OnWoordenboek:T

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.


T[bewerken]

Drank getrokken van gedroogde bladeren. Zie ook Thee.

Taalfoutje(s)[bewerken]

De meeste geselekteerte voutjes sijn nied zo heel erch chrappich, naar dese seker vvel!

Taalfoutje[bewerken]

Een of endare vout gemaakt met de speling van een vvoort. Ontstaam door de onbegreipelijke typefouten of door __begreipelijke spellingsrechels. De nneeste nnenzen hopen tevens dat er weel spellingfoutjes op de Oncyclopedia gemaakd vvorden, in tegenstelling tot de genniddelde vvikipediaan en de adnnins van de Oncyclopedia! Dit komt door de volgende reeden: Wie werkd, maakt vouten. Wie vveinig werkt, maakd vveinig vouten. Wie veel werkd, maakd veel vouten. Dit siesteem (dat door Wiskundevviskunde dosenten en recgt evenredig verbant wordd genoennd), houdt in dat nnenzen die niet vverken geen vouten nnaken. en er moet innners erg veel aan de Oncyclopedia gevverkd vvorden! Dit is egter ookk de (led op: sgokkent) verklaring dat de adnnins zo vveinich vouten nnaken, ze verbamen enkel artikelen/gebruikers; verbederen de voutjes en etten tot slod apeltaard, en dat is hed dan vvel vveer zo'n beetje.

Taalfoutjes[bewerken]

Taalfoutjes is een kommunitij op snnoelenbook. Ze vestichen erch veel aandagt op de sogenaannde voutjes. Er zit (leker peg foor hun) ook een foud in hun naann. Se finden sigselv een zoort parodie op allez vvat zerieus is.

Taapochysp[bewerken]

Een Taapochysp is iemand met de ziekelijke angst om uit de toon te vallen en om vreemd gevonden te worden. Een Taapochysp zal in iedere situatie zijn best doen om 'gewoon' gevonden te worden. Maar ondanks dat niemand iemand anders kan vertellen wat 'normaal' precies is, bestaan er toch statistisch gezien veel 'normale' mensen. Aangezien die toch weer allemaal van elkaar verschillen bevindt een Taapochysp zich voortdurend in een twijfeltoestand, wat hem of haar op den duur sloopt. Er is dan kans dat een Taapochysp in zijn tegendeel omslaat, waardoor hij een psychopaat wordt. Zie ook: Einerfozisch

Tamagotchi[bewerken]

Tamagotchi's zijn hele lieve huisdieren. Met mooie aan deze prachtbeesten is dat ze niet naar buiten moeten, geen eten nodig hebben, geen stoute dingen doen met je vriendin en ze niet je koelkast leegvreten als je honger hebt. In plaats daarvan leeft een Tamagotchi op een batterij. Tamagotchi's kan je ook laten doodgaan. Men ziet dan een suf kruisje op het hoofd van de Tamagotchi.

Tandarts[bewerken]

Tandarts is één van de gevreesde 'wroetersberoepen', net zoals dokter, orthodontist, veearts, dierenarts, kaakchirurg en chirurg. De mensen die dit beroep uitvoeren zijn dappere mensen. Zonder hen zou de liefde niet bestaan; probeer maar eens verliefd te worden op iemand met een huiveringwekkend gebit! Tandartsen zijn meestal mensen die geboren zijn in een jaartal dat op een 6 eindigt, alleen de beste tandartsen worden geboren in een jaartal dat op een 8 eindigt. Hun huiveringwekkende beroep is om met hun bacterieloze vingers in uw, niet al te hygiënische mond te gaan graven, om uiteindelijk met een gele, bebloede kies tussen hun vingers weer naar boven te komen en te zeggen: "Zo mevrouwtje, dat was het dan, als U over 2 maandjes weer een afspraak maakt, komt het helemaal goed (in de liefde)!"

Tarzan[bewerken]

Tarzan is een wilde man in onderbroek die veel geluidsoverlast veroorzaakt en daar regelmatig voor beboet wordt door politieagenten die nooit Disney films hebben gekeken. Hij wordt daarnaast ook beboet voor vandalisme omdat hij aan allemaal slangen gaat hangen om deze zeer waarschijnlijk uiteindelijk naar beneden sleept met z'n dikke reet.

Tatoeage[bewerken]

Pieperster4.png


Tatoeages zijn tekeningen en teksten die in je huid worden gebrand met een groot ijzeren voorwerp. Ze worden vaak gebruikt als men belangrijke dingen moet onthouden en zeker wil weten dat ze het niet vergeten. Bijvoorbeeld wanneer men een afspraak heeft of welke boodschappen men mee moet nemen. Ook worden tatoeages gebruikt om kluiscodes te onthouden en pincodes. Deze worden meestal wel op de kont getatoeëerd zodat niet iedereen ze kan zien. Het enige nadeel is dat men een spiegel moet gebruiken om zelf de code nog te kunnen lezen. Sommige mensen vinden het leuk om plaatjes te tatoeëren om andere mensen af te schrikken. Maar naarmate ze ouder worden heeft dit minder effect aangezien de huid begint te rimpelen en de tatoeage in een zwarte vlek veranderd.

Theïst[bewerken]

Een theïst is een persoon die het ontkennen van het bestaan van God ontkent, en het zout op zijn patatten verdient door de toekomst te voorspellen uit de ligging van een hoopje vochtige theeblaadjes.

Tibetaanse krabhamster[bewerken]

De Tibetaanse krabhamster is een klein irritant diertje dat van de cavia's afstamt en aan Groningse vlooien lijdt. Deze ziekte heeft de Tibetaanse krabhamster al generaties lang, maar de oorzaak is zoals gewoonlijk bij dat soort onbelangrijke diertjes onbekend. De eerste Tibetaanse Krabhamster komt uit Groningen waar de meeste Tibetaanse Krabhamsters ook vandaan komen en leven. Deze beestjes zijn nooit rustig, ze zijn elke dag aan het rennen, springen, schreeuwen, vallen, rammen en aan het krabben. Soms krabben ze ook mensen wat kan leiden tot een blootstelling van de organen zodat de doktoren er snel en gemakkelijk naar kunnen kijken, om de Tibetaanse Krabhamster weer uit je lijf te halen natuurlijk. De Tibetaanse Krabhamster wordt ook gebruikt voor om dingen te schuren, zoals allerlei muren en verschillende plafonds, wat de Tibetaanse Krabhamster overigens heerlijk vindt. De naam komt van een toerist die op vakantie naar Tibet China was geweest. Hij kwam het diertje tegen, hij werd door het diertje vertroeteld en hij stond ook nog open voor het diertje zelf. Het verloop van dat verhaal, bleek één groot gat.

Toerist[bewerken]

Toeristen zijn mensen die een bepaalde cultuur binnenvallen en alle tradities en gebruiken van dat volk vernietigen, door waardeloze ronde metalen schijven en gekleurde papiertjes te bieden voor de meest waardevolle kunstvoorwerpen en natuurlijke rijkdommen van dat volk. Er zijn vele verschillende soorten toeristen. Een goed voorbeeld van deze wezens zijn Duitsers... eerst vielen ze het land binnen met bommen en granaten en nu met fotocamera's en zonnebrillen, ze vernietigen onze cultuur door op het strand te gaan liggen, kuilen graven, zonnen, toppertjes en breezers ananas drinken (met een dubbele whiskey), luieren, luieren, kuilen graven, fietsen jatten, kuilen graven en niet te vergeten kuilen graven zie ook: Terroristen

Tofu[bewerken]

Tofu (spreek uit als "toofoe", maar niet met de mond vol, vooral niet met de mond vol tofu) is een kleur-, geur- en smaakloze stof die eruitziet als plastic en aanvoelt als stopverf. Aangezien deze stof naar EG-normen niet giftig is, en door bepaalde drukkingsgroepen zelfs als gezond bestempeld wordt, is er relatief veel vraag naar, vooral bij zoogdieren die het smaakvermogen kwijt zijn, of het nooit gehad hebben, en geen vlees mogen of kunnen eten. Leken in diëtiek verwarren deze stof wel eens met IKNGDHGKI, maar kenners laten zich niet in de luren leggen, vooral omdat zij ook (en vooral) zo verstandig zijn om ook de kleine lettertjes te lezen.
Nota: minder geschoolde individuen denken wel eens dat wit een kleur is, maar de wakkere Oncyclopedist weet dat wit helemaal geen kleur is. Deze wetenschap dateert niet van gisteren: in vroeger tijden werd reclame gemaakt voor een waspoeder dat witter dan wit waste, en dat zou niet gekund hebben ware wit een kleur.

Tongzoen[bewerken]

Er was eens een vrouw die Babetosa heette. Ze was altijd erg vrolijk omdat ze verslaafd was aan het liedje "I'm very sad" van de Kerstman. Ze plukte een keer een blaadje van de boom en die viel haar aan tegen haar scheenbeen. Zij gilde het uit van de pijn. Toen kwam de prins op het gemaskerde pindakaas ruikende paard. Die zoende haar maar het paard stond op haar teen. Ze gilde haar tong eruit. Haar tong kwam in zijn mond en dat vond hij fijn. Dit besloot hij vaker te doen (vandaar de 90 jarige tongenroof). Uiteindelijk besloten ook vrouwen dit te doen. Na een tijdje waren de paarden het zat om op tenen te staan, dus moesten de mensen het zelf proberen wat als gevolg het tongzoenen van nu had.

Toren van Pizza[bewerken]

De Toren zendt zijn zonen uit.

De Toren van Pizza, in de oude spelling "Toren van Pisa", herbergt op even dagen het hoofdkwartier van de eeuwenoude firma PizzaHut, en op oneven dagen dat van het piepjonge maar kapitaalkrachtiger Wachttorengenootschap. Op even dagen zendt de Toren zijn zonen uit in de vorm van pizzakoeriers, en op oneven dagen in de vorm van predikers. Af en toe gaat de Toren schuin staan, en dan wordt er van de op dat ogenblik passerende buitenlanders, die massaal het nabijgelegen Museum voor Moderne Kunst en Traditionele Voeding komen bezoeken, verwacht dat zij hem weer recht duwen. Niet alleen doen zij dit zonder morren: ze laten zich tijdens deze zonderlinge onderneming nog fotograferen óók!

Tour de Frans[bewerken]

De Tour de Frans (Nederlands: Ronde van Frans) is een sinds 2004 jaarlijks gehouden fietstocht door fans van Frans Bauer. De tocht voert langs een aantal hoogtepunten uit Frans' leven.

Dag 1
Op de eerste dag van de Tour de Frans verzamelen de fans van Frans zich in Roosendaal, de plaats waar Frans te water gelaten is. De Tros houdt ter gelegenheid van de Tour een muziekfeest op het plein de fiets, waarbij bekende smartlapartiesten zingen op de fiets

Dag 2
Vandaag vertrekt de groep richting het huis van Frans in Fijnaart om met Frans zelf een kop caffeïnevrije koffie te drinken. Over deze dag is nogal wat commotie ontstaan, doordat sommige fundamentalistische fans decafkoffie nog steeds als doping beschouwen. Na deze rel besloot men dat de koffie niet meer tijdens, maar na de tocht gedronken zal worden.

Dag 3:
De derde en laatste dag van de Tour gaat van Fijnaart naar Ahoy waar Frans voor zijn fans zal optreden.


Vlag Gallie.jpg
Hon hon hon, l’article hier est geschreven door een Francement!
Vlag Gallie.jpg

}


Toshiba[bewerken]

Toshiba is een scheldwoord. Dit kwetsende woord werd vaak gezegd tegen Mr Toshi. Mr Toshi had namelijk een aandoening waarvan hij een slechte adem kreeg. Zijn klasgenoten begonnen hem toen Ba te vinden en de bijnaam Toshiba was geboren. Later werd Mr Toshi echter zeer rijk met zijn bedrijf Toshiba. Hierdoor hebben zijn ex-klasgenoten spijt van hun kinderachtige daden.

Transliteratie[bewerken]

Transliteratie is het overhevelen van een vloeistof per eenheden van een liter. De redenen om deze overheveling juist per liter te doen, kunnen van uiteenlopende aard zijn. Zo wordt melk voornamelijk in literpakken aan de eindgebruiker verkocht. Verder heeft het in veel gevallen geen zin, om kleinere eenheden dan een liter te hanteren, zoals bij het vervoer van ruwe aardolie het geval is. Omtrent transliteratie bestaat vaak verwarring doordat diverse landen een andere standaard hanteren dan de liter. De zaak wordt bijvoorbeeld gecompliceerd doordat veel mensen gewend zijn eerst een omrekening te maken naar de gallon, die in het Amerikaanse systeem met 3.785 liter en in het Britse systeem met 4.545 liter overeenkomt. Om deze reden is het bij Nederlandse transliteratie verstandig, om niet van een angelsaksisch systeem uit te gaan.

Trapvrees[bewerken]

Trapvrees is de angst voor trappen(-lopen), officieële benaming scalaphobie. Lijders aan deze aandoening hebben een meestal lichamelijke reactie (zweten, onwil, afkeer) op het waarnemen van een trappenhuis (met name in kantoor- en flatgebouwen). Dragers van deze fobie nemen onder alle omstandigheden de lift, ook al gaat het slechts om een enkele verdieping, zelfs naar beneden, en zelfs ingeval van stroomuitval en/of brand in het betreffende perceel. Zie ook: Nooduitgang.

Treble[bewerken]

Treble of isiTreble is een taal van de Trebles met ongeveer 9 miljoen sprekers, waarvan de grote meerderheid (meer dan 95%) in Midden-Afrika leeft. Het Treble is de taal die het meest gesproken wordt in Midden-Afrika, en werd een van Midden-Afrika's elf officiële talen aan het eind van de Apartheid. Het Treble maakt deel uit van de Ngunisubfamilie van de Bantoe familie van talen. Karakteristiek is het gebruik van de 'klikletters'. Dit kenmerk wordt gedeeld met verschillende andere talen in Zuidelijk en Centraal Afrika. Er zijn drie basis-kliks in het Treble:

1 - Klik-een-nummer-één-hit
2 - Klik-zo-hoor-je-een-tijd-niets-meer
3 - Klik-zo-krijg-je-weer-een-hit-dankzij-deelname-aan-het-Songfestival
Deze kunnen gewijzigd worden op verschillende manieren, bijvoorbeeld door in de voorronde van het Eurovisie Songfestival al uit te worden geschakeld.

De geschreven vorm van de taal wordt gecontroleerd door het "Treble Language Board" van KwaTreble-Natal.

Trema[bewerken]

Het trema is een trauma met een trauma, en dat trauma is de umlaut. Deze twee naast elkaar boven de "au" zwevende puntjes vervormen de uitspraak van het woord onherkenbaar, en zulks frustreert.

T-Rex[bewerken]

De T-Rex is een zeer bijzondere en dure soort T.

Triestheidspeer[bewerken]

Een triestheidspeer is een kale variant van een peer. Doorspekt met triestheid. Vervelend. Per definitie (kanarie-)geelkleurig of Barça-vaalgrijs. Groeit op in de omgeving van triest volk. Bij voorkeur binnen bewaren. Verdraagt geen alcohol en toch al zeker geen rum. Heeft een compleet eigen vocabulaire. Triest. Gewoon triest.

Niet te verwarren met de triestheidsspeer.

Triestheidsspeer[bewerken]

De triestheidsspeer is een speer die alle verdriet opslorpt uit hen die hij raakt en zo blijheid creëert. Mensen die sterven omdat ze doorboord worden met de triestheidsspeer sterven een gelukkige dood en iedereen die deze persoon kende zal blij zijn dat die dood is.

Niet te verwarren met de blijheidsspeer die juist alle blijheid opslorpt.

Als je geraakt wordt door beide speren tegelijkertijd wordt je gevoelloos.

Tuinkabouter[bewerken]

Een tuinkabouter.

Het begrip tuinkabouter kan 2 betekenissen hebben:

  1. Een versteende lilliputter
  2. Een kind van een Helmonder

Tulp[bewerken]

De Tulp is een specifieke bloemsoort. Komt vooral in verre landen voor, maar is op de een of andere manier ooit geassocieerd geraakt met Nederland. De tulp is sindsdien in stand gehouden om toeristen en andere allochtonen te behagen. Komen zij naar Nederland, dan zien zij tulpen en dit geeft hen het gevoel in Nederland te zijn. Logica van de tulp: de tulp kent, zoals uit bovenstaande beschrijving blijkt, geen logica. Multi-inzetbaarheid: Tulpen zijn multi-inzetbaar. Niet alleen zijn ze zeer geschikt om de populariteit van het land te verhogen, ze zijn ook geschikt om in tijden van schaarste te eten. In dat geval schijnt vooral de bol een delicatesse te zijn. Over tulpen worden ook liedjes gemaakt, zoals het bekende "Tulpen uit Rotterdam" en het iets minder bekende "Daar was laatst een tulpje loos". Films over tulpen blijken vaak zeer succesvol. Een goed voorbeeld is het wereldberoemde "Tulp Fiction".

Tussenjaar[bewerken]

Een tussenjaar, ook wel een ‘sabbatical voor luie tienertjes’, is een term voor de tijd die wordt vergooid met het 'zoeken naar jezelf' en 'vrijwilligerswerk' in plaats van zoals een goede burger studeren of geld verdienen. Jaarlijks vertellen vele jongeren, meestal rond de achttien jaar, hun ouders dat ze een tussenjaar gaan houden. Reacties kunnen zeer uiteenlopen. Sommige ouders ondersteunen hun kroost – “we wisten vanaf je vierde al dat je een onverbeterbare nietsnut was” – terwijl andere ouders in paniek raken. Ze zijn bang voor de toekomst van hun kind, bijvoorbeeld omdat ze geen levensgezel zullen vinden of omdat ze vinden dat het sparen voor het pensioen hierdoor ernstig in gevaar komt.

Sommige ouders denken zelfs dat de wens voor een tussenjaar een besmettelijke ziekte is die door middel van luiheidsuitdrijving kan worden genezen. De wetenschappelijke consensus is echter dat men met aanleg voor een tussenjaar wordt geboren en dat het opdringen van verantwoordelijkheidsgevoel ernstige psychische schade toebrengt. Sinds 2001 mogen mensen die een tussenjaar hebben gehad in Nederland ook trouwen, al mag de dienstdoende ambtenaar op principiële gronden weigeren “een stel bankhangende uitvreters” in de echt te verbinden.

Twee-dubbele ristretto venti half-soja vetvrije caffeinevrije organische chocolade brownie geglazuurd vanille ontbijtkoek frappucino extra heet met schuim van slagroom onderop dubbel op gemixt, een sweet-n-low met een Nutrasnoepje en ijs[bewerken]

Dit krijg ik niet allemaal op.
~ Kapitein Overduidelijk over Twee-dubbele ristretto venti half-soja vetvrije caffeinevrije organische chocolade brownie geglazuurd vanille ontbijtkoek frappucino extra heet met schuim van slagroom onderop dubb Dit onderwerp.

Een twee-dubbele ristretto venti half-soja vetvrije caffeinevrije organische chocolade brownie geglazuurd vanille ontbijtkoek frappucino extra heet met schuim van slagroom onderop dubbel op gemixt, een sweet-n-low met een Nutrasnoepje en ijs is het langst mogelijke wat je kan bestellen bij Starbucks. Er wordt echter beweerd dat twee-dubbele ristretto venti half-soja vetvrije caffeinevrije organische chocolade brownie half-geglazuurd vanille met chocolade ontbijtkoek frappucino extra heet met schuim van slagroom onderop dubbel op gemixt, een sweet-n-low met een Nutrasnoepje en aardbeienijs echt het langste is wat men kan bestellen.Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.