Pizza

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Twee willekeurige personen met een pizza.

Pizza is een zeer zeldzame godenspijs, bijna uitsluitend verkrijgbaar bij zogenaamde 'pizzaboeren', deze beheersen de nog veel zeldzamere kunst van het 'pizzaboeren'. Dit houdt in dat zij, door een boer te laten, een pizza creëren. De traditionele pizza is echter ook te koop in verschillende winkels. Een pizza is ook een soort Italiaanse pannenkoek of een plat brood dat overbakken wordt met etensresten.

Ontstaan[bewerken]

Hier volgt de ware geschiedenis van het ontstaan der pizza's. Een Italiaan, Piet ZaMarguerita, had een bakkerij. (Cicilianen beweren dat hij een Ciciliaan was.) Hij bakte een broodje gezond. Archeologen, die de fossiele resten hebben onderzocht, nemen aan dat de oorspronkelijke ingrediënten ervan waren: brood, tomatenpuree,[1] kaas, champignons, salami en een half dode vlieg. (Ondanks de geruchten dat de vlieg er per ongeluk in geraakte, wordt dit ingrediënt traditioneel nog steeds in elke pizza gebruikt). Omdat Piet even een zéér lastige en opdringerige klant moest helpen, legde hij het broodje op een stoel. Vlees was duur in die dagen (ong. 655 v. Chr) en het was zonde om het weg te gooien (maar goed ook, anders bestonden er geen pizza's en bestond dit artikel ook niet.) In de tussentijd was zijn (volgens de volksvertellingen zeer domme) hulpje Kees F. erg moe geworden, en ging op de stoel zitten. Dit was natuurlijk niet heel slim. Daar lag namelijk het broodje gezond.

Zoals slimme Oncyclopedisten - en jij - wel zouden kunnen raden, was het broodje zo plat als een euro. Piet kwam op dat moment terug van zijn klant, en zag wat Kees F. gedaan had. Na hem eerst bont en blauw te hebben geslagen en te hebben ontslagen, keek hij naar zijn broodje. Het zag er best lekker uit! Toen hij een voorzichtige hap had genomen wist hij het zeker: een nieuw gerecht was geboren.

Gebruik[bewerken]

Geleerden ter zake hebben ontdekt dat pizza vooral gebruikt wordt als voedsel, meestal door de persoon die veel achter de computer zit en niet veel tijd heeft om te koken. Echter, zo is het vroeger niet altijd geweest! In vroegere tijden, toen de pizza nog niet eens zijn vijfde verjaardag had gevierd, werd de pizza alleen genuttigd door de allerrijksten. In de tijd van Lucrezia Borgia was het een populair middel om iemand mee te vergiftigen, omdat men door het brood, de tomatenpuree, de kaas, de champignons, de salami en de half dode vlieg niet makkelijk gif kon herkennen. Dit kan men nog herkennen aan de naam van sommige pizza's, zoals pizza maffioso en pizza mortale. Als gevolg daarvan begonnen de gegoede burgers aan hun kinderen te vertellen dat The Pizzaman hen zou komen halen indien ze stout waren. Daarom raakte de pizza een beetje zijn populariteit kwijt. Voortaan werd het alleen nog maar gegeten door het armere volk, of dus door de persoon die veel achter de computer zit en niet veel tijd heeft om te koken.

Vandaag de dag[bewerken]

Vandaag de dag is de pizza weer aan een inhaalrace begonnen. De pizza is, door de weinige calorieën, de gezonde groenten en de uitgewogen eiwitcombinatie veel gepromoot door mensen die begaan zijn met de gezondheid van mens en natuur. De pizza is wijdverbreid, en wordt niet alleen meer in Italië gegeten, maar over de hele wereld. Dit gerecht is een ware doorbraak in de gezonde-voedselbranche geweest, en zal waarschijnlijk alleen maar populairder worden, zelfs onder de ongezonde jeugd, die alleen maar calorierijke spruitjes wil eten.

The Pizzaman[bewerken]

The Pizzaman kan verwijzen naar een aantal wezens.

  • Een wezen uit de tijd van de roofridders. Verschijnt in de vorm van een snelheidsduivel met een Vespa of een luide bromfiets met een sinistere kist erop, waarin zich kartonnen dozen bevinden met daarin hete pizza’s. Actief bij verkeersagressie en levert dozen met pizza af met de bedoeling hiervoor geld in ontvangst te nemen.
  • Alternatief bedoelt men hiermee ook een man die er uit ziet als een grote pizza met olijven en quatro formaggio, en die men niet graag ontmoet wanneer het donker is.
  • Een persoon die pizza maakt. Is een vrij onschuldige variant, lijkt soms op een bakker, maar maakt plat belegd brood met Italiaanse namen; of zijn metgezel, die op straat voor de deur staat en vreemde dingen zegt zoals: "Bongiorno, bona sera, ragazzi, pasta, pizza, mangare spaghetti."

Italiaanse vlag.png
Dese articola is gescrefe door ene Italiano!
Italiaanse vlag.png

}


Noten[bewerken]

  1. De bewering dat tomaten pas later uit Amerika zouden zijn geïmporteerd, berust op een vergissing uit de tijd van de Franse Revolutie. In werkelijkheid hadden de Vikingers de tomaten reeds eeuwen voordien vanuit Egypte via Italië naar Vinland (Amerika) gebracht.