Privacy, kent u die uitdrukking?

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De OnColumn: gezeik over gezever en andersom. Alleen in de kwalteitskrant OnNieuws!25 mei 2018


HOOFDREDACTIONEEL COMMENTAAR - Op vrijdag 25 mei treedt in heel Europa en in de belastingontwijkingskrochten van Bermuda een (ver)nieuwe privacywetgeving in werking. De falende Wikipedia heeft op 21 mei bekend gemaakt dat het privacybeleid wordt aangepast in samenspraak met de zombies 'community' in een periode van dertig dagen, zelfs wanneer deze wet al in werking is getreden. Op een speciaal platform wordt de mogelijkheid genoemd om commentaar te hebben op hoe de veranderingen moeten plaatsvinden, maar het aantal commentaren van de 'community', die geschat wordt op enkele tienduizenden zombies, blijft op 0 staan, waarbij de mogelijkheid om commentaar te geven tot op heden nog zoek is.

OnNieuws heeft de Oncyclopedia Neérlandica benaderd omtrent de gang van zaken met betrekking tot de wetgeving en desgevraagd wenst een woordvoerder der bureaucraatklerken het volgende erover kwijt te willen:

 
 
Privacy... bedoelt u soms dat u anoniem wilt blijven? Wel, dat kan tot een zekere hoogte. Dat is de eerste regel van de privacywet in Oncyclopolis. Ik kan onze honorabele privacywet wel gaan staan opdreunen - dat is immers mijn werk: weten is veel nuttiger en nadenken moet je aan een paard overlaten - maar het moet gezegd dat niemand zeggenschap heeft over de privacy van niemand. Daar gaat die hele wet toch om? De rechten van niemand zijn het allerbelangrijkst, en die van iedereen zijn volkomen onbelangrijk.
 

 

—Bureaucraatklerk B. Klerckx

De hoofdredactie van OnNieuws analyseert deze fatwah van de eerwaarde buraucraatklerk als volgt: niemand geniet absolute bescherming en het is derhalve aan niemand om te bepalen waar niemand gegevens aan deelt, of dat nu aan een paard is dat denkt in plaats van dekt of dat het aan de Oncyclopedia Neérlandica is. Als niemand op zoek is naar een antwoord op vragen die onder meer gaan over waarom Wikipedia equivalent is aan satan en wat lachen leuk maakt, zal niemand na registratie op de Oncyclopedia Neérlandica altijd Oncyclopedist blijven, tenzij besloten wordt om de registratie te schrappen na een smeekbede aan een bureaucraat (of meer dan één) die het op dat moment behaagt om op de vraag in te gaan. Met ingang van de privacywetgeving die vanuit de Europese Unie van Sociaaldemocratische Sovjetrepublieken (EUSSR) is geforceerd op iedereen en niemand, zal deze vraag omgezet worden in een verzoek, wat maakt dat bureaucraten er wel naar moeten kijken en dit verzoek moeten inwilligen op eender welk moment waarop de bureaucraat in kwestie dit goed uitkomt, weliswaar binnen een redelijke termijn (wat uiteraard een bijzonder vage termijnstelling is, waardoor uiteindelijk niemand er alsnog wat aan heeft, maar het is in ieder geval wel zo dat het niet nooit zal gebeuren).

Een ander element van deze nieuwe wetgeving is het recht om vergeten te worden. Vergeten zal niemand nooit worden, omdat niemand in het gemeenschappelijke geheugen gegrift staat en het illegaal is de fysieke integriteit van alle Oncyclopedisten te penetreren teneinde de herinnering aan niemand te vernietigen, tenzij ieders geheugen à la Total Recall wordt gewist.

Een ander belangrijk aspect zijn lekken. Iedereen kan wel eens lekken, of dit nu al knikkebollend met de mond half open gebeurt, of als dit al zwetend op een hobbelpaard plaatsvindt, en de privacywetgeving is er zo op gericht dat het gegeven dat er gelekt is, verplicht is om te delen met de ganse gemeenschap. Tijdens dit proces kan het gelekte door de gemeenschap worden beproeft op waarheid om fake news te ontmaskeren en om de privacy van iedereen (want het is immers iedereen die wel eens kan lekken, en proeven) te waarborgen in de vorm van dat het juist iedereen is die lekt, zodat het duidelijk is dat iedereen lekt en niet niemand.

Ondanks alles moet iedereen gewoon normaal blijven doen en appeltaart blijven bakken voor en vooral geven aan de admins, de bureaucraten en de hoofdredactie van OnNieuws. Dan zal dat gebrek aan geforceerde HTTPS op Oncyclopedia nog te overzien zijn als iemand besluit om in te loggen op Oncyclopedia in de trein (lekker veilig met "Wifi in de trein") terwijl die sessie net gehijackt wordt door een terrorist, een hacker of een student waardoor het IP-adres kan worden gecompromised teneinde de Recente Wijzigingen na te bootsen omdat RSS dood is vandaag de dag.