Rad van Fortuin

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom bij het Rad van Fortuin: het spel waarin u ongeveer even veel kans van slagen hebt als een kansenparel uit een kansenwijk. Wacht niet langer en geef 'm een hengst!

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

In het onverhoopte geval dat het Rad blijft draaien raden wij het u aan om zes dobbelstenen te gooien. Dan gooit u minimaal 6, maar ach, wat geeft het?

Spinning roulette wheel.gif

Uw Resultaat[bewerken]

Wat u ook gooien moge: uw prijs zal een geldbedrag zijn dat niet verder boven de nul uitkomt dan de hoeveelheid mensen die dit masker hebben gedragen en niet tegelijkertijd ontiegelijke losers waren.

0[bewerken]

Goed nieuws, u verliest hooguit uw inzet.

00[bewerken]

U incasseert een bedrag dat gelijk staat aan de hoeveelheid kampioenschappen die Feyenoord zal behalen, wees er maar blij mee.

1[bewerken]

U incasseert een bedrag dat gelijk staat aan de hoeveelheid mensen die het verschil tussen Heineken en speciaalbier daadwerkelijk proeven en dit nog toegeven ook.

2[bewerken]

U ontvangt een tientje voor iedere Surinaamse moeder die haar kinderen nog nooit geslagen heeft.

3[bewerken]

Gefeliciteerd! Iedere inzittende van vlucht MH17 komt u hoogstpersoonlijk duizend pleuro overhandigen.

4[bewerken]

Nu loopt u pas echt binnen! Voor iedere kennis die Tilburg daadwerkelijk een gezellige stad vindt wordt u de trotse eigenaar van een Lamborghini.

Ongeacht uw gooi: u ontvangt even veel geld als er mensen zijn die het niet verdienden om in een roltrap verstrikt te raken met schoenen van dit merk aan.

5[bewerken]

Voor iedere Nederlandse vrouw die dit jaar is getrouwd als maagd ontvangt u een bedrag dat gelijkstaat aan de hoeveelheid leden van de lokale hardloopclub die niet aan een midlifecrisis lijden.

6[bewerken]

U ontvangt honderd ekkies voor iedere schietpartij die is voorkomen door bordjes die mensen attenderen op wapenverboden.

7[bewerken]

U ontvangt een Gooise Villa voor iedere hond die een frikandel naar binnen durft te werken.

8[bewerken]

U ontvangt wat uw maandsalaris nog waard zal zijn na de invoering van het onvoorwaardelijk basisinkomen.

9[bewerken]

U ontvangt duizend euro voor iedere loonslaaf die ooit rijk is geworden door voor een ander te werken.

U prijzengeld staat gelijk aan de hoeveelheid mensen die atheïstische nekbaarden niet uitlachen en nawijzen.

10[bewerken]

Goed nieuws! Als u 10 of hoger gedraaid hebt mag u een aantal shotjes nemen dat gelijk staat aan uw score. Wie de volgende ochtend niet kotst mag dan nog een keertje draaien.

11[bewerken]

U wordt de trotse eigenaar van een goudstaaf voor iedere praeses van een corps die daadwerkelijk gelooft dat ontgroeningen het gemeenschapsgevoel versterken en niet gewoon een sadist is.

12[bewerken]

U ontvangt een bedrag dat gelijk staat aan de kosten van honderd vluchten naar Seoel en terug voor ieder Koreaans pophuppeltje zonder verbouwde smoel.

13[bewerken]

U krijgt een miljoen euro belasting vrij voor iedereen die ooit geld terug heeft gekregen van de betaaliban in een gemeente met de SP in de raad.

14[bewerken]

U ontvangt een veertienvoud van de jaaromzet van FC Barcelona voor ieder wereldkampioenschap voetbal dat Johan Cruijff gewonnen heeft.

15[bewerken]

U mag levenslang gratis eten bij iedere pizzeria in Nederland die geen dekmantel is voor een wietplantage of een drugslaboratorium.

16[bewerken]

U krijgt alle wegenbelasting die u ooit betaald hebt in tienvoud terug voor ieder ongeluk op de Nederlandse snelwegen dat deze week plaatsvond en waarbij geen Volvo of BMW betrokken was.

17[bewerken]

U wordt de trotse eigenaar van een olieveld in een golfstaatje voor iedere oorlog die de Palestijnen ooit van Israël hebben gewonnen of zullen winnen.

18[bewerken]

U mag een jaar gratis naar de hoeren voor iedere seksfilm waarin daadwerkelijk achttienjarigen in te zien zijn.

19[bewerken]

U mag een jaar lang gratis bier drinken voor iedereen in de Benelux die het verdomt om Heineken te drinken en het verschil in smaak met andere pilsmerken ook daadwerkelijk proeft.

20[bewerken]

U mag een jaar gratis vliegen voor iedere vrouw die om een andere reden dan seksuele frustratie een Syrische vluchteling in huis heeft genomen.

21[bewerken]

U ontvangt een bedrag dat gelijk staat aan de hoogste bonus die dit jaar in het bankwezen is uitgedeeld voor iedereen die de bestsellers van Michel Foucault en Thomas Piketty op de salontafel heeft liggen en deze boeken ook echt gelezen heeft.

22[bewerken]

U ontvangt de borg die betaald moet worden voor het vrijlaten van honderd denkcriminelen die zich schuldig hebben gemaakt aan haatzaaien voor ieder mens op deze wereld dat gelooft dat Catlin Jenner een vrouw is.

23[bewerken]

U mag levenslang gratis vliegen als u iemand weet te vinden die het verschil tussen economy class en business class uit weet te leggen.

24[bewerken]

Helaas, u wint niets. Maar als u de croupier voor weet te stellen aan iemand die van indiemuziek houdt en geen verwaande arrogante zak stront is.

34[bewerken]

U ontvangt een fortuin voor iedereen die opgewonden raakt van regel 34 van Johannes Heesters.

36[bewerken]

U mag een gratis ruimteruis maken voor iedere zogenaamde grote onthulling van de NASA die niet achteraf een potje gebedel bleek te zijn.

Zie Ook[bewerken]

Phrenology.jpg Orakels en Orakelkunstenaars

Astrologie · Bezetenheid · Cleopatra · Dobbelstenen · Filosofie · Feng shui · Frenologie · Gelukskoekjes · Handlezen · Helderziendheid
Horoscoop · I Ching · Jomanda · Koffiedikkijken · Staren in een kristallen bol · Monopoly · Necromantie · Nostradamus · Numerologie
Pendelen · Peter R. de Vries · Tarotkaarten · Rad van Fortuin · Tao Te Ching · Telepathie · Tepellezen · Volksetymologie