Planeet Aarde wordt virtueel

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.21 december 2012

position=transparant Dit artikel bevat origineel en exclusief journalisme door een reporter in dienst van OnNieuws.

Planeet Aarde (van onze astronoom ter plaatse)
Om 21:12 precies (lokale tijd) ging de toestand van onze dierbare planeet Aarde over van reëel naar virtueel. Deze overgang geldt niet alleen voor de aardbol, maar ook voor al wat er op- en aanzit, en voor de dampkring eromheen, het gat in de ozonlaag inbegrepen. De waarde van ons geld was al virtueel, en daar valt dus geen verandering te bespeuren. Ook aan de on-line games verandert niets, behalve dat zij voortaan niet meer te onderscheiden zullen zijn van wat wij voortaan als realiteit zullen waarnemen.

Onze aarde geportretteerd op het precieze moment van de overgang van reëel naar virtueel. Let op de verdwenen poolkappen. Bron: NASA.

De door vooruitziende Maya's al lang voorziene overgang houdt ook in dat u, lezer, nu even virtueel bent als de tekst die u nu aan het lezen bent. Uw omgeving is dat, en uw waarneming is dat. De pijn die u voelt bij het zich voor het hoofd slaan (omwille van de tijdverspilling die het bekijken van deze tekst betekent) is eveneens virtueel, alsook het uitvallen van uw virtuele laptop omdat u vergeten bent om de virtuele transformator te verbinden met het virtuele stopcontact waaruit virtuele stroom komt waarvoor u met virtuele regelmaat virtueel geld stort aan een virtuele stroomproducent.

De gemiddelde burger zal geen onderscheid zien tussen de realiteit van vóór 12 december om 21:12 lokale tijd en de virtualiteit van ná 12 december om 21:12 lokale tijd, een lichtjes toegenomen transparantie van zijn omgeving niet in aanmerking genomen. Aangezien de klassieke post tóch al bijna geheel door virtuele post vervangen was, zal het ook niemand storen dat het beetje resterende postactiviteit niet te onderscheiden zal zijn van e-mail. De stiptheid van de treinen, de gelijkheid van de burgers en het naleven van politieke beloftes zullen even virtueel blijven als ze dat al waren, dus ook op dát vlak zal er in praktijk nauwelijks iets opmerkelijks te onderscheiden zijn.

Onze correspondent bij de NASA vroeg ons om onze lezers zeker nog één detail mee te geven: de aarde is voortaan niet alleen virtueel, maar ook plat, wat enige aanpassingen zal vergen bij aardrijkskundeleraars, fysici, diepzeeduikers, bergbeklimmers en internationaal georiënteerde transportfirma's. Ook zijn de poolkappen verdwenen, inclusief ijsberen, pinguïns en vijf van de zeven Eskimo's die ons nog restten. De zesde en de zevende zitten al sinds de voorbije zomer in London Zoo als onderdeel van een kweekprogramma.