Oncyclopedia:Beheerders

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Adminpeer.GIF

Beheerders zijn kleine, kale mensachtigen die iedereen graag pesten en over het algemeen een hekel hebben aan mensen die iets in de Oncyclopedia veranderen. Omdat ze van ingeschreven gebruikers meestal een grote mond terugkrijgen, richten ze hun woede vooral op anonieme gebruikers, die, toch al te verlegen om zich in te schrijven, van schrik hun computer resetten en nooit meer op het internet komen.

Een uitzondering hierop vormen de systeembeheerders uit Groningen. Deze zijn (nog) niet helemaal kaal en gedragen zich over het algemeen vriendelijk en vredelievend als ze slapen. Ze houden zich vooral bezig met het oprichten van compleet onzinnige Encyclopedieën, die ze volgooien met taal-, spel- en denkfouten.

Mensen die beheerder zijn (admin) krijgen naast het lijden aan het RUS-syndroom een ergere pijnlijkere grotere variant van het RUS-syndroom omdat zij ook last gaan krijgen van trollen, vandalen en andere kwalijke toestanden. Deze vorm van het RUS-syndroom komt door het langdurig werken in de fabrieken, en dit is te genezen door dezelfde medicatie te gebruiken en het bijschrift raad te plegen met handleiding en al, alleen komt daar nog bij dat er gesneden moet worden in de huid in de Oncyclopedia, waartoe beheerders het recht op hebben. Verder tast het zijn van admin het dagelijkse leven niet aan, net als het RUS-syndroom overigens, en kan men de gewone dagelijkse dingen blijven doen.

Onze Onzinnige Oncyclopedische beheerders zijn:

 • Koning Rongonius de Verschrikkelijke (Moge hij aan appeltaart nooit gebrek hebben). - Hij is een Groninger (waar hij zelf niets aan kan doen) en Fundamentalistisch Wubboïst (wat zijn eigen schuld is).
 • Marco (Jongleur) - Jongleert met tientallen sjablonen en categorieën tegelijk en schiet en passant (vanuit de heup) links en rechts vandalen en cyberpesters van de weg. Heeft een zachtaardig en een beetje goedig voorkomen, maar is in zijn hart een Íce Cold Killah die met mathematische precisie te werk gaat.
 • Roye7777777 (Brandende hoepel) Opeens verscheen hij in Oncyclopolis, toen nog in aanbouw met bom van artikelen die explodeerde (en nu nog steeds radioactieve straling uitstoot) terwijl hij de halve Oncy op zijn dak had vanwege zijn vele spel- en grammaticafouten. Vanwege zijn liefde voor de kleur (limoen)groen en het getal zeven heeft hij een reputatie in het land van Okt waar hij dan ook levenslang verbannen is. Verder heeft hij zeven zevens, een lelijk handschrift en goochelt hij in zijn vrije tijd met codes, waarmee hij het voor elkaar wist te krijgen om de volledige Oncyclopedia te doden (en weer terug tot leven te wekken) en om (volgens hem, de ijdeltuit) de meest gave gebruikerspagina ooit te maken.
 • CartoonistHenning - (Wikrobaat) Verwoed antiwikipedialist en veroveraar van wiki's. Versloeg als enige Oncyclopedist ooit Wikia en kreeg het voor elkaar dat ze een domeinnaam opgaven. Toen "ze" hoorden, dat hij admin zou worden, werd hij ontvoerd en gemarteld in een Noorse geheime gevangenis, maar hij hield zijn geest sterk door Latijnse woorden te reciteren. Er wordt gefluisterd, dat hij met ene Lambic een complot smeedt om de Oncyclopedia te vervlaamsen, maar tot nu toe is er nog geen "gij" in één van zijn artikelen verschenen.
 • Vsotvep (Vliegende trapeze) - Vloog van naamruimte naar naamruimte alsof het een apie was. Verdween soms middenin een vlucht om dan weer veilig op zijn bed te materialiseren met de laptop op zijn neus balancerend. Zeurde de andere hofnarren net zo lang aan hun kop om toegelaten te worden, dat ze hem een eigen trampoline gaven om van het gezeur af te zijn. Na een klein jaar te hebben gediend werden zijn armen moe en is hij op vakantie gegaan. Niet voor eeuwig, want hij keerde net op tijd weder om de verminderende activiteit van de adminploeg op te vangen.

De Oudgedienden[bewerken]

Onderstaande namen hebben hun sporen op de Oncyclopedia verdiend en meegeholpen om de Oncyclopedia groot te maken en vandalisme-vrij te houden. Ze zijn als admin niet meer actief, maar hebben zich na een intensieve therapie teruggetrokken in Oncyclopedisch Rusthuis "De Giechel".

 • PPP, (Goochelaar) Specialiteit: verdwijntrucs. Goochelde zichzelf in zijn enthousiasme soms twee weken naar de toekomst, waar hij artikelen verwijderde die nog niet waren verschenen. Dat scheelde de anderen een hoop werk. Infiltreerde in de journalistiek om gonzo-schrijvers over te halen om voor de Oncyclopedia te gaan schrijven. Deze baan kreeg hem echter zo in de ban, dat hij geen tijd meer overhield om vandalen weg te toveren.
 • Il Palazzo (Contraptie-ingenieur) - Verzint zo nu en dan vreemde dingen die niemand begrijpt, en daarom niet kunnen worden verwijderd. Soms zet hij projecten op, die gepaard gaan met gedempte explosies en vreemd gerommel vanuit de kelders van het Oncyclopediegebouw. Gefluisterd wordt dat hij beheerder werd gemaakt omdat hij beloofde dat hij dan het Carnaval met een jaar zou verlengen. Besloot dat hij zich beter met zijn plannen voor wereldominantie bezig kon houden dan het vermanend toespreken van vandalen.
 • Alzheimlich (Mini-tijgerdompteur) - Verslond al vele gebruikers toen hij nog in de kerkers der Oncyclopedia opgesloten zat. Menig schrijversgraf is al gegraven voordat er zelfs maar een artikel geplaatst wordt. De schrik van Jannie uit de keuken, die gillend wegrent als hij eraankomt, waarna alle appeltaarten in no time tot niet-bestaan zijn gereduceerd. Heeft zich uiteindelijk overspannen teruggetrokken in zijn hoge torentje vanwaar hij nog steeds met zijn arendsogen iedereen in de smiezen houdt.
 • Vsotvep (Vliegende trapeze) - zie de huidige beheerders.
 • MDV (Japanse leeuwtjestemmer) - Kwam binnen samen met een groep jonge honden en begon zijn carrière door van alle kanten flink gebeten te worden. Dit hield hem niet van zijn liefde voor het vak af en na een tijdje luisterden de hondjes naar hem. Hij komt soms nog een keertje spieken hoe het hier gaat.
 • Sgt Pepper (Alcoholproever) Er gaan geruchten dat deze gebruiker een Brabantse reïncarnatie was van Il Palazzo, al ontkende hij zelf alle betrokkenheid met deze Italiaanse dictator. Zijn specialiteit was het testen van al het alcohol in de alcoholdepots. Hij stikte ooit bij een alcoholtest in een worm die in de tequila zwom, een zware aanslag van wikipedia aldus de AIVD.
 • Hedz0qxz - (Menselijke kanonskogel) Kwam binnen door de zijdeur, een kanon achter zich aanslepend, waar hij inklom, waarna hij zichzelf omhoogschoot naar de nok van de tent. Vandaar overzag hij de Oncy en zag dat het goed was. Heldendaden: Versloeg na een heroïsche strijd zijn eigen schaduw en ontmaskerde de god Ramawank. Mensenschuw als hij is, mijdt hij elk contact met een persoon, ook met de Admins. Hoe hij überhaupt heeft laten weten dat hij admin wou worden is tot nu toe nog een raadsel.
 • D. G. Neree - (Clown) Waarom deze paljas erbij zit is een raadsel. Zijn eerste daad als beheerder was om zichzelf voor twee weken te blokkeren. Onderscheidt zich vooral door het stellen van domme vragen op verkeerde overlegpagina's en het zich bemoeien met dingen waar hij niets van begrijpt (en dat is veel. Heel veel!). Mocht alleen blijven omdat hij door Watje (geen beheerder, maar puissant rijk) beschermd wordt.
 • L. Catepé (Brokkenpiloot) - Is getrouwd met het theater, maar eet af en toe van twee walletjes, en schrijft dan pagina's met onzin. Of dat grappige onzin is, moet nog geëvalueerd worden door een nog aan te stellen overheidscommissie. Bij dat schrijven doet hij ook graag het nodige onderhoud, u weet wel, onkruid wieden, dakgootje vervangen, dat soort werk. Om hem te laten stoppen met klagen, werd hij dan maar op een dag tot Admin gedoopt. Zijn kwaadaardige lach bij het horen van dit nieuws heeft eenieder zorgen gebaard. Heden ten dage zeer gebezigd met gesubsidieerd pedagoochelaarswerk in Duitsland.
 • Tiz (Gestoorde professor) - Levensgevaarlijke gek die al tientallen jaren op zijn plan voor werelddominatie broedt. Een paar knopjes op Oncyclopedia waren enkel een logische stap naar President van de Wereld (knopjes die hij overig verkreeg door een pistool tegen het hoofd van de toenmalige bureaucraten te zetten). Beheert momenteel al grote delen van de wereld, maar wacht tot zijn genetisch gemanipuleerde apen klaar zijn om de hele aardbol te onderwerpen. Nadat hij verveeld raakte van zijn macht op deze site, heeft hij zich op zijn volgende slachtoffer, het Vlaamse onderwijs, gestort.

Zie ook[bewerken]