Q-music

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springenQ-music.gif Maximum Hit Music!

Wat is dat?
~ Henrik Ibsen

Nou... een radiozender misschien?
~ Kapitein Overduidelijk

Hebbe wij naa al ni genoeg zenders ofwa?
~ Belg over Q-music.

JA!!! Q-music!
~ Iemand over Q-music.

Onraad!
~ De andere Vlaamse radiozenders over Q-music.

Q-music is een Vlaamse en Nederlandse commerciële radiozender, eerder een terroristische groepering tegen alle andere concurrerende media. Het radiostation kijkt verbeten toe op alle andere na hen ontstane radiozenders sinds hun ontstaan in 2001. Twee maanden later (in januari 2002) werd de zender erkend door de Vlaamse gemeenschap als nationale partij in de regering. De Nederlandse versie werd pas in 2005 erkend. Om radio-ervaring op te doen, lijfde Q-music de lokale radiostations TopRadio en Radio Mango in.

Muziek[bewerken]

Q-music speelt vooral de zogenaamde populaire muziek, wat afgekeken is van de radiozender MNM. De slogan van het radiostation was "Q is good for you", hoewel Q-music eerder geschal aan de oren brengt. Momenteel is het "Maximum Hit Music", hoewel dat ook niet volledig klopt. Q-music wil opvallen met acties en spelen waarbij luisteraars prijzen zouden kunnen winnen, met de nadruk op zouden. Ook zijn er regelmatig in Vlaanderen artiesten te gast, zoals La Esterella, Kimberley Vlaeminck en Yves Leterme. Verder valt daar de zender op door zijn populaire presentatoren, onder wie Wim Oosterlinck, Sven Ornelis en Kurt Rogiers.

Het marktaandeel van Q-music Vlaanderen bedroeg bij de laatste meting in februari 2009 18,10%.[1] Q-music is de grootste concurrent van MNM en probeert er alles aan te doen om MNM en de andere radiozenders kapot te krijgen.

Acties[bewerken]

Hier zal Q-In-Space zich later vestigen.
Artikel1501.GIF

Q-music wil opvallen in de radiowereld door opmerkelijke acties, men kan spreken over iets typisch Belgisch. Hier enkele voorbeelden:

Het Q-ijsblok[bewerken]

In de eerste editie van het Q-ijsblok op de Antwerpse Meir zaten bankbiljetten ter waarde van 25.000 euro. Wie het eerst kon raden na hoeveel seconden de biljetten op de grond zouden vallen, won deze biljetten.

Van deze actie ging een tweede editie van start op 7 januari 2008. Deze keer zat een Porsche-wagen in het blok. Het ijssculptuur stond op de Korenmarkt in Gent. Wie als eerste kon raden na hoeveel seconden de Porsche ging vallen, kreeg deze mee naar huis.

Het Geluid[bewerken]

Het geluid is een sporadisch spel van Q-music waarbij veel geld te winnen is door het raden van audiofragmenten. Het recordbedrag dat werd weggegeven was 80.800 euro voor het openschuiven van een zeepbakje van een wasmachine.

De geluidsfragmenten in de vorige edities gingen over:

  • een computer die van een flatgebouw valt;
  • het maken van chocoladepudding;
  • het gooien van een papieren vliegertje.

Win elke dag een auto[bewerken]

Vanaf 1 tot en met 31 maart 2007 gaf Q-music iedere dag een rode Lada weg aan hun luisteraars.

Van 1 tot en met 31 maart 2008 deed Q-music die actie opnieuw. Toen gaven ze elke dag een jerrycan met benzine weg.

Q in space[bewerken]

Eind augustus 2007 werd door Q-music geheimzinnig gedaan over hun grootste actie ooit. Er werd gezegd dat men in september de studio van de radiozender naar 100 km hoogte zal verhuizen. Daardoor worden de Q-presentatoren officieel astronauten.

Q geeft een droomhuis weg[bewerken]

Op 13 april 2009 maakt Q bekend dat ze een droomhuis weggeven t.w.v. € 250.000,00. Het droomhuis maakt natuurlijk deel uit van de maffiaanse organisaties, gevestigd in Italië. Voorwaarde voor de wedstrijd is wel dat je blut bent.

Q is good for you[bewerken]

Q is good for you is een actie die Q-music heel lang heeft volgehouden. Deze actie had als doel het verspreiden van de Q-koorts. Hierop bedachten ze de slogan: Q is good for you, waarmee ze mensen wilden laten geloven dat Q-koorts niet gevaarlijk is en dat ze met een gerust hart boerderijen in Noord-Brabant mochten bezoeken. Deze actie heeft echter geen succes omdat veel mensen denken dat het op de naam slaat, dat Q-music goed voor je is en niet de Q-koorts. Q-music blijft dit echter nog steeds proberen want ze houden de actie nog steeds aan.

Notenbalk[bewerken]

  1. Wat boeit dat nu?

Links[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
De leugenaars aan de overkant hebben ook een uitgebreid overzicht over Q-music.
Red radio.jpg ¡Zie hieronder de hevig concurrerende radiozenders! Red radio spiegel.jpg
MNM ·Q-music ·Radio 1 ·Studio Brussel ·JOE fm
Klara ·3FM ·Radio 538 ·Veronica ·SlamFM


Scheldwoorden

Het A Woord · Het B Woord · Het C Woord · Het D Woord · Het E Woord · Het F Woord · Het G Woord · Het H Woord · Het I Woord · Het J Woord · Het K Woord · Het L Woord · Het M Woord
Het N Woord · Het O Woord · Het P Woord · Het Q Woord · Het R Woord · Het S Woord · Het T Woord · Het U Woord · Het V Woord · Het W Woord · Het X Woord · Het Y Woord · Het Z Woord