OnZinnen:Tegeltjeswijsheid

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Onzinnen.png
H O O F D P A G I N A ·
Mensen

Henrik Ibsen · God · Johan Cruijff · Jouw moeder ·Kapitein Onzinnig · Kapitein Overduidelijk · Kapitein Paradox · Karel de Grote · Louis van Gaal · Donald Trump · Ouders · Barack Obama · Asterix en Obelix · Geert Wilders · Kapitein Vooroordeel · Eurokok · Kapitein Humorloos

Gebeurtenissen

Beroemde uitspraken · Je hebt twee koeien · Laatste Woorden · Op school · Sovjet Rusland · Vraag en Antwoord · Vreemde volkeren en hun wijsheid · Onzinloos geweld · Smoezen

Spreekwoorden en gezegdes

Schuur · Tegeltjeswijsheid · Volgens de oude vleeskabouters

Hulp

Starten met een artikel

Dit tegeltje komt rechtstreeks uit de schuilplaats van Kapitein Overduidelijk

Iedereen kent wel van die irritante tegeltjes aan de muur die denken dat ze alles beter weten. Ze laten je nadenken over dingen waar je nog nooit van hebt gehoord en nemen de maatschappij over.

Nut[bewerken]

Er is tot nu toe geen enkel mens geweest die het nut van deze tegels kent en ze zijn daarmee een van de grootste mysteries op Oncyclopedia die er zijn. Er zijn een paar grote wetenschappers die het nut van deze tegeltjes denken te ontdekken. Ze geloven dat er een uniek tegeltje is waar het nut van alle tegeltjes op staat.

Tegeltjes-maatschappij[bewerken]

De tegeltjes-maatschappij heeft verschillende soorten tegeltjes. Filosofische tegeltjes, een leger en de buitenbeentjes.


Filosofische tegels[bewerken]

Johan Cruijff zijn uitspraak hierover, "Da's logisch!" zou ook op een tegeltje kunnen komen.

Dit zijn de tegeltjes met zulke diepgaande teksten dat je ze moeilijk kan begrijpen. Alleen de grootste filosofen kunnen de betekenis ontcijferen. Er zijn ook filosofische tegeltjes met simpelere teksten. Deze zijn vaak om domme nuchtere mensen simpele dingen te leren of om quasi moeilijke problemen op te helderen. Deze tegels kom je vaak tegen. Mensen halen deze tegels expres in huis, om mensen te laten zien dat ze rijk zijn of om op nutteloze zaterdagen iets te hebben om over na te denken.

Men maakt zich dan ook tegenwoordig vaker druk over van alles en nog wat.

Leger[bewerken]

Het tegeltjes-leger bestaat uit veel dezelfde tegelspreuken. Ze nemen vaak als eerste je badkamer of wc over, extremistische tegeltjes gaan soms ook nog eens naar de keuken. De meest voorkomende spreuk in het leger is Of het een hij is of een zij, handen wassen hoort erbij. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer tegeltjes waarvoor je moet oppassen:

  • Als de haan niet kraait voor het avondrood, dan gaat het regenen of de haan is dood
  • Wij zijn de leukste thuis (Hangt in de slaapkamer van Beatrix)
  • Van uitstel komt afstel (Deze tegel moet vaak nog worden opgehangen.) (Theo Maassen)

Wanted: Tegeltjes[bewerken]