OnWoordenboek:L

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

L[bewerken]

Zie het alfabet

Landgarnaal[bewerken]

Landgarnalen zijn pas ontdekte diersoort (Garnalius Landus Napoleonis, voor wie het wil weten), een variatie op de gewone roze garnaal. Deze garnalensoort is uiterst agressief. Pas dus op, Rome. De landgarnaal heeft een leger bestaande uit ongeveer 70 legioenen en 30 cohorts cavalerie. Op deze hele planeet is er maar één man die beweert dat het landgarnaal moet zijn, maar kom, die geloof je toch zelf niet. Moest u een landgarnaal tegen het lijf lopen, blijf stil staan. Dan zal de landgarnaal u negeren of als tandenstoker gebruiken.

Later[bewerken]

Later is het moment dat niet vroeger of nu heet, en dus ook later is dan nu of eerder.

Later gebruik je op verschillende momenten. Je kan bijvoorbeeld "later" zeggen als je niet op de afgesproken tijd ergens kan arriveren, wat meestal al later is dan het moment waarop je je nu bevind. Later gebruik je dus als je iets uit wilt stellen. Maar je kan later ook gebruiken als iemand iets op een verkeerd tijdstip wil zien op tv, wat later begint dan de desbetreffende persoon denkt. Later is ook Toekomst, maar dat zien we later wel. Later kan je niet gebruiken als het bezig is, of net geweest is, waardoor het dus nu of vroeger is, aangezien dat al geweest is. Ook nu is op het moment dat je nu zegt al verleden tijd, dus dat woord slaat ook nergens op.

Leerling[bewerken]

Leerlingen, ook wel wel bekend als verdoemden zijn in het begin vrolijke kinderen die nog geen benul hebben wat school inhoudt. Voor ouders is een vaak gebruikte term: 'Wat je nu leert hoef je later niet te doen.' Om ze met liefde naar school te brengen. Dat spreken ze af via een geheime organisatie gesteund door God. Later, als kinderen inzien wat school is en niet meer willen, wordt de term: Wil je dan zo eindigen als ik? gebruikt (Dit is echter een goede en helpende term.).

Letter[bewerken]

Die rare tekentjes die af en toe, op de meest onverwachte momenten een woord blijken voor te stellen, noemen we letters. Ook op deze pagina komen ze wel voor. Ze worden geschreven, gedrukt, verwisseld, voor brieven aanzien, gekocht tijdens dwaze TV-spelletjes, en je ziet ze ook wel eens in soep drijven. Diverse pogingen om ze te ordenen zijn al mislukt, maar het Oncyclopedisch Alfabet heeft een goede kans van slagen. Het grootste probleem met letters, is dat ze nogal eigenzinnig kunnen zijn, en op de meest onverwachte plaatsen komen opduiken. Zo kwam de letter n op een donkere dag in 1995 tevoorschijn middenin het woord paddestoel, en omstreeks diezelfde tijd ook in het woord schapevacht. Nee, de eerste echte lettertemmer moet nog opstaan!

Lezen[bewerken]

Je gaat me toch niet vertellen dat we al die tijd hebben verspild om te leren lezen terwijl je hier gewoon een leesbrilletje kan kopen?
~ Een kind over leesbrillen.

Lezen is de kunde van literaire begaafdheid leidt onherroepelijk tot assimilatie van ideeën en concepten die deel uitmaken van de intellectuele culturen rond de wereld. Men kan zeggen dat dit artikel, dat zich conformeert aan de mythen dat iemand die zich verdiept in de geestelijke werken van anderen automatisch een liefde voor pseudo-intellectualiteit aanneemt en het summum is van literaire begaafdheid. Ergo: het belichaamt humor van een hogere rang van mentaal denken en vernedert de plebejers die in hun strubbelingen om dit empirisch werkje te begrijpen, uitbarsten in een collectief gevoel van minderwaardigheid en zelfhaat. voorbeelden van grote literaire meesterwerken zijn:

Liberalen[bewerken]

Er zijn mensen als Rita Verdonk, die zichzelf liberaal noemen. Dit slaat nergens op want Liberalen zijn nog conservatiever dan de Homo Sapiens die nog in de naam van God concerten verbieden van Normaal. Voornamelijk op het gebied van Allochtonen zijn de liberalen allesbehalve vooruitstrevend.


Lijden[bewerken]

Lijden is een dorp vol met van de door Gert Leers Wilders zo genoemde kunstbobo's, in dit dorp zijn er meer musea dan inwoners en meer universiteiten dan kinderen. Lijden is aan zijn naam gekomen doordat koningin Wilhelmina iedereen liet doodmaken, doordat het dorp een populaire vakantiebestemming werd voor de Hagenaars Hagenezen, die hier massaal gingen wonen. Hierdoor heeft dit dorp nu een respectabel inwonertal van 500. Dit inwonertal is zo hoog omdat hier alle Nederlanders wonen die zelfmoordneigingen hebben. Lijden heeft een centraal station, dat ook wel Lijden-Al Qaida Centraal wordt genoemd, omdat Al Qaida, een militaire terreurorganisatie uit 020, hier regelmatig op onverwachte momenten tijdens de ochtendspits een oefening houdt met wapens, verdachte pakketjes en loslopende jongetjes. Hierbij vallen altijd doden, maar meer dan dat: nooit halen aanslagen zo vaak het nieuws als aanslagen in Lijden.

Limburgeringscursus[bewerken]

De limburgeringscursus is een cursus om verdwaalde Limburgers terug te brengen naar de oorspronkelijke Brabantse taal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Brabantse alfabet:

A, Brabant, C, D, E, F, Zachte G, H, I, J, K (L is komen te vervallen door associatie met/asociale Limburg), M, N, O, P, Q, R, S, T U/e, V, W, X, Y, Z.

Bij deze cursus wordt het spreken van Limburgs zwaar bestraft. Bij bestraffing kan men kiezen uit verbanning naar Wallonië; verbanning naar Duitsland; of elektrocutie. Men prefereert over het algemeen de laatste optie.

Limewire[bewerken]

Limewire was een programma, geprogrammeerd door Henk-Jan Smits, waarmee men gratis en geheel legaal muziek en films kon downloaden. 99% van de bestanden die via Limewire te downloaden waren bestond uit porno, de overige 1% bestond uit spyware, advertenties en programma's waar geen key generator bij bleek te zitten.

Limewire wass erg geliefd in de muziekbranche, omdat daardoor concurrentie, andere 'artiesten', geen schijn van kans maakten omdat ze vele inkomsten misliepen.

LOL[bewerken]

LOL is een verwijzing naar Legends Of Laughter, een legende waarin mensen samenkwamen om een draak (niet te verwarren met appel) te verslaan met lachen. De draak was toen zo blij dat hij zelfmoord pleegde om de omliggende bewoners te verblijden en meer te laten lachen. In deze tijd vonden mensen het niet leuk dat iemand zelfmoord pleegde en gebruiken zij het 'woord' bij droevige omstandigheden.

Loop naar de hel[bewerken]

De Loop naar de hel is een dagelijks gehouden marathon, waaraan alleen mensen mogen deelnemen die daarvoor zijn genomineerd. Deelnemers dienen op het moment van nominatie ogenblikkelijk in de goede richting te gaan lopen, op straffe van excommunicatie.

Lucht[bewerken]

Pieperster4.png


Voor de uitvinding van lucht hadden vogels het een stuk moeilijker.

Aanduiding om iets te onderscheiden van aarde, vuur en drinkbare substanties als bier en wodka. Niet te verwarren met hemel. Lucht werd uitgevonden toen het een noodzakelijke voorwaarde bleek te zijn voor het van de grond komen en houden van vliegtuigen. De vogelstand profiteerde vreemd genoeg ook enorm van deze uitvinding. Vogels hoefden nu niet meer langs de stammen van bomen naar beneden te kruipen om op de grond te komen. Andersom gaf het hen een groot voordeel bij het vluchten voor katten en honden. Het is daarom ook niet toevallig, dat in het woord vlucht....... Juist! En zo zijn we waar we wezen moeten. Een duidelijke omschrijving, zodat iedereen tevreden en gerust kan zijn, zonder knagende gevoelens van onzekerheid die u zwetend doen wakkerschrikken uit benauwende dromen waarin u geen lucht kon krijgen en nergens heen kon vluchten.Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.