OnWoordenboek:F

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

F[bewerken]

Zie het alfabet

Fauneetiesj[bewerken]

Zie Fauneetiesj

Fauneetiesj is du bunaaming fan hoe ju iets sgrijft soals ju het uitspreekt. Het is bud8 door Djordj Dabbeljoe Boesj omdat hij niejt goet kon leesun. Dat wasj wir het gufolg fan niejt oplettun tijdens du les. Het is dan ook un raatsol hoe hij preesident is guworduh. Feel mensun denkun dat het komt dordat er mir mensun waarun die niejt goet kondun leesun en dus ook fauneetiesj gingen sgrijfen, om zo tog nog wat van du maatsgappij mee tu krijgun

Ferrari[bewerken]

Het logo van Ferrari is een steigerend paard. Later is dit logo door de makers van Porsche gepikt en overgeschilderd om het onherkenbaar te maken. Dit omdat zij jaloers waren dat de wagens van Ferrari mooier waren dan die van hen.

De meest stijlvolle, duurste en meest zeldzame wagen ter wereld. (Of niet?)

Ferrari is tevens het meervoud van Ferraro. Iedere Italiaan weet toch dat het meervoud van "o" "i" is. Het is tot op heden onbekend waarom iedereen in het meervoud praat, maar het wordt door de grootste deskundigen en autoliefhebbers uitgezocht. Met een Ferrari dient men veilig om te gaan. Dit betekent dat seks op de achterbank alleen toegestaan is mét condoom. Tevens mag men er niet te traag mee rijden (min 160 km./u.), anders kan de wagen beschadigd raken.

Fictie[bewerken]

Met fictie wordt elke beschrijvende tekst, van gebruiksaanwijzing over woordenboeklemma tot vierdelige roman, aangeduid waarvan een zichzelf serieus nemend iemand vindt dat wat daar staat "helemaal niet kán!. Nee maar, wat denken die lui wel, moeten er daarvoor zoveel bomen omgehakt worden? Nee, dan liever de Bijbel, daarin léér je nog eens wat!" Niet te verwarren met "Fikkie", aan wie een door fictie bedreigde ernsteling graag zijn portie zou geven.

Flat[bewerken]

Een flat is een groot gebouw waarin vaak meerdere wezens van het soort mens wonen. Flats zijn populair bij zelfmoordenaars die er maar al te graag vanaf springen. Van wie ze deze vreemde hobby hebben is nog niet bekend. In een flat lopen vaak schoothondjes rond. Deze venijnige wezens willen wel eens gaan blaffen of keffen.

Flitspaal[bewerken]

Flitspalen (niet te verwarren met webcams) worden aan de kant van de weg geplaatst om naderende automobilisten met een snelle flits te verblinden. Zo verliezen de bestuurders de controle over het stuur, wat goed is voor de schroothandelaren. De boetes door de politie geïnd en de opbrengst wordt gebruikt om bijvoorbeeld motoren, fastfood en andere brol te kopen. Vroeger werd dit door de politie zelf bekostigd uit de opbrengst van de verkoop van tombolalootjes. In Nederland en Vlaanderen staan veel meer flitspalen dan in Wallonië. Dit omdat de Walen doorgaans zware zonnebrillen dragen achter het stuur. Ook hebben de Walen de kwalijke gewoonte om met hun vuurwapens van FN-Herstal of met paintball-geweren op flitspalen te schieten. De kapotte flitspalen worden in Wallonië thans bevolkt door de vogelpopulatie. Vandaar dat het in de Ardennen en omstreken weer wat beter gaat met de natuur. In flitspalen worden nog oude filmrolletjes van voor het digitale tijdperk gebruikt. Daarom besliste de Nederlandse regering om deze palen te beschermen als zijnde historische monumenten. Er bestaan ook mobiele flitspalen. Dat zijn flitspalen die van hier naar daar rijden. Als de politie van Wallonie een tekort heeft aan geld voor fastfood enz... dan halen ze de flitspalen uit Vlaanderen. Deze strategie wordt binnenkort uitgebreid omdat de politie die er dan naast staat ook controleert op zware zonnebrillen en wapens. Er zijn intussen ook al flitspalen met lasers uitgevonden die de NASA verkoopt. Die straal is gevaarlijker en gaat dwars door de Waalse zonnebril. Macdonaldsvoertuigen en voertuigen van andere fastfoodketens hoeven geen boetes te betalen als ze geflitst worden. Ook het vervoer van snacks en andere versnaperingen worden met rust gelaten..

Foto[bewerken]

Een van de eerste foto's. Mooi he?

Een foto is een plaatje van iets, maar niet zómaar iets: iets dat zichtbaar is voor het menselijk oog. Foto's van stank, de achterkant van de maan en het middelpunt van de aarde zijn dus geen foto's, maar tekeningen of schilderijen. Foto's zijn onontbeerlijk voor het functioneren en zelfs het voortbestaan van onze moderne maatschappij: zonder foto's zou er geen Playboy zijn, en zonder foto's zouden veel mensen Oncyclopedia niet begrijpen. Foto's van foto's worden "metafoto's" genoemd, maar zijn alleen door experten te onderscheiden van gewone foto's. Foto's van metafoto's zijn dan weer metametafoto's, en hoe meer meta er in een foto zit, hoe groter de kans dat zelfs een een blinde het kwaliteitsverlies opmerkt. Niet verwarren met het (overigens aanverwante) film.

Fractal[bewerken]

Een fractal in de vorm van een ding

Fractals zijn dingen die een wiskundige maakt na heel veel berekeningen door zware mainframes. Als dan het systeem crasht en hij/zij de draad kwijt is en er helemaal niet meer uitkomt, gaat hij fractals tekenen. Redelijk onzinnig eigenlijk, maar ja, zo'n verwarde wiskundige kan er dan ook niets meer aan doen. Hoewel... als hij niet was begonnen met rekenen en zich gewoon nuttig had gemaakt voor de samenleving (zoals door voor Oncyclopedia te werken),had dit helemaal niet hoeven gebeuren! De uiterlijke verschijning van een fractal is als een ding, eigenlijk. Met allemaal kleine dingetjes, die nog kleinere dingetjes bevatten die allemaal hetzelfde zijn als de grote dingetjes, die weer gelijk zijn aan de grotere dingen. De dinges uitvinder van deze dinges is inmiddels overdingest overleden door de gevolgen van al die dingen.

Fragiel[bewerken]

Fragiel is een woord om aan te duiden dat iets breekbaar is. Dit zijn wanhopig pogingen van mensen om dingen heel te houden. Vaak wordt dit woord genegeerd. Het woord wordt meestal met een sticker op een doos of breekbaar hart geplakt, om aan te duiden dat het kwetsbaar is.Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.