McDonalds serveert plastic soep

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.PlasticSoep.JPG

14 oktober 2018

AMSTERDAM - Vanaf volgende week zal kwaliteitsrestaurant McDonald's een nieuw gerecht aanbieden: plastic soep. Na het succes in Amerika, enkele jaren geleden, schat McDonald's in dat het gerecht in Nederland zal aanslaan. Deze ontwikkeling past geheel bij het streven om gezondere producten aan te bieden, daar plastic grotendeels bestaat uit onverzadigde koolwaterstofverbindingen. Het gaat vooralsnog om een proef van twee maanden.

Het is de fastfoodketen al eerder opgevallen dat restaurants die gerechten met zeewier serveren, als paddestoelen uit de grond schieten. Vooral in Amsterdam zijn veganistische zeewierburgers enorm populair, met name onder jongvolwassenen. "Met plastic soep richten we ons op dezelfde doelgroep, om zo de concurrentie aan te gaan," aldus Mieke van Straatsburgen, brandmanager bij McDonald's. Ze vervolgt: "En omdat onze frietjes en hamburgers al voor 85% uit plastic bestaan, hebben wij ruime ervaring in het vervaardigen van kunststof voedsel. Dat biedt ons een enorme voorsprong om de markt van zeeproducten te veroveren."

Uit een schriftelijke enquete onder vaste klanten is gebleken dat men nog niet enthousiast over het product is. Velen vrezen dat de soep bite zal missen, of juist te taai zal zijn. Van Straatsburgen is echter optimistisch: "Het zal niet de eerste keer zijn dat men eerst moet wennen voordat iets een enorm succes wordt."

De nieuwe soep zal McThermoharder® gaan heten. Mogelijk kunnen klanten in de toekomst een keuze maken uit verschillende varianten plastic soep.