Wallonië: Wij betalen niet voor Toms muur

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.7 maart 2016


Tom van Grieken

België - Wallonië is niet van plan te betalen voor een muur die migratie tussen Vlaanderen en Wallonië tegen moet gaan. Dat heeft de Waalse partijvoorzitter Marco Santi van de Federaal-Belgische partij DN gezegd in een televisie-interview.

De Vlaamse presidentskandidaat Tom van Grieken wil een muur tussen de grens met Wallonië zetten, die de Walen zelf moeten betalen.

Het is de eerste keer dat het land direct reageert op de plannen van Tom. "Wallonië zal niet betalen voor de muur die meneer Tom wil", zegt Marco Santi. "Het slaat nergens op. Het is een extreem slecht idee, gebaseerd op onwetendheid. Het strookt totaal niet met de realiteit." Volgens de minister zou de muur juist zo moeten lopen dat Brussel bij Wallonië komt.

Speerpunt[bewerken]

De muur is een van de speerpunten uit de campagne van Tom. Volgens de Antwerpenaar brengen Walen alleen maar slechte zaken Vlaanderen binnen. "Ze brengen stripverhalen, ze brengen pistolets, het zijn Fransen", zei hij eerder in een toespraak.

Als Tom de verkiezingen wint, zal Wallonië volgens Marco Santi wel met hem proberen samen te werken. "De Waalse regering staat altijd open voor een constructieve dialoog, maar we zullen ook de belangen van ons volk verdedigen."