OnWoordenboek:Onwetenschappelijke termen

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf OnWoordenboek:0-9)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen¯[bewerken]

¯, ook wel het omhooggevallen streepje genoemd is het zusje van _. ¯ en _ gingen vaak vreemd en met elkaar incest, waardoor er inteelt kwam. Dit had als resultaat dat ¯ en _ ¯ hadden gebaard, tegenwoordig ook wel = genoemd. In teksten komt dit echter niet vaak voor, wat overigens maar goed is ook.

^[bewerken]

De ^ is een heel bijzondere letter, omdat men er hele verschillende meningen over heeft. Sommige mensen vinden de ^ erg nuttig, de anderen grappig en sommigen vinden het gewoon stom. De ^ wordt uitgesproken uit als ja.

Echter gaat het hier niet alleen om het woord ja gaat, maar ook om ja in alle andere woorden. Dus dient men altijd ^ in plaats van ja en ff in plaats van even etc. te gebruiken.

0[bewerken]

Loopt een 0 over straat, komt ie een 8 tegen: "Zeg, zit je riem niet een beetje te strak?"
~ Kapitein Humorloos over nullen en achten

0 - (spreek uit 'nul') is een getal dat nog niet zo lang geleden door geflipte wiskundigen verzonnen is om daar niets mee aan te kunnen duiden. Aangezien niets niet bestaat en er dus ook niets aan te duiden valt, kon niemand het gebruiken. Langzaamaan werd het alleen nog gebruikt als tekentje om onbegrijpelijk grote getallen te verzinnen, die dus grotendeels uit niets bestaan. De werkelijkheid van deze enorme getallen is door natellen nooit te bewijzen, en dat is de reden dat de wiskunde de enige wetenschap is die erkent dat niets toch bestaat en wel in de vorm van een uitgerekt rondje. Ook is de nul verzonnen voor Roulette, zodat er nog meer kans is dat iedereen al zijn geld verliest.

1[bewerken]

Een rijmt op teen en is geen ei. Nee je kan het ook niet eten. Laten we zeggen: 1 is maar alleen. Beter 1 vogel in de pan dan 1 zonder achterban.

2[bewerken]

De 2 is de letter tussen de 1 en de 4, de 2 is een kutgetal omdat het nergens op rijmt (behalve plee...). In dit verband kan trouwens worden opgemerkt dat ook 210746123049861 nergens op rijmt. Schrijver dezes heeft ooit een sinterklaasgedicht geschreven dat als volgt begon:

Tweehonderdtien biljoen zevenhonderzesenveertig miljard honderdrieëntwintig miljoen negenveertigduizend achthonderdeenenzestig
In Limburg ruikt het altijd mestig.

maar dat klopt dus niet.

π[bewerken]

π (ook wel Pi) heeft iets te maken met cirkels. Ook iets met 3,141...of taart. Buiten dat π (met een grote hoeveelheid rijke fantasie) op een hunebed lijkt, is deze ook nog eens een verbazingwekkend gezellig figuur.

12[bewerken]

Er rijmt niets op 12 in het nederlands

Woorden in het dialect die rijmen op 12

 • kaalf (kalf)
 • saalf (zalf)
 • raalf (Ralf)
 • twaalf (12, maar dan in letters)
 • aalf (Alf)

Gebruik van 12

 • Aantal spelers van een voetbal elftal plus 1
 • Aantal spelers van het Liechtensteinse voetbaltwaalftal (zij mogen met een meer vanwege gebrek aan kwaliteit)
 • Pakjesboot 12, de boot van Sint N. de misdadiger, verbeterde versie van Pakjesboot 11
 • Aantal uren op een ronde klok
 • In de wiskunst 1: [math]\displaystyle{ \sqrt {gros} }[/math]
 • In de wiskunst 2: [math]\displaystyle{ 13 - 1 }[/math] of [math]\displaystyle{ 2*6 }[/math] of 32+3
 • In Romeinse cijfers: XII (ofwel: ik zie zie - wat jij niet ziet...)

50 cent[bewerken]

49 Cent, graag gedaan.
~ Een supermarktketen over 50 Cent

50 Cent is een Neger die ook bekend staat als "de halve dollar". 50 heeft bekendheid verworven door op voetbalvelden in Amerika te streaken en regelmatig tijdens televisieshows "Westside, Motherfucker!" te roepen. 50 cent werd zo populair bij de jeugd, dat hij een ware fanbase achter zich kreeg. Hierdoor verdiende hij zoveel geld dat hij helemaal niet meer televisieshows moest onderbreken om brood op de plank te brengen. Hij begon zijn eigen televisieshow en kocht een biggenranch in Noord-Siberië

50 Cent is geboren in Da Hood, Westcoast, Amerika op 15 Mei 1970 en heet voluit 50 Cent 'Penny' Jackson. Zijn vader, Jaap Jackson, had geen inspiratie om een naam voor zijn pasgeboren zoon te verzinnen en zei hij tot zichzelf zijn zoon te noemen naar het voorwerp dat hij het eerste zou zien na zijn ogen geopend te hebben. Omdat hij na de eerste keer naar een potje beencrème, deed hij het nog eens en kwam tot een muntje van 50 cent. Men kan alleszins niet verwijten dat hij een originele naam voor kleine Penny heeft gezorgd. Penny is de troetelnaam van 50 die hij heeft gekregen van zijn dikke Britse oom Kees Jackson, die vertrouwd was met Brits geld. De jeugd van 50 Cent is eigelijk in enkele zinnen samen te vatten: Hij was gewoon een lui negerkind dat elke dag naar geweldadige cartoons keek, vieze woorden leerde van zijn oudere broer en deze dan ten volle benutten tijdens de les. Helaas had hij een slecht lange-termijn geheugen en dus was de enige uitdrukking die hij zich na een tijd nog herinnerde "Westside, Motherfucker!". Zelf had (en heeft) hij echter geen idee wat het betekent, maar het klonk best cool, dus... *

De halve dollar begon zijn carriere als televisieshowhooligan toen hij aanwezig was op de beruchte aflevering van Oprah toen de bekende hotdogmagnaat Tom Cruise als een gestoorde gek haar peperdure lederen zetel kapot sprong. 50 Cent vond dit niet kunnen en riep:"Westside, motherfucker!" De hele studio lag op stelten door deze uitspraak en Oprah moest in shock naar het ziekenhuis gevoerd worden. De uitspraak had 275 rechtzaken, een gratis hotdog van Tom en de ziekenhuisrekening van Oprah tot gevolg, maar 50 Cent wist dat dit hetgene was waar hij al die tijd naar verlangde, dus zette hij door en werd Amerika's meest geveerde televisieshowhooligan aller tijden.

1880[bewerken]

1880 was een goed jaar. Door een bouquet van appel, vers fruit en vriendelijke zuren had de wijn een sappige en harmonieuze smaak.

[bewerken]

Enenen.gif

∞ (het liggend achtje) is een variant op 0. Volgens sukkels wetenschappers betekent het oneindigheid, maar kenners beweren dat het een variant op 0 is. Wetenschappers hebben dit teken gemaakt om te laten zien dat je het aantal sukkels grassprietjes niet kunt tellen.

[bewerken]

De wordt vooral gebruikt door communisten. In Sovjet Rusland, ☭ gebruikt JOU!!

&[bewerken]

De & is een symbool bedacht door hele luie mensen die van twee tekens (en) één teken wisten te krijgen (&). En dat terwijl het arme symbool nauwelijks nog word gebruikt.Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.