespeculeerd, maar het lijkt er op dat traditiegetrouw 1/3 vanwege zijn klassieke positie in het basisonderwijs de voorkeur geniet.


Bronnen[bewerken]

  • "[ Morgen wordt het weer: De Autobiografie]" Gerrit Hiemstra, 12 december 2013