Peer (vrucht)

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is een
Pieperster5.png
PEER
Een peer.
Een pe Witwaspraktijken.

Het omgekeerde van peer is reep.
~ Kapitein Overduidelijk

Een peer lijkt niet op een appel.
~ Kapitein Overduidelijk

Een peer is eigenlijk een appel in kegelvorm. Daarom heeft Apple Inc. de Amerikaanse Kamer van Koophandel overtuigd een patent te gebruiken op de naam "peer" om commerciële producten ernaar te vernoemen.

Met Peer wordt ook een stad in de Belgische provincie Limburg bedoeld. Een stad ja.

Algemeen[bewerken]

Een peer is de vrucht van een perenboom. Sommige peren groeien ook aan een struik, op voorwaarde dat de perenstruik even hoog is als de perenboom en ook dezelfde kenmerken vertoont. Peren groeien gewoonlijk niet uit de grond, tenzij het Nieuw-Zeelandse peren betreffen die zo hard gerot hebben dat ze aan de andere kant (dat is dus deze kant) van de aardbol tevoorschijn gekomen zijn. In dat geval zijn ze enkel nog bruikbaar als perenstroop. Of tenzij het uiteraard aardperen zijn.

Sommige peervariëteiten groeien in een fles. Peren zijn verkrijgbaar in supermarkten en speelgoedwinkels.

Hoe lok je een peer in de val?[bewerken]

De meest adequate plaats om een peer te vangen is onder de perenboom zelf. Met drie andere personen span je een zeil om de peer, die ooit wel ten val komt, op te vangen. Let echter op: een peer kan erg venijnig uit de hoek komen. Tijdens de val, accelereert de peer tot een maximumsnelheid van over 100 km/u. De peer heeft voor dit doel een aerodynamische druppel-vorm. Voorzie dus een bouwvakkershelm om hoofdletsels te voorkomen. Om het proces een beetje te versnellen kan men een ladder nemen, en na op de ladder te zijn gestapt tot peerhoogte, met behulp van een tuinschaar het perensteeltje doorknippen, waarna de betreffende peer zich zal verzelfstandigen door onderwaarts naar beneden te vallen.

Trivia[bewerken]

  • Het feit dat mensen meer appelen dan peren eten werd meermaals aangeklaagd aan het Meldpunt Discriminatie. De argumentatie luidde dat peren te mollig van gestalte zouden zijn en daardoor geen gelijke kansen op de markt zouden krijgen.
  • Als je peer paars uitslaat, dan is deze waarschijnlijk rot.
  • Sommige vrouwen (en mannen natuurlijk) houden liever van peren dan bananen. Bananen zijn vaak te lang en smal, maar peren zijn kort en dik.
  • Slechte debattanten die appels met peren vergelijken hebben waarschijnlijk nog nooit peren met appels vergeleken.

Zie ook[bewerken]

Planten groot en klein

Bomen:
Beuk · Berk · Eik · Spoorboom

Fruit:
Ananas · Appel · Banaan · Kiwi · Peer (vrucht) · Sinaasappel · Tomaat

Groente:
Aardappel (Negatief) · Gras · Komkommer · Paardenbloem · Prei · Selder · Sla · Tomaat · Ui

Overige planten:
Coockie · Paashaas · Tabak