Winegums bevatten alcohol

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.De beruchte winegums.


23 oktober 2009


WISBECH - Het blijkt dat de welbekende winegum-snoepjes alcohol bevatten. Onderzoekers zijn hierachter gekomen omdat een jochie van 15 gedwongen werd om een zak met deze winegums weer in te leveren omdat alcohol niet wordt verkocht aan kinderen onder de 18 jaar.


Dit jochie, een Britse scholier had een zak met deze winegums gekocht in een winkel van de welbekende winkelketen 99p Stores. Hij was nog maar net de winkel uitgestapt totdat een winkelbediende hem terugriep die de jongen beval om de zak met winegums terug te geven omdat er geen alcohol wordt verkocht aan kinderen onder de 18 jaar - hij was nog maar 15. De bediende wees hem daarbij op het woord 'wijn' op de verpakking, wat tevens op de naam staat. Dit verhaal vertelde dit jochie aan zijn ouders, die nogal verbaasd reageerden, omdat zij er toch echt van overtuigd waren dat er serieus geen alcohol in deze snoepjes zitten, en het dan ook alleen in de naam staat.

Er ontstond dan ook direct verwarring bij de ouders, en bij de jochie. Samen gingen zij naar de winkel, maar hij kon die zak nog niet terug krijgen. De winkelbediendes stuurden een aantal onderzoekers naar hun kant toe om de winegums te laten onderzoeken. Wat blijkt: er zit 0,01‰ alcohol in één zo'n winegum met de tekst "Rum" erop. Deze uitslag was schokkend en het jochie werd er dan ook meteen op gewezen dat er alcohol in zat, waardoor hij dus in feite strafbaar was. Toch kon hij zonder boete o.i.d. naar huis - de plaatselijke politie hield het op een waarschuwing. Toch worden de winegums nog steeds onderzocht en men is zelfs van plan om het bedrijf die de winegums aldaar maakte (Haribo dus) aan te klagen omdat zij niet duidelijk op de verpakking vermeld hadden dat er alcohol in de snoepjes zat.

De baas van Haribo wilde niet reageren voor de camera en voor de reporter. Wel stuurde een woordvoerder van Haribo een brief, waarin staat dat "men dacht dat "wijn" op de verpakking neer zetten voldoende was", wat weer tegengesproken werd door het feit dat er tussen de winegums niet eens een snoepje is waar ook daadwerkelijk "wijn" op staat.


Dan nu de brandende vraag: kreeg het jochie zijn geld terug? Het antwoord daarop is: ja. Ten slotte nog een waarschuwing: winegums bevatten alcohol. Het is maar dat u het nu weet, zodat kinderen onder de 18 jaar niet het slechte pad op hoeven te gaan.


Tot zover in Wisbech, Cambridgeshire.