Referendumspecial met Vladimir Poetin

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.position=transparant Dit artikel bevat origineel en exclusief journalisme door een reporter in dienst van OnNieuws.
De hooggeachte meneer Vladimir Vladimirovitsj Poetin, President van Rusland.

16 maart 2018


Moskou - Speciaal voor het eerste raadgevend referendum van 2018 in Nederland publiceert OnNieuws deze referendumspecial zodat u zich een goede mening kan vormen over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017. Wat zijn de gevolgen van deze wet en wat kunt u het beste stemmen op 21 maart?

Meneer Poetin, wat vindt u van de WIV? "De WIV? Een grote ramp. Deze wet gaat grootschalige afluisterpraktijken van onschuldige mensen legaliseren. Bah!"

En waarom bent u tegen? "Het kan gewoon niet dat je mensen zonder goede reden gaat afluisteren. Omdat er een iemand in een wijk woont die ooit iets raars heeft gedaan, zoals googelen hoe je een bom maakt, kunnen ze de hele wijk afluisteren. En dan nog iets, met de gevonden informatie mogen ze echt alles doen wat ze maar willen."

U vindt dus niet dat de privacy wordt gewaarborgd? "Nee. Maximaal drie jaar bewaren? Tot die tijd mogen ze echt alles en binnen die drie jaar is het kwaad al geschied. Of ze vragen of de CIA het voor hun bewaart, want dat mag gewoon. De AIVD en MIVD hebben afgelopen jaar maar liefst 3553 taps geplaatst!"[1]

De CIA, is dat niet een beetje ver gezocht? "Absoluut niet. Ze hebben in de koude oorlog vele democratische rechtsstaten omvergeworpen zodat zakenlui wat meer centen konden binnenharken. En de gewone burgers zaten vervolgens opgescheept met een autoritair regime.[2] Hoe durven ze!"

Denk u dat de Amerikaanse inlichtingendiensten een gevaar voor de burgers vormen? "Nou en of. Ze doen daar precies wat ze zelf willen."

 
 
Zoiets zou in Rusland natuurlijk nooit mogelijk zijn. Het idee alleen al dat de inlichtingendiensten de burger en staat verraden! Gelukkig maakt onze grote vriend Donald Trump daar nu een eind aan! Dan zijn we ook weer van die onmogelijke bemoeials verlost. Maar dit alleen met extra grote letters afdrukken, begrepen?
 

 

—President Vladimir Poetin over de Amerikaanse inlichtingendiensten.

En hoe beschermen de burgers zicht tegen deze wanpraktijken? "Nou, om te beginnen zouden ze 'nee' kunnen stemmen tijdens het raadgevend referendum op 21 maart 2018. Ook moet je natuurlijk nooit cookies accepteren op het internet en overal verschillende, sterke wachtwoorden[3] gebruiken."

Is er nog iets dat u graag wilt zeggen tegen onze lezers? "Ja, vertrouw nooit de geheime dienst. Daar komt alleen maar ellende van. Dat kan ik iedereen uit eigen ervaring verzekeren!"

Meneer Poetin, ik dank u hartelijk voor uw medewerking aan deze referendumspecial.

Noten[bewerken]

  1. Algemeen Dagblad. (2018, 14 maart). Taps door inlichtingendiensten in tien jaar verdrievoudigd. Geraadpleegd op 14 maart 2018, van https://www.ad.nl/home/voor-het-eerst-openbaar-geheime-diensten-tapten-ruim-3-500-keer~a47ffe8c/
  2. Wikipedia-bijdragers. (2018, 29 januari). Central Intelligence Agency. Geraadpleegd op 14 maart 2018, van https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Central_Intelligence_Agency&oldid=50868761
  3. Dat wil zeggen, met kleine en grote letters, cijfers en leestekens.