OnWoordenboek:H

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

H[bewerken]

Zie het alfabet

HH[bewerken]

Bedoelde u soms Haha? Waarschijnlijk niet...

Hersengolf[bewerken]

Hersengolf2.gif

Hersengolf is een balspel waarbij een groot, slijmerig stel hersenen (de idioot genaamd) met een golfclub van de hersenpan (tee) weggeslagen wordt in de richting van een met vlag gemarkeerd punt (het hol van de idioot). Het doel is de idioot in zo min mogelijk slagen te raken en uit te kijken voor andere hersengolvers. Het spel vindt zijn oorsprong in demiddeleeuwen. In de middeleeuwen zag men alles als een straf van god; idioot (een beetje anders dan anderen) zijn dus ook. Men zag mongooltjes als een straf en een vloek voor het volk en zulke domme mensen konden onmogelijk iets goeds betekenen. Er werd geprobeerd de mongooltjes hersenen te voeren om ze slimmer te maken maar dit werkte helaas niet. Men wist het toen ook niet meer en ging zich bezig houden met andere zinvollere dingen. Het vervelende aan gekken is alleen dat ze levensgevaarlijk zijn, als je ze even geen aandacht geeft smijten ze een baksteen tegen je kop en word je een van hen.

Het[bewerken]

Het is, ná het ontstaan van het universum, de aanwezigheid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het verdwijnen van de goede smaak, het meest onderzochte en tevens verst van een verklaring verkerende mysterie dat onze (en wellicht ook andermans) wetenschappers bezighoudt. En dat allemaal met onze belastingscenten! Het houdt zich met de meest diverse zaken bezig, vaak op verschillende plaatsen tegelijk, en nog vaker tot groot ongenoegen van de plaatselijke bevolking. Geen mens die het kan, maar het slaagt erin: regenen, hagelen, vriezen, dooien. Jawel: "Het regent". Weer eens. "Het hagelt". Toe maar. Het wordt ook grif en gelaten toegegeven: "Het kan vriezen, het kan dooien.". Maar wij kunnen dat niet. Het is er dan ook naar. Het weer. Geen weerman die er tegenop kan. Het beloert een onschuldig slachtoffer vanachter een duistere hoek, en pas op het fatale moment neemt het een herkenbare gedaante aan: een seriemoordenaar, een buitenaards wezen, of een oud vrouwtje dat de weg kwijt is maar zich waarschijnlijk tóch zal ontpoppen tot een heks of kinderroofster. Het verstopt zich in onze taal, vermomd als lidwoord. Het houdt zich op in de schaduw van onzijdige woorden, daarmee deze verder stiefmoederlijk bedeelde taalonderdelen alvast één eigenschap toekennend: ze werpen schaduw af, en da's toch al iets. En, ach, het houdt ook verkleinwoordjes gezelschap, hoe lief! Maar laten wij het in het oog houden, en trachten erachter te komen hoe het erin slaagt om te sneeuwen of als een onnoembare entiteit op slachtoffers te wachten.

Het antwoord op de grote vraag van het leven, het universum en alles[bewerken]

Het antwoord op de grote vraag van het leven, het universum en alles is "je hebt twee koeien". Vroeger dacht men dat het 42 was, maar dit is echter onlangs onjuist bewezen. Zie ook levensvragen.

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie[bewerken]

Supercalifragilisticexpialidocious
~ Mary Poppins over Hippopotomonstrosesquippedaliofobie

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie is de ziekelijke angst voor lange woorden.

Zie ook:

Hij doet het niet[bewerken]

Als je naar een expert gaat met een probleem, is dit het enige dat je hoeft te zeggen. Deze expert zal het zeker op prijs stellen als je verder niets uitlegt over het probleem.

Mogelijke problemen waarbij dit van toepassing is

 • Je auto start niet. Maar je hoort nog wel iets rammelen onder de motorkap, en nieuwe voorheen ongeziene lampjes op je dashboard lichten op als een kerstboom.
 • Je computer heeft een blauw scherm, zodra je een specifiek apparaat aanprikt in de USB poort.
 • Je gaat naar Google en zoekt iets op, maar de site waar je naar door klikt laat enkel een foutmelding zien.
 • Je mobiel gaat niet aan, hoewel je 'm al drie weken niet hebt opgeladen wat je al meerdere malen op het hart is gedrukt om vaker te doen.
 • De DVD speler gaat niet open, hoewel het apparaat uitgeschakeld staat.

Historisch perspectief

Ook vroeger kon men deze zin bezigen. Na de uitvinding van de boekdrukkunst heeft Gutenberg vaak met zijn handen in het haar gezeten om de mensen die zijn boeken probeerden om te rollen ("hedt werckt nigt"). Een rudimentair overblijfsel uit die tijd is de vervelende bibliothecaris die je op de vingers ziet of je de bladzijden wel juist omslaat.

Hockey[bewerken]

 1. Verengelsing van het Nederlandse verkleinwoord hokkie of hokje.
 2. West-Vlaamse uitroep van verbazing: ho, oké!

Hoi[bewerken]

Hoi, oorspronkelijk (en nog vaak) "HOI" gespeld, is een acroniem dat behoort tot het zogenaamde "internetjargon", en dat staat voor "Hulpkreet Om Inspiratie". De uitdrukking wordt gebruikt door elke Internetgebruiker die helemaal niks te vertellen heeft, maar absoluut wil tussenkomen op fora, wiki's en andere Internetcommunicatieplatformen, en tegelijkertijd aangeeft dat eigenlijk iemand anders dringend met gespreksstof voor de dag dient te komen. De vlotte uitspreekbaarheid heeft de uitdrukking laten doorsijpelen in de gewone omgangstaal, waar ze een extra dimensie krijgt door het toevoegen en moduleren van zowel toonhoogte, duur als geluidsterkte: de spreker kan aldus aangeven hoe hoog de nood aan conversatie annex inspiratie wel is. Voor de leek blijft de perceptie beperkt tot die van een inhoudsloze kreet die onze lawaaiige XXIste-eeuwse omgeving nog wat rumoeriger maakt.

Homo[bewerken]

Waarom is een homo altijd zo goed gekleed? ... Omdat hij zo lang in de kast heeft gezeten!
~ Kapitein Humorloos over Homo's

Het ontstaan van de homo is nooit goed onderzocht. Het enige wat wel bekend is, is dat ze uit de kast komen. Vooral de IKEA-kast blijk populair als broedplek voor homo's. Jonge homo's zijn altijd verlegen, en durven niet te zeggen dat ze nog in de kast zitten, en noemen zich "gewoon" hetero. Trap hier niet in, ze liegen gewoon keihard. Vroeger, toen een dorp erachter kwam dat iemand homo was, ging hij in de kast zitten, waar hij uit kwam. De meeste dorpelingen waren niet dom, en ze haalden diegene gewoon uit de kast. Hier komt ook de spreekwoorden "In de kast zitten" en "uit de kast komen" vandaan. Er zijn recente ontdekkingen van de thuisplaneet van de homo's. De deskundigen noemen deze planeet Narnia. De homo's zelf ontkennen dit. Homo's herken je aan de volgende dingen:

 • Ze vertonen huppelgedrag;
 • Ze hebben géén roze boxershorts, omdat ze bang zijn dat iemand zou denken dat ze homo zijn;
 • Er staat een IKEA-kast in hun kamer;
 • Ze zitten allemaal op turnen of ballet;
 • Ze hebben lang haar, en zetten hun foto's op MySpam.

Een nog onverklaard gegeven is hoe er steeds meer van kunnen komen, terwijl ze zich niet voortplanten. Er zijn theorieën over dat homo's zich oraal voortplanten, dit is echter nooit bewezen. Veel bekende Nederlanders zijn homo. Denk hierbij aan Cordon, Kwalbert Verlinde, Paul de Geeuw en Pino.

Homo Nerd[bewerken]

De Homo Nerd is een wezen, behorend tot de mensensoort dat zich voornamelijk bedient van historisch verantwoorde computers. Net zoals de Homo MSN heeft deze soort een typische versie, niet met nummers maar met letters. De huidige versie is XP, binnenkort zal deze soort zich gaan evolueren naar Vista, wat staat voor: Virussen, Infecties, Spyware, Trojans & Adware. (Zie ook: Nerd)

Homo's ende Homoae Homoachtigen

Homo Sapiens · Homo Erectus · Homo Depresium · Homo WhatsApp · Homo Nerdicus · Homofielus Homo · Homo Nazicus · Homo Autismus
Homo Dummus · Homo Takasiniensis · Homo Augustinus · Homo Massalus · Homo Nauticus · Homo Intellectualis · Homo Picantus Croquettia
Homo Plusintellectualis · Homo Sapiens Sapiens · Homo Smartphonicus · Homo Studiosus · Homo Gymnasiticalis · Homo Neanderthalus

Huiswerk[bewerken]

Toen school begonnen was (door iemand van de gemeente die mensen dingen wil leren die toch in de encyclopedie staan). Was dat een enorme vernedering. Later vonden de leraren dat de kinderen te langzaam werden en niks leerden maar zoals gezegd kan men tegenwoordig alles opzoeken. Dus besloten ze om huiswerk op te geven, om het lerarenvak te redden van de verdoemenis. Het was eerst heel weinig, maar het werd steeds meer. De leerlingen willen een schoolverbod. Maar daar zijn ze nu te laat mee. En als je je huiswerk niet af hebt moet je de hele middag op school blijven om het af te maken. Het meesterbrein achter deze wandaad is Samuel van Houten. Hij voerde de leerplicht in met de smoes dat het een ingewikkelde kwestie in de leerlooiersbranche betrof. Daarna zocht hij mazen in de wet om dit steeds mensonterender te maken. Het ergste is nog dat het gepropagandeerde volk het er mee eens is omdat ze daadwerkelijk van mening zijn dat men iets kan leren. Mensen die echt iets willen leren kunnen zich het beste bij de Oncycloversiteit melden.

Huwelijk[bewerken]

      Oeps! Bedoelde je soms Gruwelijk? Waarschijnlijk niet...

Het huwelijk is een extreme vorm van parasitisme tussen de man en de vrouw (samenlevingsvorm waarbij één van de twee ernstige schade ondervind, rarara wie ondervindt hier de schade). Tegenwoordig is men er al in geslaagd om deze vorm van parasitisme tussen mannent en vrouwen onderling te laten voorkomen. Dit kan enkel nog niet in de oosterse landen, waar de doodstraf op dat soort parasitisme staat. Het huwelijk kan worden verbonden door priesters en piraten. Als twee mensen in het huwelijk treden noemt men dat trouwen. Enkel deze zelfde priesters en piraten mogen niet trouwen, want iedereen weet dat vrouwen op een schip ongeluk brengen. Door de inbreng van een derde partij worden huwelijken meestal ontbonden, want parasitisme is alleen mogelijk tussen twee partijen. Huwelijken ontbinden kost veel geld, maar ach zo verdienen advocaten weeral een centje bij, dus wat geeft het?.Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.