Piercing

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: piercings.

De wikipedo’s komen in hun artikel over piercings aankakken met foto's van Braziliaanse inboorlingen en andere nobele wilden. Dit is een nogal zielige poging van hedendaagse trendvolgers om zich verbonden te voelen met wereldse tradities. In feite hebben piercings bijzonder weinig te maken met Surinaamse indianenstammen. Het modeartikel dat wij [nou ja, jij] tegenwoordig kennen [kent zo u wilt] als de piercing komt in feite voort uit een mislukte treiterpartij van het alom gehate Comité voor Puberplagen (CVPP).

Een piercing is overigens een stuk metaal dat door een deel van het menselijk lichaam geragd wordt. Dit is zelden een smakelijk gezicht, maar de miljoenen vrijwillig gemutileerden die op deze aardkloot rondlopen en zichzelf mooi vinden kunnen toch moeilijk ongelijk hebben? Eigenlijk kunnen ze wel degelijk ongelijk hebben, maar ach, wat geeft het?

Het Plan Voor de Piercing[bewerken]

Nou ja, de actie van het CVPP kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Landbouwers gebruikten stukken metaal al eeuwen om vee in bedwang te houden. Neusringen weerhouden biggen bijvoorbeeld van het zeugen en lenen zich prima voor het in bedwang houden van stieren. Het CVPP kwam op het idee om een aantal pubers als varkens door hun snuit te laten boren. Niet alleen omdat dit lekker vernederend zou zijn, maar ook omdat pubers met neuspiercings hun handen open zouden halen tijdens het neuspeuteren.

Een Even Onbedoelde als Eindeloze Rage[bewerken]

Puberplaag? Eerder een plaag voor wie het aan moet gluren.

Een aantal schoolkinderen werd gedwongen om piercings te krijgen. Verbijsterend genoeg werden de piercings door de slachtoffers van het CVPP helemaal niet als lelijk of vernederend ervaren. Integendeel! De pubers voelden zich met hun piercings stoer en alternatief. De ouders van de doorboorde pubers vonden de gaten die hun kinderen geprikt werden maar lelijk, maar dat maakte de hele ervaring juist leuker voor de genoemde pubers.

Het ging van kwaad tot erger toen één van de vele ondernemers die Nederland rijk is een winkel opzette om nog meer piercings aan pubers te verpatsen. Tot overmaat van ramp kwam de piercingboer op het idee om ook tatoeages te gaan zetten. Zo ontstond de rage van de body modification, een verzamelterm voor alle lelijkheden waarmee tieners hun lichaam vernaggelen om maar een middelvinger naar hun ouders op te steken. Uit onderzoek van Diederik Stapel is gebleken dat piercings verband houden met een gebrek aan warme gevoelens van pubers jegens hun ouders. Piercings zijn een uitstekende manier om de gezinssituatie van pubers aan af te zien. Hoe meer piercings scooterrijders hebben, hoe minder hun ouders van hen houden. Hetzelfde kan gezegd worden van de eerder genoemde tatoeages, maar zeker ook van littekens op de pols, ex-vriendjes (ja, dat geldt ook voor jongens, juist voor hen zelfs) en ervaringen met het gebruik van MDMA en andere middelen waarover iets in de opiumwet staat. Wellicht is het de lezer opgevallen dat deze tekst over is gesprongen naar de tegenwoordige tijd, dat is het geval omdat piercings nog steeds razend populair zijn onder rebelse tieners.

Het Treiteren van Mensen met Piercings[bewerken]

Nadat het CVPP wel moest concluderen dat het pesten van pubers door hen piercings te geven geen succes was, kwam de organisatie op het idee om dan maar een aantal pestmethodes te ontwikkelen om op tieners met piercings toe te passen. Een voorbeeld hiervan is de truc met het hangslot. Men neme een hangslot en een polsenkrasser met een piercing van het type stretcher (zo'n groot gat in de oorlel). Men hangt het slot in het gat, rent weg, en verkoopt de sleutel vervolgens op marktplaats terug aan de stakker met een slot in zijn oor.

Een eenvoudigere methode is mensen met piercings waarheid vertellen: dat zij voor schut staan. In het waarneembaar gedrag dat deze werkwijze teweegbrengt is de agrarische oorsprong van de piercing terug te zien. Piercingliefhebbers die met de realiteit geconfronteerd worden gaan namelijk tekeer als dolle stieren! Helaas bestaat het beroep van matador niet in onze contreien. Gelukkig is er voor deze holhoornigen wel xanax. En als er iets is waarzonder zij, naast pijnstillers bij het zetten van nieuwe piercings, in geen geval kunnen functioneren, is het wel xanax.