Maduro wint verkiezingen Venezuela

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Daar zul je hem net hebben.

22 mei 2018


VENEZUELA - Nicolás Maduro heeft de presidentsverkiezingen van het Zuid-Amerikaanse land Venezuela gewonnen. Maduro, die voor de verkiezingen al president was, mag nu nog zes jaar aanblijven. De tegenstanders van Maduro gaven op voorhand al aan geen vertrouwen te hebben in een eerlijk verloop van deze verkiezingen en daarom de uitslag niet te erkennen. Maduro zegt dat de oppositie het hem niet gunt en dat ze zijn vooraf vaststaande overwinning niet kunnen verkroppen. Ondanks het feit dat het land een enorme schaarste aan voedsel en medicijnen kent zegt Maduro dat het beter is als hij het land blijft leiden. Hij heeft in het verleden immers veel ervaring met bestuursfuncties opgedaan toen hij nog buschauffeur was. Hij meent dat die ervaring het land er weer bovenop gaat helpen.

Papierschaarste[bewerken]

Omdat de oppositie vooraf al had aangekondigd de uitslag toch niet te erkennen besloot Maduro dat alle andere deelnemers dan ook van het stembiljet verwijderd moesten worden. Dit was een maatregel om papier te besparen, volgens Maduro om het milieu te sparen. De werkelijke reden luidt anders: Het betreffende papier werd gebruikt voor de productie van papiergeld. Dit was nodig voor het bijbenen van een inflatie waar Duitsland anno 1922 bij verbleekt. De inflatie in Venezuela is inmiddels al zo hoog dat voor het drukken van geld soms toiletpapier wordt gebruikt, dat daardoor in waarde daalt.

Voedselschaarste[bewerken]

Behalve een tekort aan papier heeft de bevolking Venezuela nog tekorten aan eten en medicijnen. Maduro wordt ervan beschuldigd bij stembureaus snoepjes en paracetamolletjes uit te hebben laten delen aan iedereen die op hem heeft gestemd. Veel heeft het echter niet geholpen: Er zijn nu plannen om de hoofdstad Caracas te hernoemen naar het toepasselijkere “Karkas”.