Overleg gebruiker:MDV

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jankrijk.pngWelkom Op Mijn Overlegpagina !Jankrijk.png

De huisregels zijn als volgt:

Geen waarschuwingen,
Geen Pestpokken,
Geen pissige admins,
Geen gezeik over YUI en al helemaal niet over de Eerste Wereldoorlog.
Geen beschimmelde appeltaart,
Geen gezeik over mijn humor,
Geen gezeik over mijn muzieksmaak,
Geen gezeik over de regels.
Geen Hersens.
Geen Mexicanen.
Geen serieus genomen grappen.
Maar vooral geen gelazer over dat ik dit gedoe heb gepikt.
Ik hoop dat uw verblijf op deze pagina kort maar krachtig zou zijn.

Op het lezen van deze pagina staat een bedrag van €2,00 per uur (excl. BTW en administratiekosten)

Oudere berichten zijn te vinden in het archief.

Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
  • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
  • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
  • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
  • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
  • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
  • Volgens de automatische teller hebben we 3.084 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
  • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.

Schone Lei[bewerken]

Eens kijken hoeveel jaren deze pagina in gebruik zal blijven. MDV Jankrijk.png Overleg 28 mrt 2016 08:40 (UTC)

Waaaa!!! een lege overlegpagina! Snel bevuilen met krabbels[bewerken]

Ik zit ook al naar die rode plaatsen te kijken, maar ik ken ze niet en weet er weinig over te zeggen of iets relevants/grappigs. Wat ik met Adorp deed was het artikel op Wikipiki vandaliseren met wat eigen dingen erbij. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 28 mrt 2016 21:19 (UTC)

Het lastige aan artikelen over plaatsen is dat deze meestal pas slagen wanneer deze worden geschreven door (oud-)bewoners of mensen die de streek tenminste goed kennen. Daar komt dan wel een beetje het nadeel bij dat zulke artikelen vrij onbegrijpelijk zijn voor mensen die de plaats niet kennen. MDV Jankrijk.png Overleg 29 mrt 2016 08:33 (UTC)
Ja, daarom blijft de lijst van NLe plaatsen leuk. het zijn korte, scherpe karakteriseringen door inwoners zelf en verschillen van stijl en inhoud met elkaar. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 29 mrt 2016 20:42 (UTC)

Prijsde twee[bewerken]

}

Toppieper2.png
Nauwelijks Legale Jubileumslente- en zomerpiepshow

Gefeliciteerd met de tweede prijs van de jubileumspieper! R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 26 jul 2016 17:48 (UTC)

8 juli[bewerken]

Kijk even hier als je wilt. Ik weet niet of je wolforzombie nog gebruikt als emailadres. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 25 apr 2017 16:58 (UTC)

Categorieën[bewerken]

Dank voor het invullen. Ik ben er erg slecht in, alsof mijn hersenen op tilt slaan als ik een categorie moet bedenken, waardoor ik het meestal vergeet. Soort psychisch protectiemechanisme. Een psycholoog zou er misschien interessante conclusies uit kunnen trekken. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 27 apr 2017 19:40 (UTC)

Geen probleem hoor, ik vind het categoriseren juist leuk. Dingen met elkaar in verband brengen en associëren (hoe vergezocht soms ook) doe ik graag. MDV Jankrijk.png Overleg 27 apr 2017 21:31 (UTC)
Wanneer ik aan een artikel begin, in txt-formaat, vertrek ik van een voorbeeldartikel, dat een quote, een afbeelding, de aanhef "Een XXX is een...", het kopje met de code voor voetnoten, en een reeks categorieën bevat. Die heb ik ooit gekopieerd van een overzichtspagina waar alle categorieën staan. Ik heb er toen uitgegooid wat ik echt dacht nooit nodig te hebben, en wanneer ik mijn artikel start, overloop ik de uiteindelijke lijst, en gooi dan daar alles uit dat niet bij het artikel in wording past. "Works fine for me", zou den Bill gezegd hebben, maar hij heeft het niet gedaan, zegt men. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 28 apr 2017 08:16 (UTC)
Dat is idd erg handig. Ik zal er ook een voor mezelf maken. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 1 mei 2017 15:07 (UTC)

Wijzen[bewerken]

Een andere wijze zei: "Doe zoals ik het zeg, niet zoals ik het doe" :D eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 1 mei 2017 15:06 (UTC)

Ik weet zelf nooit zo goed wat de juiste keuze is. Aan de ene kant wil je het goede voorbeeld geven, aan de andere kant wil je ook weer niet de indruk geven dat anderen iets niet hoeven omdat jij het toch doet. Een beetje van allebei dan maar. Het zijn uiteindelijk maar linkjes onderin een pagina. MDV Jankrijk.png Overleg 1 mei 2017 15:10 (UTC)
Daarom wordt het ook luchtig opgenomen. Ben je ook in het Oosten? Of hier aan het blokken? eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 1 mei 2017 23:41 (UTC)
Ik ben hier in Leiden aan het blokken. Uitstapjes naar het Oosten zitten er voor mij dit jaar niet in tenzij ik de loterij win. MDV Jankrijk.png Overleg 2 mei 2017 06:21 (UTC)

compliment van een mededinger[bewerken]

Hartelijk dank voor invoeging van het muzieksjabloon. Ik wil nog 2 zinnen die nu in de lopende tekst tussen haakjes staan als voetnoot plaatsen. Even spieken bij een artikel van Lambic hoe dat moet ;) eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 18 mei 2017 18:14 (UTC)

Je mag ook wel bij mij spieken. Lars heeft geloof ik een eigen manier om de voetnoten te weergeven, maar daar komt zo'n grijs blok achter, ik heb zelf liever een notenbalk zonder, maar kijk vooral naar wat er allemaal mogelijk is :D. MDV Jankrijk.png Overleg 18 mei 2017 18:42 (UTC)
link? eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 18 mei 2017 19:14 (UTC)
Hij gebruikt het bijvoorbeeld onder dit artikel. MDV Jankrijk.png Overleg 18 mei 2017 19:21 (UTC)

Ik kijk er morgen of later naar. Nog 3 dagen tijd. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 18 mei 2017 19:35 (UTC)

Hèhè, mijn uitdrukking "Notenbalk" voor het kopje van de voetnoten maakt school... Em12.png Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 18 mei 2017 21:31 (UTC)
En levert ook een "incongruïteit" (vers uitgevonden neogallicisme) op: Lars zet een kopje "Voetnoten", en vlak daaronder, in het door het sjabloon "Appendix" gecreëerd kadertje, verschijnt nog eens, in vetjes, het woord "Notenbalk", want dat zit vervat in het sjabloon. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 18 mei 2017 21:35 (UTC)
Hoofdpijn heeft bij deze een naam :p eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 18 mei 2017 22:46 (UTC)
Voorheen heette het"categorie", nu "voetnoot" eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 18 mei 2017 23:13 (UTC)
Heet dat niet een "incongruentie"?
19 mei 2017 01:17 (UTC)
Ik dacht het wel ja, incongruentie is een belangrijk begrip in de humortheorie van Morreal, die overigens best op zijn plaats zou zijn in onze cursus. MDV Jankrijk.png Overleg 19 mei 2017 07:09 (UTC)

profielpagina[bewerken]

Wat is een profielpagina? Zoiets als LinkedIn? eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 20 mei 2017 10:07 (UTC)

Zoiets ja, of Faecesbook, of Hyves destijds. MDV Jankrijk.png Overleg 20 mei 2017 12:28 (UTC)

Uitlichten[bewerken]

Sta jij soms te popelen om het stokje over te nemen Em02.png? HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 21 mei 2017 20:33 (UTC)

Nee, ik had hooguit een idee voor een leuke 'lees verder'. Op zich vind ik het niet erg om de SUA zelf ook goed in de gaten te blijven houden hoor, graag zelfs. MDV Jankrijk.png Overleg 21 mei 2017 20:49 (UTC)
Assisteren is geen probleem hoor. Hulp is altijd welkom. HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 22 mei 2017 05:16 (UTC)

Pieper[bewerken]

Leuk artikel MDV, al is het de vraag of het gaat winnen. Ik heb alleen nu wel het liedje fout ventje in mijn hoofd, heel erg irritant... Express gedaan zeker Em02.png? HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens 22 mei 2017 05:16 (UTC)

Winnen of niet, ik vond het een heel erg leuk artikel om te schrijven. Dat je het irritant vind was niet de bedoeling, maar wel dat mensen kennis zouden maken met een stukje internetfolklore (obscure, toegegeven) achter de inzending voor het Songfestival dit jaar. Het was een beetje een uitdaging om een artikel om een songtekst heen te bouwen, maar het resultaat is best geslaagd. MDV Jankrijk.png Overleg 22 mei 2017 06:31 (UTC)

IJssel[bewerken]

Wat was precies de bedoeling daarvan? Ik vat hem niet helemaal. HungryTigerGebruiker:HungryTiger/bijdragenVerblijf · Niet Graag voeren 25 mei 2017 17:52 (UTC)

Ik vat hem ook niet helemaal. Georgius had wel vaker ideeën die ik niet echt kon volgen, met name hij was maar een clown is voor mij echt een raadsel. Waar ik vooral op doelde is dat 'gewone' onderwerpen zich prima kunnen lenen voor lijsten, en dat lijsten dus niet per se te hoeven beginnen met 'lijst van'. MDV Jankrijk.png Overleg 25 mei 2017 18:34 (UTC)

Lentepieper - de uitslag[bewerken]

Derde plek deze keer. We snapten het verhaal, maar om nu Marco gelijk een pedofiel te noemen (al snappen we wel waarom) was een afdankertje. Maak overigens ook nog wat doorverwijzingen aan, met Og3ne, Ogene, OGENE etc. Groeten van de jury, bestaand uit HungryTigerGebruiker:HungryTiger/bijdragenVerblijf · Niet Graag voeren, HeFni17 Vlag benelux.png Zeg het eens en R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 25 mei 2017 19:44 (UTC)

Derde Plaats Lentepieper X MMXVII MDV
Ik noem Marco Borsato geloof ik niet expliciet een pedofiel. Dat stukje was vooral commentaar op het seksualiseren en misbruiken van jonge meisjes in de amusementsindustrie, dat gebeurt, maar wellicht is het toch niet zo grappig om daarmee geconfronteerd te worden, snap ik wel. MDV Jankrijk.png Overleg 25 mei 2017 20:33 (UTC)

Brecht[bewerken]

Zou je die nog af kunnen maken?

26 mei 2017 02:43 (UTC)

Dat is wel de bedoeling. Had al veel eerder gemoeten, maar de pieper en studiedrukte kwamen ertussen. Binnenkort is er vast wel weer tijd. Het was misschien een wat ambitieus project met wat ik nog voor de deur had staan. MDV Jankrijk.png Overleg 26 mei 2017 06:57 (UTC)

excuus[bewerken]

voor het mishandelen van Augustijnen. Ik dacht dat het weer zo'n schoolwerkstuk was. eereN .G .D Oog1a.gif gelrevo 8 aug 2017 19:21 (UTC)

Geen probleem, kan gebeuren. Het is niet mijn beste artikel, maar er staan hopelijk wel genoeg grappig bedoelde stukjes in. MDV Jankrijk.png Overleg 8 aug 2017 20:15 (UTC)

Dank[bewerken]

Juntamunt.png Geachte MDV,
met uw kunst- en vliegwerk heeft u bijgedragen aan
het verbannen van afbeeldingsloze artikels
uit de Oncyclopedia Neerlandica in januari 2018.
Om deze historische beeldenstorm te gedenken
krijgt u een bronzen munt voor in uw prijzenkast.
Blijf bovenal beeldende bijdrages brengen, bezige bij!

Vooral dank voor de kritische blik op de twijfelachtige artikels, en laten we niet onvermeld laten dat het gifje bij Rosalind Franklin meteen ook bij een ander artikel paste. · L. Catepé · Overleg · 22 jan 2018 16:44 (UTC)

En het nog met bronvermelding en de juiste licentie ook ;). Ik ben blij dat ik een bescheiden bijdrage aan het project heb kunnen leveren. Wat een fantastisch idee was het om er iets mee te doen, de Oncy is weer flink tot leven gekomen. MDV Jankrijk.png Overleg 22 jan 2018 16:46 (UTC)

Pfffff[bewerken]

Ik word droevig van die pannenkoek... · Fey|Bart · Prullen 30 jan 2018 10:41 (UTC)

Dat schoolvandaaltje? Ik kan er nog wel om gniffelen, zulke flapzakken tonen in ieder geval aan dat mensen de Oncy weten te vinden, en de beheerders hebben het toch zo weer teruggedraaid en weggegooid. MDV Jankrijk.png Overleg 30 jan 2018 10:43 (UTC)
Je zou toch zeggen dat als je krap tien artikelen hebt aangemaakt en er op alle artikelen dat sjabloon verschijnt, men de hint wel zou snappen. · Fey|Bart · Prullen 30 jan 2018 10:45 (UTC)
Het zou zomaar kunnen dat de sjablonen het voor zulke types alleen maar grappiger maken. MDV Jankrijk.png Overleg 30 jan 2018 10:49 (UTC)

Zelfbevlekking[bewerken]

Whahaha, erg goed geplaatst sjabloon op die troep over Blobvis.

30 jan 2018 15:09 (UTC)

Ik vind het altijd prachtig om het te kunnen gebruiken. Wat een heerlijk sjabloon van de goede oude waterplager. MDV Jankrijk.png Overleg 30 jan 2018 15:27 (UTC)

Van oude planeten, de dingen die hernoemd worden[bewerken]

Omdat jij momenteel volop actief bent in het opkuisgebeuren, wil ik hier een verwittiging kwijt. Ik heb zonet een aantal planeten hernoemd, om ze te onderscheiden van gelijknamige goden, die in het Dodekatheon zitten. dat zou kunnen gevolgen hebben voor de kuislijst. Het gaat om Jupiter, Mars, Venus, Mercurius, Neptunus en Ceres. Hopelijk verstoort die hernoem- annex doorverwijsactie niet te veel het labeur dat jullie aan het verrichten zijn. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 12 feb 2018 22:22 (UTC)

Dat gaat wel goed komen, en al helemaal na deze herinnering. Het artikel ziet er in ieder geval mooi uit! MDV Jankrijk.png Overleg 13 feb 2018 07:00 (UTC)
Ik heb alvast de links in de Oncy én DEZE LIJST aangepast, maar Zeus zou daar eigenlijk uit moeten, omdat dat zuiver een doorverwijzing is geworden naar het overeenkomstig kopje van Dodekatheon. Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 13 feb 2018 13:17 (UTC)

Alle begin[bewerken]

Kraklood.png Geachte MDV,
dankzij u en uw onnavolgbare herstelwerken
is een flink aantal zwakke en korte artikels
in februari 2018 opgekalefaterd.
De Oncyclopedia Neerlandica dankt u hiervoor
met een gebroken potlood voor in uw prijzenkast.
Moge het versplinterde hout u zegenen.

Voor het opknappen van Taiwan, of Chinees Tai-chi, een danksjabloon! · L. Catepé · Overleg · 1 mrt 2018 22:11 (UTC)

Eerste Wereldoorlog[bewerken]

Ik geloof dat een felicitatie op zijn plaats is. Van de acht stemmers wilden vijf het artikel in de etalage. Wist je dat het artikel zo geliefd was? · L. Catepé · Overleg · 26 mrt 2018 20:41 (UTC)

Bedankt voor de felicitatie! Ik wist dat het artikel bij andere schrijvers in de smaak viel, maar dat het vijf stemmen voor de etalage waard was, dat is toch wel een hele mooie verrassing. Ik heb het artikel ooit geschreven omdat ik gefrustreerd was over mislukte schrijfsels, en wilde bewijzen dat ik best wel iets kon. Achteraf gezien is dat heel goed gelukt :) MDV Jankrijk.png Overleg 26 mrt 2018 20:44 (UTC)

Controledank[bewerken]

Minu.png Geachte MDV,

de Oncyclopedia Neerlandica wil u bedanken voor de
minitieuze pietluttigheid waarmee u uitgelichte artikels
in maart 2018 aan een controle heeft onderworpen.
Voor de fetisj die u ongetwijfeld heeft, zijn hier
twee neukende mieren voor in uw prijzenkast.
Of voor in uw pornocollectie.

Maart was een drukke maand en toch heb je nog wat artikels aangevinkt, dus van harte bedankt en hier een sjabloon. · L. Catepé · Overleg · 29 mrt 2018 20:44 (UTC)

Hilversum[bewerken]

Heb ik in je naamruimte gezet.

14 apr 2018 14:11 (UTC)

Bedankt Vsot, was weer een klassiek gevalletje van een artikel niet afkrijgen en het vergeten. MDV Jankrijk.png Overleg 15 apr 2018 10:57 (UTC)

Pieperkersjury[bewerken]

Gestreden hebt gij niet, mijnen dierbaren, althans niet op een voor stervelingen waarneembare wijze, doch voelt gij lust om R7² bijstand te verlenen in het beoordelen der inzendingen? Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 21 jul 2018 21:28 (UTC)

Filter[bewerken]

Mag ik op de witte lijst? MDV Jankrijk.png Overleg 4 sep 2022 17:42 (UTC)

Oui R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 4 sep 2022 17:59 (UTC)