Piet Apengras

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Piet Apengras op de foto. Wat is hij toch ook lelijk.

Piet Apengras is een wiskundige en een zanger
~ Kapitein Overduidelijk over Piet Apengras

Ja, ik von dat ie wel goed kon zingen.
~ Johan Cruijff over zijn samenwerking met Piet Apengras

Piet Apengras, gedoopt (of iets dergelijks) Enrique Piet Apengras, is een beroemd zanger en wiskundige. Hij is onder andere beroemd geworden door zijn stelling (de stelling van Piet Apengras) en zijn hitsingles, zoals "Can You Fear Me", "Tired Of Beinig Ugly" en (I am) "Zero". Hij is geboren uit het huwelijk van een Griek en een Spanjool. Hoe ze heten is niet precies bekend, maar wat geeft het?

Piet Apengras als jongetje[bewerken]

Als jongetje wou Piet Apengras een heuze gangster worden. De leraren hadden meteen een hekel aan hem omdat hij zo lelijk en brutaal was. Op school organiseerde hij al ware tereuraanslagen door de pennen van zijn medeklasgenoten te stelen en zout in de koffie van leraren te doen. Hij deed ook nooit zijn huiswerk. Daarom werd hij naar de laagste middelbare school der lage middelbare scholen gestuurd, het LWO (LeeuWarder Onderwijs). Ook daar deed hij zijn huiswerk niet en daarom werd hij geschorst van school en raakte hij aan de drugs en de alcohol.

Ontdekking Piet Apengras[bewerken]

Piet Apengras werd ontdekt als zanger door Herman brood. Herman brood ging namelijk naar een louche nachtclub toe waar Piet Apengras een liedje voor een aantal kippen in menselijke vorm (zogeheten dwaze Kiekskes). Dat werkte niet echt zoals hij gehoopt had, aangezien Piet nog steeds erg lelijk was en erg vals zong. Hij zong echter zo slecht dat Jij spontaan in de lach schoot van zijn gezang en besloot het te gaan produceren. Een van de bekendste liedjes is "Can You Fear Me", ontworpen in samenwerking met Johan Cruijff voor een of ander voetbaltoernooi. Hieronder staat een deel van de songtekst.

Can You Fear Me, Ohoh

Oh you should match my ugly face
The ugliest of my race
Have you seen any worse

I look like Sjors Bush
My look is very louche
But I'm proud of it too

I know you dislike me as I am but get used to it
Because I ain't gonna change from this pile of shit
You should just get used to that feeling
Cause you're gonna feel it, all over again

Hey Hey, all the way, way, way
I say, say, say
Can you fear me? Ohoh
Hey Hey, all the way, way, way
I say, say, say

Can you fear me? Ohoh


~ Fragment uit Can You Fear Me door Piet Apengras en Johan Cruijff

Een van de dwaze kiekeren waar Piet Apengras indruk op wilde maken.

De stelling van Piet Apengras[bewerken]

Op een gegeven moment wou Piet Apengras nu echt een goede indruk maken op de Dwaze Kiekeren. Om dit te doen verzon hij een stelling. Hij wist niet precies wat het betekende, maar toch is hij er wereldberoemd mee geworden. De stelling van Piet Apengras is als volgt:

A2+B2=C2

Dit houdt dus in dat iets keer 2 plus nog iets keer 2 iets anders keer 2 is. Als voorbeeld kun je A = 2 en B = 3 nemen. Je doet dus 2*2+2*3 is samen 10, en 10 gedeeld door 2 is 5, dus C. Het klopt dus precies. Deze geniale stelling van Piet Apengras wordt als een van de belangrijkste stellingen in de wiskunde gezien, naast de stelling van Albert Einstein. Men weet echter niet waarom het zo belangrijk is, maar dat geeft niet, het is gewoon belangrijk. Sommigen beweren dat het iets met een zogenaamde "Gelijkbenige Driehoek" te maken heeft. Het probleem is dat ook weer niemand weet wat een "gelijkbenige driehoek" is. Helaas voor Piet waren de Dwaze Kiekeren niet onder de indruk door deze stelling. Ze snapten namelijk niet wat Piet met: I Love U bedoelde en zijn toen zonder pardon weggegaan.

Piet Apengras nu[bewerken]

Op dit moment is Piet Apengras bezig met een project waarin hij definitief wil bewijzen dat een Guinees biggetje wel degerlijk mensachtig is en geen dier zoals sommigen beweren en waarin hij er wil achterkomen wat een Guinees Biggetje precies als voeten heeft. We wensen hem hier veel succes mee en hopen dat hij hiermee wél indruk zal maken op de dwaze kiekeren.


Driehoek1a.png Wiskunde en randgebieden (W ∪ ∂W)

Algebra · Aritmetica · Belgische kuub · Bol · Fractal · Holocaust · Kansberekening · Kubus · Logica · Negatieve aardappel · Optellen · Pi (Hoe bereken je pi?)
Pythagoras · SI-stelsel · Simon Stevin · Spiraal van Fibonacci · Statistiek · Stelling van Brandt · Wiskundeknobbel · Wiskundeman · Worteltrekken

}