OnWoordenboek:Y

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

Y[bewerken]

Zie het alfabet

Yahtzee[bewerken]

Yahtzee in zijn dobbelige vorm!

Yahtzee is een erg dobbelig spel dat vanwege zijn gedobbel al direct verwijderd zou zijn van de Oncy. Aangezien Yahtzee tevens een vakterm is voor dobbelen zelf en de Oncy hier is om u wat bij te leren over dobbelen blijft het hier staan.

Yaren[bewerken]

Yaren is een klein flutstadje dat door die betweterige Wikipedianen als dorp wordt gezien terwijl het wel de hoofdstad van het kleine eilandje Nauru is. Hoofddorp klinkt erg slecht aangezien er al een plaats in Nederland bestaat dat óók al Hoofddorp heet.

Yeti[bewerken]

Een yeti is een vreemd verschijnsel dat leeft in de bergen. Dit verschijnsel lijkt op een aap, maar wordt vaak gezien als een monsterachtig wezen dat wellicht een afstammeling kan zijn van de mens... die ook weer afstamt van de aap. De Yeti heeft als bijnaam "megavoet" (ook "gigavoet"), vanwege zijn enorm grote schoenmaat. Daardoor wordt de Yeti soms door kinderen ook wel eens gezien als een clown zonder pruik, rode neus of geruite trui.

Yoghurt[bewerken]

Yoghurt is een twijfelvloeistof, een soort pudding maar meer tegen de kant van een vloeistof aan, officieel behoort yoghurt dan ook tot de vloeistof. De herkomst van yoghurt is niet helemaal duidelijk, sommige rare vogels beweren dat yoghurt uit dieren komt, maar dat is zeer onwaarschijnlijk omdat yoghurt een hoog alcoholpeil heeft. Om die reden hebben yoghurteters ook zo een rare blik in hun ogen. De betere definitie van yoghurt is dus vaag.

Ypsilon[bewerken]

Ypsilon is een Griekse intrigant, die de Engelstalige wereld al heeft geïnfiltreerd. Nederland is het enige land dat Ypsilon buiten de grenzen heeft weten te houden, door de i en de j samen te voegen tot IJ. Dit ten koste van grote verwarring over de rechtmatige plaats van deze vreemde kunstmatige letter in het Onwoordenboek en een grimmige interne strijd tussen de IJ en de EI. Maar alles is beter, vinden de Nederlanders, dan zo'n belachelijke letter als Ypsilon, die ondanks alle controverse en afkeer toch zijn plaats in het Nederlandse Onwoordenboek heeft weten te behouden, hoewel hij nauwelijks gebruikt wordt. (Zie in dit kader ook Wichelroede !)Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.