Oncyclopedia:De grote vijf

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Alle 28 officiële huisdieren en 35,3 officiële beslissingen zijn gebaseerd op de Grote vijf. Deze vijf punten geven het karakter aan Oncyclopedia.

Blueplier.png Oncyclopedia is een anti-encyclopedie met daarin elementen uit serieuze encyclopedieën maar dan wel op zijn kop en achterstevoren. Oncyclopedia is niet een collectie van scripts van de prachtige serie Monty Python of een andere serie, het is ook niet een soap, krant, gratis webhost, experiment van Anarchie of Democratie, of een verzameling van links (intern of extern).
 
Greenplier.png Oncyclopedia gebruikt humor: schrijf vanuit een humoristisch standpunt, vooral bij controversiële artikelen. Als er een conflict ontstaat over wat grappig is, lees dan eerst het Beleid. Mep je tegenstanders vooral, maar vermijd destructieve discussies (constructieve discussies worden aangemoedigd).
 
Yellowplier.png Oncyclopedia is een vrije Encyclopedie: Oncyclopedia is vrij en gelicenseerd onder de Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 licentie. De inhoud mag dus vrij worden gedistribueerd en gelinkt. Onthoud wel dat de artikelen in het bezit van de gemeenschap zijn en niet van één persoon, iedereen mag er dus aan meeschrijven en eigen artikelen bestaan niet. Omdat Oncyclopedia een parodie is op Wikipedia (en andersom), zijn we hier niet zo heel erg streng op copyright van plaatjes, al hebben we wel een paar basisregels. Selecteer wel als je een plaatje jat een licentie, vermeld erbij waar het vandaan komt en draai een rondje.
 
Orangeplier.png Oncyclopedia volgt het beleid: respecteer je mede-Oncyclopedist, ook wanneer ze zich even als eikels gedragen. Wees gevat en creatief, maar vermijd persoonlijke aanvallen. Wees creatief, vooral wanneer er veel discussie is. Wees constructief, haal niet zo maar pagina's leeg. Vergeet niet dat er 3.084 zijn waaraan gewerkt en over gediscussieerd moet worden. En als je nog steeds een IP bent, maak dan een account aan, dan heb je een stem in het kapittel.
 
Redplier.png Aanbid Sophia naast de vier standaard principes die hierboven genoemd zijn. Wij zijn heel redelijk en makkelijk hier, maar de sysops kunnen genadeloos zijn. Het kan zijn dat je pagina opeens verwijderd is. Dat kan verschillende redenen hebben: zie hiervoor het Verwijderbeleid. Zorg ervoor dat je volgende pagina wel grappig is! Als je geblokkeerd bent is dat vanwege een reden, doe het dus niet nogmaals, want dan zijn we stukken minder vriendelijk. Als je goed contact wilt kun je de admins proberen. Hoewel deze behulpzaam zullen zijn hebben ze geen zin in gezeur. Als je je hierin niet kunt vinden kun je beter iets anders gaan doen.

Zie ook

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Wikipedia's "Five Pillars".