Qwop

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ongelofelijk! Zo'n hihi-larisch artikel, maar niemand kan het vinden... Voeg snel wat links toe op andere artikelen die verwijzen naar deze pagina, en laat de wereld lachen!


Muh-stufe Kwu-Boru
Mustafa Qwopuru
Qwop op de Olympische Spelen van 2012 in Londen
Qwop op de Olympische Spelen van 2012 in Londen
Algemene informatie
Geboren 1-1-1989[1]
Nationaliteit Verweggistaans
Functie Hardloper
Bekend vanwege Vrij merkwaardige manier van lopen
Overige informatie
Religie Islam
Website http://www.foddy.net/Athletics.html


Mustafa Qwopuru (Verweggistaans: Muh-stufe Kwu-boru), beter bekend als "Qwop" is een Verweggistaans volksheld. Hij verwierf grootse bekendheid, persoonlijk en voor het land, op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Jeugd[bewerken]

Qwop als jonge zwerver in het stadspark

Qwop groeide op in een boerderij in Laputa. Het gezin was erg arm: vader werkte hard, moeder was altijd ziek, kinderen hadden geen onderwijs[2]. Om nog wat geld te verdienen werden de kinderen, dus ook Qwop, naar de stad gestuurd om geld te verdienen. Het was erg lang lopen, met alle gevaren van dien. Op een dag verdwaalde Qwop, en werd zo een zwerver in de stad. Om geld te verdienen, deed hij alsof hij mank was, zodat mensen hem zielig vonden. De truc werkte, maar Qwop kon nooit meer normaal lopen.

Olympische Spelen[bewerken]

In 2008 besloot Qwop mee te doen aan de spelen in Peking, en wel aan hardlopen. Hij weigerde echter zijn best te doen met de trainingen, omdat hij vond dat Qwop goed genoeg kon lopen[3].

Peking[bewerken]

Mensen waren verrast toen er een Verweggistaan meedeed aan de spelen. Mensen letten dan ook erg op hem. De negentienjarige[4] wist dat hij gewoon z'n best moest doen.
Tijdens de race werden er twee wereldrecords gelopen: Usain Bolt met de snelste loop en Qwop met de traagste. Maar niemand maakte Bolt's record uit, iedereen hield van de Verweggistaan. Qwop zette daarmee zijn geboorteland in de schijnwerpers.

Londen[bewerken]

Het loopje van Qwop werd internationaal bekend en populair
Qwop's eigen videogame

Ook in Londen deed Qwop mee. Hij had plots menig fans en kreeg heel veel sponsorgeld. Ook was hij de enige atleet die in de schijnwerpers stond. Hij kon nog steeds niet normaal lopen, maar dat maakte niet uit. Het publiek hield van hem. Qwop heeft tevens het wereldrecord nogmaals verbroken.

Terug in Verweggistan[bewerken]

Qwop keerde als een grote held terug in zijn geboorteland. Hij kreeg allerlei geschenken, zoals een eigen lam paard, en Qwop werd hoofdpersoon in een videogame.

Onderscheidingen[bewerken]

Qwop ontving na de spelen verschillende onderscheidingen:

  • Ridder in de orde van de Neus
  • Held in de orde van de federatieve eenheid
  • Drager van de gele, bruine en witte onderbroek[5]
  • Sir, ontvangen van de president, Carl Barks Jr.

Privéleven[bewerken]

Tegenwoordig is Qwop woonachtig in Monaco. Van alles wat hij na zijn terugkeer in Verweggistan ontvangen kreeg, heeft hij een enorme villa gekocht vlak aan zee. Het schijnt dat hij grootheidswaanzin heeft, waardoor hij alles koopt wat hij wil en nu diep in de schulden zit. Qwop woont alleen.

Referenties[bewerken]

  1. Toen werd zijn geboorte aangegeven bij de gemeente
  2. Het enige waar ze gelukkig mee waren
  3. Niet dus
  4. Vermoedelijk
  5. Een zeer zeldzame onderscheiding die enkel word toegekend aan ware, of vermoedelijke helden. Zeker in deze combinatie van kleuren.
Superlogo.JPG
Superhelden en handelsreizigers

Ab Klinkman · Alvaman · Antic Cafe · Badman · Balkenendeman · Brugman · Bulk · Clovis · Columbus · De Cock · El Cid · Flandrien · Frans Bauer
Groene Baron · Hoe: word je een superheld? · Jan · Koksmutsman · Marco Polo · MegaMark · Montignac · Baron von Münchhausen · Napoleon Bonaparte
Nederlands · Piet Huysentruyt · Qwop · Robin van Persie · Sherlock Holmes · Sonic X · Spider-Woman · Superman · Tijd · Übermensch · Willem Wever

Kapiteins: Brazil · Iglo · Onduidelijk · Onzinnig · Overduidelijk · Oxymoron · Paradox · Zeppos