Tour 2013: Waterfiets-etappe Calvi-Nice gewonnen door Kapitein Overduidelijk

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.1 juli 2013

OnSportief
Dit artikel bevat origineel journalisme door een OnSportieve OnNieuws reporter.

NICE (van onze ter plaatse fietsende reporter)
De langverwachte kapiteinszege is eindelijk binnen: door de waterfiets-etappe Calvi-Nice te winnen toont Kapitein Overduidelijk aan hoezeer een kapitein, superheld of niet, met de zee verbonden blijft, en daar immer de plak zwaait, voor zover de heren Neptunus en Poseidon hem dat toelaten natuurlijk. Dezen waren de geliefde Onclyclopediaheld in ieder geval overduidelijk gunstig gezind, een gunst die overduidelijk niet toegekend werd aan een indrukwekkend aantal inmiddels (hopelijk) in vrede sluimerende wielerhelden.

Bij zijn aankomst in de oude haven van Nice kijkt Kapitein Overduidelijk om naar zijn achtervolgers, die overduidelijk nog lang niet in zicht zijn.

Deze allereerste waterfiets-etappe in de geschiedenis van de Tour de France, ingelast om 100 jaar Tour te vieren enerzijds, en onder sterke druk van het Internationale Gilde der Kapiteins anderzijds, is zo spectaculair gebleken (drieënzeventig renners verdronken en vijfendertig andere vermist), dat men het initiatief unaniem voor herhaling vatbaar acht. Vooral de sensatiepers trekt overduidelijk alle registers open wanneer het op het verdedigen van een herhaling van dit experiment aankomt. Kapitein Overduidelijk was overduidelijk in topvorm, al heeft hij al overduidelijk laten weten dat de ritten over land hem verder niet interesseren.

Landfietsen is voor landrotten.
~ Kapitein Overduidelijk tijdens een interview na zijn Tourzege.

De beslissing om de verbinding tussen Corsica en het vasteland uit te fietsen, in plaats van de renners op comfortabeler wijzen over te brengen, is in ieder geval een mooi eerbetoon aan de wielerpioniers die honderd jaar geleden zelfs van huis naar de startplaats kwamen gefietst, en achteraf terug naar huis fietsten, met of zonder zeges. "Bij wijze van afsluiting van een paar pijnlijk door doping gedomineerde decennia, is het overduidelijk dat het daadwerkelijk op de fiets afleggen van elke centimeter van de Tour zal leiden tot een totale rehabilitatie van het evenement!", aldus een enthousiast lid van de organisatie.

Dat deze zege uitgerekend op 1 juli, feestdag van Oncyclopedia, werd behaald, kan de trouwe gebruiker van dit onvolprezen naslagwerk alleen maar extra vreugde opleveren, en in menig huisgezin staat er deze avond, en overduidelijk nog vele komende dagen, appeltaart op het menu. De admins van deze site zijn in ieder geval al druk aan het overleggen of het niet passend zou zijn om, naar analogie met het lot van de zegevierders van de Antieke Olympische Spelen, bij wijze van erkenning de Kapitein voor de rest van zijn leven te onderhouden. Of, overduidelijker geformuleerd: hem van kost en inwoon te voorzien, met wat zakgeld op zondag, en dubbel zakgeld wanneer 1 juli op een zondag valt.