Polen

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Polen verliest slag na slag


Sjersjie Doedek en Leg Walesja, om maar eens twee Polen te noemen
~ Johan Cruijff over Polen

Wie van jullie is de Noord en wie de Zuidpool?
~ Kapitein Humorloos over Polen

Daar kan je stroom tussen laten lopen jongens
~ natuurkundeduivel legt onschuldige kindjes uit over Polen

De met rood omcirkelde aangegeven habitat van de Polen op de Noordpool

Polen is een redelijk omvangrijk land, wat gesplitst is in drie grote delen: Noord-Polen is op de noordpool te vinden. Zuid-Polen kun je op de zuidpool vinden. Europees-Polen Ligt tussen Duitsland en Wit-Rusland, Dit stuk grond heeft Polen gekregen na de tweede wereld oorlog. De inwoners van Polen worden eveneens Polen genoemd en zijn bekend vanwege hun bestendigheid tegen koude en hun warmwatervrees. Ze zullen niet snel zaniken over het weer of harde omstandigheden en worden daardoor ingezet in allerlei Europese landen.

Geschiedenis[bewerken]

Polen is één van de oudste landen op aarde en heeft een bizarre geschiedenis. Tot 1532 leefde het Poolse volk in het bovenste gedeelte van de aarde (ook wel noordpool) genoemd. Het land dat zij bewoonden noemden zij Pool. Vanwege de klimaatveranderingen en de komst van de eskimo werd hun leefgebied echter veel meer ingeperkt. Om toch maar te kunnen overleven besloten de Polen een Pool-expeditie op touw te zetten. Twintig Polen vertrokken in maart 1533 naar de Zuidpool om daar een nieuwe Pool-kolonie op te zetten. Men had gehoord dat daar het leefklimaat even chill was als op de Noordpool.

Al gauw bleek de eerste Pool-expeditie een daverend succes en volgden er meerdere. Tijdens de lange reis over de Atlantische Oceaan moesten de Polen allerlei gevaren overwinnen. Zo waren zij niet bestemd tegen het warme water, waardoor zij hun typische warmwatervrees hebben ontwikkeld: een Pool verdrinkt al gauw wanneer het water (waarin hij of zij valt) een temperatuur aanneemt van meer dan 15 graden. In de 18e eeuw waren er dus zowel Polen op de Noordpool als ook op de Zuidpool en besloot het volk hun land Polen te noemen in plaats van Pool.

Toen in 1939 De tweede wereld oorlog begon was Polen een van de eerste landen die de Duitsers overnamen met geweld. De Duitsers hadden een complot met de Sovjet-strijders bedacht om Polen succesvol en snel over te nemen. In Noord-Polen ging dit voorspoedig, volgens Hitler zelfs te snel, omdat de Duitsers graag een gebied hadden willen hebben, maar het rode-leger was daar eerder. De coalitie van Sovjets en Nazi's wilde ook Zuid-Polen overnemen, maar de reis was te lang en hun vloot werd neergeschoten toen ze langs al hun vijanden voeren. Daarom gaven zij al snel de strijd om Zuid-Polen op. Hitler kwam er al snel achter dat de meeste joodse Polen naar het Sovjet gedeelte van Noord-Polen gevlucht om niet opgepakt te worden, dus besloot Hitler om de Sovjet-Unie aan te vallen ondanks het feit dat hij ook al bezig was met het overnemen van Frankrijk. Hitler had in het begin veel succes en gebruikte Noord-Pool om joden op te sluiten en vergassen. Aan het eind van de oorlog kwamen de Sovjets Polen bevrijden van de Nazi's, zij verkrachtte toen eigenlijk alle vrouwen. Na de oorlog werd Noord-Pool weer teruggegeven aan de rest van Polen samen met een Stuk grond tussen Duitsland (Toen nog DDR genoemd) en de Sovjet-Unie. Veel mensen denken dat dat deel van Polen het hele land is, omdat ze niet weten dat Europees-Polen slechts een klein deel is en de meeste mensen in Noord- of zuid-polen leven.

Polen nu[bewerken]

Verdwaald in Noord-Polen? Hier oriënteren dan!

Het succesverhaal van de Polen is alom bekend. Hun dapperheid en werklustige houding hebben er voor gezorgd dat ze niet alleen meer op de uiteindes van de wereld te zijn, maar ook daartussen. Talloze Polen worden geïmporteerd naar landen zoals Nederland, België en zelfs Mofrika om daar te werk naar hartenlust te werken in bijvoorbeeld de bouw. Dit alles is mogelijk vanwege de versoepelde wetgeving van de Europese Unie. Zo zijn er speciale wetten gemaakt om de Polen te behoeden voor warm water, waardoor zij veel eerder geneigd zijn ook buiten hun leefgebied werk te verzetten. De huidige leider is Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, uit Chrząszczyżewoszyce, district Łękołody.

Steden[bewerken]

Zie ook[bewerken]


}