Pingu

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bekend misverstand: Je ziet hier niet Pingu op de vlag, maar Tux

Pingu is een kleine, snoezige pinguïn die met zijn familie leeft op de Zuidpool. Hij heeft een zusje en héél veel vriendjes en hij beleeft hele spannende avontuurtjes!


Excuses voor de verwijfde taal op deze pagina. We zoeken even een andere schrijver.

.............

Daar gaan we dan:


Pingu is een jonge pinguïn die in een belachelijk grote iglo op de Zuidpool leeft. Hij woont daar met zijn zusje Pinga, zijn vader en zijn moeder. Hij is bevriend met "Robbie de Grijze", een zeehond met spraakproblemen, "Baksteen Paul", een pinguïn met een hoofd dat vergelijkbaar is met een baksteen en "Jack 'The Ripper' O'Brian", de pinguïn met een snavel als een mes die ervan wordt beschuldigd dat hij Jack the Ripper is.

Geschiedenis[bewerken]

Pingu werd geboren in zijn super-iglo [1] op de Zuidpool. Als kind speelde hij veel met zijn vrienden, en samen met hen heeft hij zelfs Freddy Krueger uitgeschakeld (zie "Bekendheid" voor meer informatie). Toen hij een paar jaar oud was [2] werd zijn zusje Pinga geboren. Pingu had zelf sowieso al niet zo'n goede ervaringen met Pinga toen ze zelfs nog maar in het ei zat. En een zusje dat alle aandacht jat is natuurlijk ook vervelend. Maar later bleek zijn zusje toch handig te zijn bij het beroven van de limonadewinkel. Ja, op de 40 graden koude polen dronken ze limonade (behalve Vader, die zoop natuurlijk Bacardi Cola en Whiskey, waar de kinderen soms ook wel wat van mochten). Toen hij oud genoeg was ging hij naar school, iets wat achteraf geen goed idee bleek te zijn: Pingu zou steppen van andere kinderen mollen, een wilde zeehond (Robby) vrijlaten in het wak en zijn leraar opsluiten bovenop een gigantisch sneeuwbeeld van een walvis.

Bekendheid[bewerken]

Op een dag kregen Pingu, Robby, Paul en Jack bezoek van Freddy Krueger, die Jack een lesje wou leren omdat hij zijn messenhandschoen had gestolen en er een snavel van had gemaakt. In een één op één duel van Jack op Freddy sloeg Pingu een flesje limonade kapot op het hoofd van Freddy. Freddy viel van de klif en de jongens konden weer rustig naar huis. Het verhaal over Freddy deed snel de ronde, en Pingu en Jack werden zo populair dat ze een televisieshow kregen aangeboden. Jack niet meedoen, hoewel hij later toch wat gastrollen had. Pingu werd al gauw uitgenodigd in talkshows, maar zijn populariteit stortte in toen hij een machete door het hoofd van Paul gooide. [3] Paul deed geen aanklacht toen Pingu hem 2 miljoen euro gaf. Pingu won weer enige populariteit in de film "V for Vendetta", waarin hij de messengooiende V speelde. Niemand zag dat de acteur een pinguïn was, dus claimde Hugo Weaving dat hij V speelde, tot ontsteltenis van Pingu, die niks kon zeggen omdat men er dan achter zou komen dat hij de acteur was.

Televisieshow[bewerken]

Voor het machete-ongeluk had Pingu een zeer populair televisieprogramma, genaamd Pingu [4] . Samen met Robby, Paul, Jack, zijn ouders, opa, Pinga, zijn leraar, zijn straathoertje Pingi, de punker Punk [5], en een handjevol figuranten werd hij al snel populair onder kinderen. Dit kwam vooral omdat ze een onverstaanbare taal spraken, het zogeheten Antarticaans. Na het ongeluk van Paul ging Pingu betere techniek gebruiken, maar dat pakte helemaal verkeerd uit en de afleveringen werden zo bedroevend slecht dat Pingu er maar mee stopte. Verder speelde hij nog Jason Voorhees in Friday the 13th en Leatherface in The Texas Chainsaw Massacre. In beide droeg hij een masker, zodat hij niet herkend zou worden.

Refedingen[bewerken]

  1. Van buiten lijkt het redelijk klein, maar van binnen heeft het de afmetingen van een kantoorgebouw. Bovendien zouden er kamers aan de iglo moeten grenzen, maar die zijn nergens te zien.
  2. Jaartallen zijn onbekend
  3. Paul overleefde het, maar zijn snavel is nooit meer teruggegroeid.
  4. In die tijd was de originaliteit nog niet uitgevonden.
  5. Zie ref 4
Parkiet2.jpg
Vogelvrijverklaarden

Aanvink · Adelaar · Badeend · Blinde vink · Buismus · Dodo · Duif · Eend · Gans · Grondmus · Kalkoen · Kiek · Kiwi · Kleiduif
Kolibrie · Meeuw (poëzie & proza) · Kraai · Parkiet · Pauw · Pingu · Roodborstje · Schieteend · Tepelaar · Twitter · Uil · Zeurkip · Zwaan