Privacy schandaal schokt inwoners Oncyclopolis

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Doe dit maar liever niet, want dan weet Facebook het gelijk!!! En dat wil toch niemand?

31 mei 2018


Oncyclopolis - Vele inwoners van Oncyclopolis en de rest van de wereld zijn diep geschaad in hun vertrouwen in de Oncyclopedia Neerlandica. Het is namelijk gebleken dat de Oncyclopedia besmet is met Facebook tracking-pixels. Deze pixels zijn misselijke bijproducten van de jacht op poen en macht.

Hoe werken ze? Het principe van de tracking-pixels is winstgevend kinderlijk simpel. Men zet een zogenaamde tracking-pixel op een webpagina. Dit is een, gewoonlijk onzichtbare, afbeelding die u moet laden als u een pagina wilt laden. Door bij te houden wie welke pixels laadt kunnen organisaties van alles over jou bijhouden. enkele voorbeelden: wat je interesses zijn, op welke politieke partij(en) je zou kunnen gaan stemmen, wat je geheimen zijn en voor wat voor reclames je vatbaar bent. Dit gaat erg ver, uit uitgelekte gegevens in het bezit van OnNieuws is gebleken dat ook je voorkeur voor appeltaart met of zonder slagroom kan worden achterhaald en voor welke methodes van omkoping en chantage je vatbaar bent. Dit kan vervolgens voor allerlei commerciële en allerlei schimmiger doeleinden worden ingezet.

Merk op dat het logo van de Oncyclopedia onder de tranen van de goede Sophia zit.

Maar waarom zijn de inwoners van Oncyclopolis zo geschokt? De gehele wereld weet dat bijna de gehele wereld reeds is besmet met deze pixels en andere spionagetrucs die het daglicht niet kunnen verdragen. Het schokkende eraan is dat zojuist is gebleken dat zelfs de gerenommeerde Oncyclopedia Neerlandica en de daarbij behorende diensten als OnNieuws zijn besmet met deze afschuwwekkende tracking-pixels!

Schokkend!
~ Kapitein Overduidelijk over deze schokkende ontdekking

Hoe zit dat met die besmetting van de Oncy? Nou, op alle pagina's van de Oncy blijkt dus een tracking-pixel van Facebook te zitten. Normaal gesproken is deze volstrekt onvindbaar (op de meeste pagina's is de pixel er wel, maar is deze nog steeds niet gevonden), maar op de pagina Facebook blijkt deze sinds 13 apr 2018, 09:36 uur, prominent zichtbaar te zijn. Hoe dat kan is tot de dag van vandaag volstrekt onbekend, maar waarschijnlijk is dit een technische fout die onopgemerkt is gebleven totdat het al te laat was. Omdat de precieze werking van de pixels een groot raadsel is, kunnen ze ook niet verwijderd worden. Het ziet er naar uit dat we voor eens en altijd opgescheept zitten met die rotpixels.


Hoe kan dit? Hoe het kan, weten we niet.[1] Wel is het zo dat gebruiker Jeroezie verdacht wordt van betrokkenheid, want hij bewerkte de pagina Facebook voor het laatst voordat de tracking-pixel van Facebook zichtbaar werd. Zijn schuld kan echter niet bewezen worden, nader onderzoek zal volgen door de admins van Oncyclopedia.

Het slijk der aarde. (WEG ER MEE!)

Wat doen ze op de Oncy? Waarschijnlijk zijn de tracking-pixels de verklaring van een van de grootste raadsels van de Oncyclopedia zelf: hoe komt de Oncyclopedia aan geld? Nou, dat zou best wel eens kunnen komen doordat de Oncyclopedia gebruikersgegevens verzamelt en die vervolgens doorverkoopt aan de hoogste bieder! Waarschijnlijk zitten de admins ook in het complot en delen zij mee in de opbrengsten. Vermoed wordt dat ze dit zelf "loon" noemen om geen last van hun geweten te krijgen. Eigenlijk is dit goed nieuws, want hierdoor zullen de admins zich inspannen om de Oncy naar een hoger niveau te tillen om meer bezoekers te trekken.

Nou wordt het wel heel ingewikkeld. Zijn die pixels nou goed of slecht? Hoe moeten wij dat weten? Het is immers een ingewikkelde morele kwestie. De Facebook tracking-pixels vernietigen alle privacy die u zou moeten hebben door uw privégegevens door te verkopen aan de hoogste bieder. Daar staat tegenover dat ze de Oncyclopedia Neerlandica financieel ondersteunen als inkomstenbron. Daarbij zijn wij slechts de enige nederige gratis kwaliteitskrant uit het Nederlandse taalgebied... Wij weten niet wat de juiste morele keuze zou zijn, wij weten ook niet alles!


  1. Althans, dat is de officiële verklaring. De bewerkingsgeschiedenis van deze pagina spreekt eigenlijk best voor zichzelf, maar mogen we niet schrijven van de geheime dienst.