OnWoordenboek:U

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

U[bewerken]

Zie het alfabet, of gewoon jij.

UFO[bewerken]

Een UFO gefotografeerd door een andere UFO nabij het Witte Huis

De UFO of Unidentified Farting Object is het populairste voertuig van de hele Melkweg. Het is vooral geliefd bij Irakezen, Joden en andere ruimtewezens. Het is zo goed als onmogelijk om een ufo te fotograferen aangezien deze veel te snel voortbewegen. De foto's van ufo's die je toch tegenkomt zijn oftewel getrokken vanuit een andere ufo (ze gaan immers even snel) oftewel zijn het vervalsingen gemaakt door Amerikaanse mensen met een BMI van boven de 35 die nog bij hun moeder inwonen.

Uit[bewerken]

U

Aangezien de veeleisende Oncyclopedia-gebruiker waarschijnlijk geen genoegen neemt met "niet in" of "niet aan" als definitie van uit, dient hier iets anders verzonnen te worden. Maar welke Nederlandsvaardigaard zou zich niet in zijn of haar eer getast voelen wanneer wij hier domweg zouden zeggen dat "uit" gewoon betekent "aan de buitenkant"? Dat pikt geen Oncyclopedist. Een anagram dan? Alleen Monty Python kan dan redding brengen, want aangezien zij ons kennis hebben gegeven van deze Knights who say "Ni!", moet er in hun geheime archieven zeker en vast iets bruikbaars liggen als anagram voor "uit". Gelukkig kunnen wij ons nog redden met de bemerking dat "uit" een onmisbaar onderdeel der Laaglandse Taal is, zonder hetwelk wij ons zouden moeten redden met "voerig" en "werpselen".

Uitvinding[bewerken]

Een uitvinding is de vondst van iets dat diep in iemands binnenste verscholen zit, en er op het voor de geschiedenis van de mensheid geschikt moment uit komt. De beroemde Brugse mathematicus en neerlandicus-avant-la-lettre Simon Stevin vocht een leven lang om het woord "uitvondst" in omloop te krijgen, maar tevergeefs. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, komt een uitvinder dus niet met iets nieuws voor de dag, maar brengt hij iets aan het licht dat al lang gereed zat, soms zelfs al eeuwen. Zo is het verschijnsel "televisie" drie en een halve eeuw blijven sluimeren in de voorvaderen van de buurman van Johan Jacob Baard ende Mol, tot deze op een vervelende zondagmiddag in 1926 tijdens een vervelend gesprek iets opving dat hem nuttig leek om vervelende zondagmiddagen op te vrolijken.

Uitvoerig[bewerken]

Wanneer een fabrikant zich ongelukkig voelt omdat zijn fantastische voortbrengselen alleen het binnenland bekoren, en hij het liever verder zou brengen, dan voelt hij zich uitvoerig. Wanneer een ondergeschikte zonder nadenken bereid is om een totaal stupide opdracht voor zijn hiërarchisch meerdere uit te voeren, dan kan hij als uitvoerig bestempeld worden. Wanneer de laatstgenoemde een onverkoopbaar en verder ook totaal onbruikbaar artikel denkt in het buitenland aan de man te brengen in opdracht van de eerstgenoemde, dan verdienen beiden uitvoerig aan de oren getrokken te worden.

Uitwerpsel[bewerken]

Een uitwerpsel is een recycleproduct te koop in verschillende kringloop winkels. Wordt vooral gebruikt als groeistimulator bij biologische producten zoals bloemkool. Zeer voedzaam maar door gebrek aan smaak en het rijke aroma meestal niet te pruimen.

Uitzettingskatapult[bewerken]

De uitzettingskatapult is een katapult om ongewenste mensen het land uit te gooien. Deze uitzettingsmethode werd in 1799 ingevoerd in Nederland door Napoleon Bonamosterd. Het werd gebruikt tot 2008 omdat Geert Wilders een ander uitzettingsplan had. Hij voerde de Wipeout-uitzetting in. Nu wordt deze manier alleen nog gebruikt in België, Mexico, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Mofrika en delen van Afrika.

Umlaut[bewerken]

De umlaut is het trauma van het trauma, en bestaat uit twee naast elkaar liggende, boven klinkers zwevende puntjes die de uitspraak van het woord onherkenbaar vervormen tot "trema", een frustrerende gewaarwording.

Uncyclopedia[bewerken]

Uncyclopedia is de in het najaar van 2006 door Oscar Wilde gelanceerde Engelstalige variant op de Oncyclopedia Neerlandica. De beheerders en bijdragers trachten wanhopig om het succes en de uitstraling van de Oncyclopedia te evenaren, maar tot nu toe lijkt het vechten tegen de bierkaai. Hoezeer Wilde ook zijn best gedaan heeft om deze site volume te geven door ze royaal van aforismen en boutades te voorzien, heel bescheiden vermomd als citaten, blijft deze onderneming achterop hinken. Zij houden met argusogen onze Pieperwedstrijden in de gaten, om dan de laureaten aan te spreken, en dezen ervan te overtuigen om voor hen artikelen te schrijven, tot dusver met weinig succes. Want wie wil er nu aan een flauwe imitatie meewerken, wanneer men al in dienst is van het origineel?

Urbi et Orbi[bewerken]

Nee! Ik ben de Sint niet! Urbi.. eet et Orbi..

Urbi & Orbi zijn de hoofdpersonen in een door de paus vertelde serie kinderverhalen. De paus vertelt deze verhaaltjes altijd op eerste paasdag om de saaie paasmis voor de jeugdige gelovigen draagbaar te maken.

De personages[bewerken]

Urbi is een bijdehand stadsjongetje en erg ondeugend. Hij staat symbool voor de onderzoekende drang in de mens. Orbi is een braaf plattelandsjongetje dat altijd doet wat hem gezegd wordt.

De verhaallijn[bewerken]

De verhalen lopen altijd volgens een vast stramien. Urbi trekt de wijde wereld in op zoek naar avontuur en zondig genot. Orbi hobbelt erachteraan en probeert Urbi op het rechte pad te houden, maar dat lukt nooit. Urbi stort zich op de één of andere zondige activiteit (zoals neuspeuteren met een handschoen aan), komt in de problemen, en Orbi redt hem daar dan weer uit. Urbi komt tot inkeer. Urbi en Orbi gaan samen bidden in de kerk en zien een Mariabeeld huilen van blijdschap.

Urineren[bewerken]

Wat een gezeik
~ Kapitein Overduidelijk over Urineren

In Sovjet-Rusland, Urine urineert JOU!
~ De situatie in Sovjet Rusland over urineren

Urineren is een vorm van uitscheiden (niet uitschijten) waarbij onder andere mensen zich ontdoen van vloeistoffen via de zogenoemde vooruitgang.

Bekende Urineerders[bewerken]

Een zeer bekende urineerder is "Manneken Pis", dit is een standbeeld dat zich bevindt in de Brussel, de hoofdstad van België.

USB[bewerken]

De USB is een buitenaards-achtige staaf (ook wel stick genoemd, niet te verwarren met de joint) die papiertjes op een scherm kan opslaan. De wijze waarop gaat als volgt: de USB-stick gaat in een kast of een doos die de computer wordt genoemd. Vervolgens gaat het papiertje (een bestand genoemd) door snoertjes in de USB stick waarna het bestand op de USB komt te staan. Daarna kun je ook de USB in een andere kast of doos stoppen en dáár het papiertje eveneens openen.Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.