Overleg gebruiker:Quatroking

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
 • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
 • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
 • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
 • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
 • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
 • Volgens de automatische teller hebben we 3.100 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
 • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.

Revertje[bewerken]

Sorry dat ik je wijziging gelijk weer gerevert heb maar hij kwam nogal raar op mij over. Kun je mij uitleggen wat precies de grap was want ik zag het echt niet. Groetnis, Alzheimlich 10 sep 2008 18:20 (UTC)

Ik heb geantwoord op mijn overleg, dan blijft het een beetje bij elkaar, dat schijnt lekker overzichtelijk te zijn. Probeer trouwens al je berichten te ondertekenen met vier tidles (~) dan komt er netjes een datum + afzender onderte staan. Alzheimlich 10 sep 2008 18:48 (UTC)

Me vs. mij=[bewerken]

 1. Aangezien tot nu toe geen sterveling in staat is gebleken op overtuigende wijze iemand anders te realiseren, is de nadrukvorm "mij" eigenlijk niet nodig en volstaat de neutrale vorm "me".
 2. Aangezien dit artikel niet "van mij" is, heb ik de "mij"-vorm maar laten staan...
 3. Aangezien opmerkingen over taalgebruik mij hier al eerder oeverloze discussies hebben opgeleverd die vaak angstwekkend dicht tegen de rand van scheldpartijen laveerden, is het beter om deze opmerking gewoon te negeren.
 4. Aangezien deze kwestie mij van het hart moest, heb ik dus weer eens totaal overbodiglijk een overlegpagina gespamd, en tot overmaat van ramp een bijwoord gecreëerd. In wat voor een wereld leven wij? Dat vraag ik u af, meneer Sonneberg, dat vraag ik u af... Icons-flag-vl.png LaRiojaVlagske.png Lambic Ptoïng Flag of AST.png Flag of CAT.png 18 okt 2008 22:44 (CEST)
Als ik me goed herinner zijn er door jouw (Lambics) opmerkingen indertijd enkele acties gestart om artikelen te verbeteren, die min of meer redelijk zijn gegaan, hoewel nooit afgemaakt. Ik wil geen discussie starten op iemand anders zijn overlegpagina, maar volgens mij heeft iedereen je hierin altijd gesteund. Ik in ieder geval wel. Maar het verbeteren van artikelen is gewoon een hoop werk en aangezien niemand hier betaald wordt voor wat hij of zij op de Oncy doet, kun je moeilijk verwachten dat iemand zich op commando van een andere gebruiker aan het corrigeren van teksten zet. Ook zijn er n.a.v. vooral jouw terechte commentaren taalsjablonen gemaakt om aan te geven welke artikelen slecht zijn in dat opzicht. Het beste lijkt me, als je een slecht artikel tegenkomt, dat of zelf te verbeteren, of daar een sjabloon op te zetten, en niet "de gemeenschap" verantwoordelijk te stellen, want die bestaat in dat opzicht niet. Het alert blijven op taal en spelling blijft een continue proces en hoe meer er verbeterd wordt, hoe beter. Maar dan alsjeblieft niet met het verwijt dat praten over taal (bijna) ontaardt in gescheld. D. G. Nereus Oog1a.gif Stiltecentrum 19 okt 2008 00:51 (CEST)
Of beter nog: spreek de schrijver van een slecht geschreven artikel zelf aan dat zijn artikel verbeterd moet worden omdat het anders naar de schroothoop gaat. D. G. Nereus Oog1a.gif Stiltecentrum 19 okt 2008 00:59 (CEST)
Mijn docent Nederlands zit tegen mij altijd te zeuren dat we geen me mogen gebruiken...--Quatroking 19 okt 2008 16:13 (CEST)
Volgens onze staatsvijand mag het allebeide! <3 Hedz0qxz · Waar wacht je op? 19 okt 2008 16:25 (CEST)
Wat een onzin. Mij gebruik je als de nadruk erop moet liggen, anders toch gewoon me? D. G. Nereus Oog1a.gif Stiltecentrum 19 okt 2008 17:46 (CEST)

OnBoek[bewerken]

Hallo Quatroking, je aanzet tot OnBoek is hiernaartoe verplaatst. Het stond te lang op wiu. de plaatjes werken trouwens weer. D. G. Nereus Oog1a.gif Stiltecentrum 6 nov 2008 21:41 (CET)

Appelsap[bewerken]

Lesje Oncyclopedische inburgering:

 • De artikels worden niet geschreven in de 1ste, 2de, 3de, 4de, 5de of watdanookste persoon.
 • HOOFDLETTERS GEBRUIKEN (MAAR WEL MET MATE!)
 • Hezelfde geld voor leestekens.
 • Geen enters zonder goede reden.
 • Ik weet niet hoe de rest van de wereld er over denkt, maar op de Oncy vinden alles met betrekking tot ontlasting en dergelijke NIET grappig.
 • G33n L33t
 • Let's do the time warp again!
 • Wees grappig.
 • Geen tussenkopjes als dat niet nodig is.

Op jullie naamruimte zet ik hoe het wel moet (hoewel het nog steeds niet grappig is). K>A<Z Flauw.PNG The Greatest Show on Earth! 29 sep 2009 13:38 (UTC)

Laat maar, onmogelijk. K>A<Z Flauw.PNG The Greatest Show on Earth! 29 sep 2009 13:41 (UTC)
Jawel, meer gezeik. Tevens, maak er een doorlopend verhaal van. Eigen namen en die van vrienden gebruiken worden als ijdel beschouwd en zoals het werkje er nu naar uitziet is het iets wat ik meteen zou verwijderen als het in de hoofdnaamruimte zal staan. Ook nog wat basistips: zinnen beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt, komma, uitroepteken of een vraagteken. Poep en pies humor is welkom, in een kleuterklas weliswaar. Overal Nazi's bij betrekken is alles behalve origineel (tenzij je een cabaretier bent) en opmaak doet wonderen met de inhoud. Al is de inhoud nog zo slecht, een fatsoenlijke opmaak maakt het vaak al wat beter. Groet '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 29 sep 2009 17:21 (UTC)
Amaai man, t'was nog maar een kladje. Plus, ik dacht dat eigen naamruimte ook mocht worden gebruikt om eigen werk in te bewaren voor eventueel later gebruik.--Quatroking (overleg) 30 sep 2009 06:36 (UTC)
Dat mag ook zeker! Ik denk alleen dat sommige mensen zich wat zorgen maken over het moment dat je dit wil gaan verplaatsen naar de hoofdnaamruimte ;) 유유유ΞΞΞΞ @ 30 sep 2009 07:11 (UTC)
Klopt, zou zonde zijn als je er al je tidj in zou steken en dit de enige inhoud zou zijn. En ik heb niets beters te doen sinds anoniempjes niets meer kunnen dus dacht ik, laat ik Kaz' lijstje maar samenvatten. '·.·' Sgt Pepper RAF icon.png Gratis therapie .·'·. 30 sep 2009 11:42 (UTC)