Raul Castro

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hij is duidelijk geen mens

Raul Castro (3 juni 1931) is sinds 24 februari 2008 de huidige president van Cuba. Hij is een jongere broer van zijn voorganger Fidel Castro.

Voor zijn presidentschap[bewerken]

Raul is voor zijn presidentschap altijd al een luilak geweest die vaak spijbelde. Eerst zat hij wegens de leerplichtambtenaar ondergedoken bij zijn broer Fidel. Toen Fidel op 2 december 1976 autocraat van Cuba werd, hoefde hij zich echter niet meer onder te duiken.

Opvolging[bewerken]

Kinderloze president Fidel Castro heeft in zijn testament bepaald dat hij erfelijk opgevolgd zou worden. Hierdoor is Raul na de dood van Fidel dus president geworden. Raul zelf heeft 32 kinderen dus zijn opvolging komt waarschijnlijk dik in orde.

Regering[bewerken]

Direct na zijn aantreden besloot Raul het voorbeeld van zijn broer te volgen op een iets heftigere manier. Hij wilde het hele volk duidelijk maken de hij de baas was.

Raul verbood op 25 februari 2008 de emigratie. Ook verplichtte hij het volk om steeds opnieuw kinderen te krijgen. Na gedwongen een kind te hebben verwekt moeten vrouwen na hun bevalling snel weer iemand verwekken en mannen moeten ook actief meedoen. Raul verving het normale onderwijs met Cuban National Center for Sex Education.

Tevens besloot Raul per wet op 26 februari 2008 dat de president van Cuba voortaan eigenaar zou zijn van alles wat aanwezig is op het Cubaanse grondgebied. Hierop stimuleerde hij de voedselproductie met behulp van slavernij.

Begin 2010 is Raul zijn rijk uit gaan breiden. Hij is delen van Florida gaan veroveren en heeft Cubaans soldaat Elián González hard ingezet.