Pakistan

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Nationale sport Pakistan veranderd


De Islamitische Republiek Pakistan
اللہ چاہتا ہے جب پانی کے تحت پاکستان.
"Pac-manistan"
Paki-Stan.png
De vlag van Pakistan.
De ligging van Pakistan.
De ligging van Pakistan.
Basisgegevens
Talen Urdu, Engels en Vaag
Hoofdstad Islambad
Regeringsvorm Terroristisch bewind
Religie 73% Islam (100% Halal), 25% Terrorisme en 2% Alcoholisme
Inwoners 176.242.949, waarvan 14% onder water.
Staatshoofd Niemand, het land stond onder bestuur van Al Qaida.
Overige
Volkslied یہ ایک ترانہ ہونا چاہئے
Motto "Allah wilt wanneer, water onder Pakistan (letterlijk vertaald)"
Munteenheid Joepie (niet Poepie)
Nationale sport Dronejagen
Traditioneel eten Rijst
Portaal  Portaalicoon Land
Stan.PNG
De Stanlanden

De Islamitische Republiek Pakistan was een land dat ergens in juli van het jaar 2010 ophield te bestaan nadat een nabijgelegen zee opeens buiten zijn oevers begon te treden en het land volledig overstroomde en zo tegelijkertijd van de kaart veegde. Hier kon buurland Bangladesh van profiteren aangezien het land leeft van overstromingen. Tot 1956 behoorde Pakistan nog tot Brits grondgebied, maar wegens de dekolonialisatie werd Pakistan met Bangladesh onafhankelijk.

Geschiedenis[bewerken]

Zoals elk ander land is ook Pakistan gekomen doordat er mensen op deze planeet leven en deze planeet er nu eenmaal is. Daarom is de periode van de prehistorie en alles dat daarvoor en daarna kwam niet belangrijk, dus dat zal allemaal overgeslagen worden. Dit onderdeel begint echter pas in de zeventiende eeuw.

Kolonialisme[bewerken]

Pakistan ontstond opeens, zomaar, doordat een groepje Britten het landje, dat diplomatiek tot iemand of iets behoorde (dat eigenlijk toentertijd niet eens bestond), innamen, of met andere woorden veroverden. Dit ging samen met India, dus dat was snel verdiend. Het landje bevatte veel moslims, een religie dat langzaam begon op te drommelen. Dit werd wel tijdens de kolonisatie teruggedrongen, maar in het algemeen liet men het maar met rust. Men zag er weinig druk op een eventuele opstand in de cultuur en ging gewoon verder met het typisch kolonialiseren, namelijk uitbuiten.

Tijdens het opdelen van Het gebied dat de Britten hadden, ging het echter mis. Men besloot om Pakistan helemaal links te doen, en India daarnaast, maar opeens kwamen er een groep mensen in het oosten die niet onder de vlag van India wilden, maar onder de vlag van Pakistan. Nu waren er twee exclaves die onder dezelfde naam zouden moeten gaan. Dit ging natuurlijk niet, dus men noemde het westelijke deel zeer toepasselijk West-Pakistan, en het oostelijke deel Oost-Pakistan. Deze twee Pakistans kregen ruzie en men besloot om de grenzen met elkaar (bufferzone: India) dicht te timmeren en een soort van muur tussen beide Pakistans te bouwen. Een bedenkelijke muur, want als er een echte muur tussen beide Pakistans moest lopen (lees: volledig), zou men na een eeuw nog niet klaar zijn en zou de helft van India één en al muur zijn, en dat is natuurlijk onzin. Men hield het bij wachttorens en houten hekken.

Onafhankelijk[bewerken]

Mahatma Gandhi, volgens een artistieke impressie.

Opeens was er Mahatma Gandhi. De man die graag met zout toverde en zelf van beroep een oplichter was. Hij was zelf een zeer rijk persoon terwijl hij altijd over straat liep met een deken om zich heen en een brilletje op. Soms had hij ook slippers, maar uiteindelijk verdwenen die. Hij zorgde ervoor dat iedereen in India tezamen in stilte het werk neerlegden en gingen lopen. Heel ver lopen. De Britten zagen toen dat men uiteindelijk geen goud meer in India en beide Pakistans zag, en men besloot om beide landen onafhankelijk te maken om ook mee te doen met de dekolonisatie die tegelijkertijd ook met Frankrijk aan de gang was.

De Britten trokken zich dus terug in 1956, en India was onafhankelijk. Dit betekende ook automatisch dat beide Pakistans onafhankelijk werden. Nog steeds was men opgedeeld en de muur werd nutteloos. Omdat het volk al zich zodanig had afgescheiden van elkaar, besloot man maar om West- en Oost-Pakistan op te heffen en alleen het westelijke deel Pakistan te laten heten terwijl het oostelijke deel onder de naam Bangladesh verder ging.

Terrorisme[bewerken]

In 1988 werd Al Qaida opgericht door Osama Bin Laden. Zij wilden een revolutie opzetten in het Midden-Oosten, en ook de Sovjet-Unie tegenhouden in Afghanistan tijdens de Afghaanse oorlog. Dit lukte aardig, en zij wonnen een hoop medestanders. Afghanistan werd een broeinest van de Al Qaida, die langzaam het hele land zelf wilde overnemen. Langzaam begon diezelfde Al Qaida zich in Pakistan te vestigen, omdat ze hun territorium wilden uitbreiden. De Pakistanan vonden dat prima, en lieten het oogluikend toe, ookal wilde men dit volk niet hebben omdat het nu eemaal terroristen zijn. Dit bleek maar weer, de pogingen om te vragen tot vertrek resulteerden tot aanslagen. Op een gegeven moment was Pakistan niet meer te houden en Pakistan ging huilen bij de politieagent van de wereld: de Verenigde Staten. Die wilde Pakistan wel een dikke knuffel geven, maar Pakistan moest het in eerste instantie zelf maar oplossen. Toen bleek dat Al Qaida hierachter zat, besloot de VS tegen hun eigenste zin in, toch maar in te grijpen. Dit had resultaat, hoewel, een flink aantal jaren na dato: op 2 mei 2011 werd de leider van Al Qaida, Osama Bin Laden, vermoord, 50 kilometer buiten Islambad, maar intussen bestond Pakistan al niet meer, omdat Pakistan al overstroomd was. Onderstaande paragraaf beschrijft meer.

Overstromingen[bewerken]

Pakistan na de overstromingen.

Ergens in juli 2010 regende het in Pakistan. Heel normaal, niets aan het handje, totdat opeens de helft van het land onder water stond. De Pakistanen schreeuwden moord en brand, maar dat stopte de regen niet. De wereld keek toe, en kon niks doen dan toekijken. Toen de regen eindelijk leek te stoppen, was heel Pakistan van de kaart verdwenen, op wat hooggelegen gebieden na. De wereld moest en zou doneren, net als wat men bij Haïti deed, alleen kwam daar de helft minder geld dan verwacht, omdat men dacht dat het geld naar Al Qaida ging. Pakistan voelde zich alleengelaten, en kon verder niks doen. Wel begon een deel van Al Qaida door het hoogwater zich terug te trekken in de bergen die op het rondgebied van Afghanistan liggen. Een deel bleef achter, omdat zij ondanks alles het inmiddels geworden meer nog steeds claimden.

Dat Al Qaida weg was gevlucht, verzachtte de wonden in Pakistan niet, want Pakistan was er immers niet meer: Pakistan was nu het Pakistan-meer geworden, en iedereen was op drijvende huisjes gaan wonen, op een manier zoals alleen Vietnam ze kent. De gehele wereld ontkende dat Pakistan nog langer bestond.

Economie[bewerken]

Het Enorm Grote Afvoerputje.

Sinds Pakistan niet meer bestaat, stroomt de gehele economie van Pakistan weg. De beurzen stroomden werkelijk omlaag en de waarde van de aandelen stroomden door een Enorm Groot Afvoerputje. Dit Enorm Grote Afvoerputje was tegelijkertijd voor de overheid in ballingschap een idee om het water weg te laten lopen. Eind 2010 werd dit Enorm Grote Afvoerputje gebouwd, ondersteund door een groepje investeerders die wanhopig hun geld terug wilden, het land er weer bovenop wilden helpen, gek waren het investeren en overal hun geld op zetten om zo de wereld over te nemen en om dat het een idioot plan was dat misschien wel zou helpen. Het Enorm Grote Afvoerputje was een plan om het overtollige water tot aan de buitenmantel te laten stromen, om zo de waterstand aanzienlijk omlaag te halen. Dit Enorm Grote Afvoerputje werd op 1 mei 2011 geopend, een dag voordat Osama Bin Laden werd vermoord. Toen hij werd vermoord, werd zijn lijk in het Enorm Grote Afvoerputje gedumpt, om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartsoord was voor Al Qaida-leden. Echter vielen de dumpers zelf er ook in omdat de stroom nu eenmaal te sterk was. Sindsdien zijn de beurzen enkel en alleen maar omhoog geschoten, en lijkt er weer hoop, in door tranen en rege ondergelopen dagen, hoewel, maanden.

Taal[bewerken]

Een markt in Pakistan.

De taal die men in Pakistan spreekt is Engels, maar omdat men niet meer in de klauwen van de Britten valt, heeft men maar een eigen taaltje verzonnen, dat men het Urdu noemde. Het Urdu is een mengeling van Arabisch en Vaag, dat zelf weer zijn afsprong heeft van het Koeterwaals, dat uit de regio Koendoez aan de Waal komt. Urdu lijkt op her Arabisch, maar wie kritisch gaat vergelijken, zal ontdekken dat het er helemaal niet op lijkt, en dat men net zo goed ook gewoon Frans erbij kan leren, of indien hij/zij dit al kan, ook maar Duits. Dat het Urdu niet op het Arabisch lijkt, wilt niet zeggen dat er geen overeenkomsten zijn: beide talen kennen lijntjes, en men leest van rechts naar links, iets dat wij westerlingen nogal vreemd vinden.

Cultuur[bewerken]

De hoofdstad van Pakistan, Islambad. Vaak gebruikt als filmlokatie.

Pakistan kende een rijke cultuur, hoewel deze allemaal zijn geïmporteerd uit het buitenland. De hoofdreligie is de islam, waar men Pacman en Allah aanbidt. De naam Pakistan is gebaseerd uit Pacman, omdat men Pacman die een ster opat nu eenmaal leuker vond dan een saaie in de vlag.

Omdat de cultuur geïmporteerd is, kent deze veel vergelijkingen met het buitenland. Men heeft in Pakistan een soort van Pollywood, met films die weer qua techniek op die van India lijken. De bekendste film (eigenlijk een videoclip voor een lied) uit Pakistan is vrij vertaald "Sokken aan me laars" die weliswaar geen prijzen won, maar wel meer dan 1 miljoen keer bekeken is op YouTube.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
25 juli 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan