Oncyclopedia:Maak een dag aan

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een relatief eenvoudige manier om een artikel aan te maken is door een dag aan te maken. Gewoon een dag, als 13 mei, 29 juni of welk andere dag dan ook.

Voor nieuwe schrijvers, d.w.z. gebruikers en potentiële gebruikers die nog nooit iets hebben bijgedragen aan Oncyclopedia maar dit wel graag willen doen, is het maken van een dag een leuke manier om al wat kennis te maken met het schrijven.

Hoe werkt het[bewerken]

Eerst kijk je of je dag er al is. Als je bijvoorbeeld 18 november wilt aanmaken, zoek je naar 13 juli. Als die er nog niet is (er verschijnt geen pagina over en/of de link ernaartoe is rood), maak je die aan!

Om je te helpen, typ je hieronder de dag die je wilt aanmaken, zoals 18 november en klikt daarna op de knop "Maak een dag aan!".Als je daar komt is er al een invulsjabloon voor je gemaakt dat je zelf kunt aanvullen met jouw tekst. Dat is eigenlijk alles!

Verplicht leesvoer Erg handige tips[bewerken]

  • Kijk eerst even hoe een gemiddelde pagina van een dag eruit ziet. Aap de opzet gerust na!
  • Kijk ook even of het onderwerp van de dag waarover je wilt schrijven al bestaat. Omdat het er zo enorm veel dagen zijn, heeft een gebruiker een overzicht van dagen gemaakt. Zie die lijst hier.
  • Naast het letten op taal (een gruwelijke drempel voor velen) gaat het hoofdzakelijk om grappig zijn. Da's alles: wees gewoon grappig en niet stompzinnig of een kleuter. Enkele dingen die je kunnen helpen hieromtrent zijn het lezen van twee links (iets van 10 minuten leeswerk o.i.d.):

Succes!