Protest Egypte tegen platleggen internet

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.Een willekeurig uitgezochte persoon in opstand.

28 januari 2011


CAÏRO - Duizenden Egyptenaren zijn vanaf eergisteren de straat op gegaan tegen het dictatoriale bewind van president Mubarak, maar vanaf vandaag is dat aantal vertienvoudigd nadat de Egyptische overheid het leger ingezet heeft en alle internetproviders plat heeft laten leggen.

Heel Egypte zit nu zonder internet, dat essentieel is voor het rondverspreiden van het laatste nieuws, hoewel men het nu moet doen met de oude vertrouwde telefoon. Het platleggen van het internet in geheel Egypte schiet de protestanten compleet het verkeerde keelgat in, nadat al de politie hen tegemoet kwam om de protestacties neer te slaan. Het enige medium dat nog beschikbaar is is de nationale televisie.

Men zet nu het leger in om de protestacties neer te slaan, nadat de politie de stroom aan opstandige mensen niet meer kon houden (terwijl de Nijl wel mooi in bedwang gehouden wordt). Momenteel staan er dan ook in Caïro files van legervoertuigen die door hunzelf geen meter vooruit komen.

Na de chaos in Tunesië en Syrië lijkt ook Egypte momenteel aan de beurt met een halve revolutie.

De Egyptenaren werden helemaal kwaad toen ze hoorden dat ze 's avonds niet naar buiten mochten om hun dagelijkse blokje om te lopen vanwege een ingestelde avondklok. Dit leidde ernaartoe dat het hoofdkwartier van de leidende partij van Egypte in de brand gestoken werd. Tot zover in Oncyclopolis, omdat het internet aldaar namelijk plat ligt. Anders zou dit bericht niet betrouwbaar zijn, of wel?