Opruimen

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het zóu toch handig zijn als ik op z'n minst de voordeur kon gebruiken?

Opruimen is een ellendige, doch noodzakelijke manier om de plek waar opgeruimt moet worden, schoon en fris te houden [1]. Ook wordt met opruimen bedoeld om meer ruimte te creëren in een bepaalde ruimte. Niet qua ruimteuitbreiding maar om alles wat in de weg ligt opzij of aan de kant te schuiven/ruimen, georganiseerd of er komt een zooitje van, wat volledig afhangt van de opruimer, of deze zin heeft of niet.

Het opruimen van het huis[bewerken]

Zelfs na uit de hand gelopen feestjes mag er níet getwijfeld worden!

Stappenplan en voorbereiding[bewerken]

Bij het opruimen komt veel kijken. Het wordt niet echt bepaald een hop-klaar klusje, maar een enorme onderneming. Er moeten wapens bij te pas komen, zoals een stoffer en blik, een stofdoek, een aantal borstels, wat vuilniszakken, een nachtkijker, een paar handschoenen, een schort, een doekje om je hoofd, een gasmasker, een aantal schoonmaakmiddelen en een kat.

Als deze dingen allemaal bij elkaar zijn gezocht in het keldertje met een hoop stof en gekuch. Eerst handen wassen, altijd handig. Het helpt ook nog eens om jezelf schoon te houden, al word je toch wel vies, dus wordt het toch wel niets volgens een kapitalistische bespaarcursus.

Waar het beste te kunnen opruimen[bewerken]

In het huis zijn veel plekken waar men het beste en het vaakst vuil kan vinden. Onder de kast, op de trap of in kleine hoekjes zijn populaire plekken waar o.a. stof te vinden is of ander ongedierte. Dit kan tot astmatische aanvallen leiden wat natuurlijk geen pretje is. In de hoekjes is het meestal frummelen, onder kasten bukken en elders is het gekke dingen doen om er bij te kunnen.

Wanneer het beste te kunnen opruimen[bewerken]

Er zijn bepaalde momenten wanner je juist wel moet gaan opruimen en moment wanneer juist niet. Een zo'n moment om het juist niet te doen is als je net bezig bent met een orgie i.s.m. wat vriendinnetjes in je we...ach, wat geeft het ook, of een feestje geeft met je andere vriendenkring, wat ons al verbaast dat jij überhaupt vrienden hebt... maar goed, nog zo'n situatie is, als je ziek bent of gewoon geen zin hebt. Wanneer het wél moet en kan is, als het de "grote gruwelijke schoonmaakdag" is. Deze vind elke maand plaats op de 31e van de maand. Gelukkig is het niet elke maand de 31e dus valt het wel weer mee, behalve op nieuwjaar, daar geldt een uitzondering. 31 december mag worden overgeslagen en de kater uit de weg geruimd op 1 januari. Een erger moment is wanneer je moeder langs komt! Die kan het natuurlijk niet áánzien! Als je huis dan al een bende is, schuif dan alles in een hoekje waardoor het niet de zien is vanuit het raam, en ga vluchten naar een plek waar ze je nooit kan vinden. Serieus, dat is de enige optie die er is. Dan wel, de veilige.

Het opruimen van de auto[bewerken]

Wil je net naar buiten gaan om je auto schoon te maken, zie je dat je auto een wielklem heeft! Nou ja, denk je dan, dan rolt 'ie ook niet weg!

Stappenplan en voorbereiding[bewerken]

De auto is weliswaar minder groot dan een huis, maar het vereist wel wat moeite en de nodige spullen. Je hebt zo o.a. nodig; een tuinslang of ander dergelijk spuitend voorwerp, een emmer met sop inclusief een spons, een schuurpapiertje een stofzuiger, een stofdoekje, een hamer, een geel doekje, water, water, water, glassex en andere schoonmaakmiddelen.

Na het bij elkaar zoeken is het een kwestie van rondkijken of er niet iets anders is dan hoe je de auto bekend is.

Waar het beste te kunnen opruimen[bewerken]

In de auto is het altijd een kwestie van: "Hoe goed ken ik mijn auto?". Een bezitter van een auto moet zijn auto van binnenuit helemaal kennen. Uiteraard is het hetzelfde verhaal met de buitenkant, want je wilt toch weten waar je juist niet moet spuiten met die tuinslang en waar wel? uiteraard alle deuren open en ramen ook. Je neemt de stofzuiger en gaat in de hoekjes zuigen. Daar is veel vuil te vinden. Onder de stoelen, tussen de pedalen, in de kastjes, en zelfs tussen de airconditioning. Dat zijn vuil-aantrekkers. Echter is de achterbak ook een zeer belangrijke plek waar men veel vuil vindt (dat men overigens vaak vergeet). Voor het gele doekje is het dashboard bestemd, de glassex voor de ramen en de tuinslang voor de buitenkant om dat schoon te maken. Spuit maar op de buitenkant om vervolgens met de spons te gaan vegen over de lak. Hadden we trouwens niet gemeld dat het hierbij handig is om de deuren en ramen te sluiten?

Wanneer het beste te kunnen opruimen[bewerken]

De zomer is een mieters moment om de auto eens slap gezegd onder handen te nemen. Desnoods ga je naar de carwash o.i.d. om de borstels van dat vreselijke monster jouw werk te laten doen. De carwash is tussen haakjes uitermate geschikt voor cabrio's. In ieder geval is de zomer een tijd wanneer het warm is en wanneer men geen donder te doen heeft. Alle tijd, alle rust, behalve dan die irritante vogels en die verdomde buurman met zijn achterlijke muziek dat geeneens muziek te noemen is. Winter is sterk afgeraden omdat alles dan toch wel weer vastvriest. Echter moet je dan wel constant de ramen weer openkrabben omdat er weer ijs op ligt.

Waarom opruimen[bewerken]

Opruimen is noodzakelijk om de bezoekers van jouw nederige stulpje tevreden te houden. Vuil is een boosdoener en jaagt je vrienden weg in de zin van "het vuil zal me vermoorden!". Uiteraard wil je dit voorkomen. Daarom is opruimen zo belangrijk, maar vooral omdat je je in je huis nog eens veel prettiger voelt omdat alles weer ruimer en schoon is. Opruimen is ook nog eens gezegend door Jezus, God, Allah, Wubbo, alle heilige gasten die je maar kan bedenken. Dat voelt goed toch?

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Met fris wordt uiteraard de Ambi Pur bedoeld.
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
2 september 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.