Relatie

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Relatie is een vorm van langdurig ruzie maken. Veel mensen schijnen dit prettig te vinden. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar er wordt geopperd dat het iets met verveling te maken heeft. Een relatie vindt in de meeste gevallen tussen twee mensen plaats, omdat dit iets overzichtelijker is, maar het kan met meer.


Etmythologische oorsprong[bewerken]

Het woord te herleiden tot de woorden "rel" en "apathie", Oftewel een relatie is een combinatie van ruziemaken en onverschilligheid. Het is echter ook te herleiden tot de woorden "re" , "lat" en "ie", oftewel het herhaaldelijk slaan met de lat dat kreten van angst en pijn veroorzaakt. Beide herleiding komen echter op hetzelfde neer, dus waar zeuren we eigenlijk over?

Soorten relatie[bewerken]

Er zijn veel soorten van relaties. Enige zijn hieronder opgesomd:

Liefdesrelatie[bewerken]

Een relatie bij romantisch maanlicht

De liefdesrelatie is de belangrijkste relatie omdat in een liefdesrelatie over alles ruzie kan worden gemaakt: Over (gebrek aan) seks, over te laat komen, over te vroeg komen, over het eten, over de afwas, over het dopje van de tandpasta, over (gebrek aan) geld, etc.

De eerste liefdesrelatie staat in de bijbel beschreven:

Ook had de Heere God gesproken: Het is niet goed, dat de mens alleen zij; Ik zal hem een hulpe maken, om mette hem te strijden en te rellen dat hij zijne hare verliezen. (Genesis 2, vers 18 Staatenvertaling)

En de Heere God bouwde de ribbe, die Hij van Adam genomen had, tot een vrouw, en Hij bracht haar tot Adam. Toen zeide Adam: Deze is ditmaal been van mijn benen, en vlees van mijn vlees! Watte is deze voor schandaalige toedestanden. Ik wil mijnen vlees en been terug, dat uit mij genomen is, gij stomme sloerie, gij neppe god. Daarom zal de man zijn vader en zijn moeder verlaten, en zijn vrouw aanvechten; en zij zullen tot hunnen dood ruziën. En zij waren beiden naakt, Adam en zijn vrouw; en zij begon direct om de geld te zeuren voor de nieuwe klederen volgens de laatste mode. (Genesis 2, vers 22-25 Staatenvertaling)

Vriendschapsrelatie[bewerken]

Een vriendschapsrelatie is het zelfde als een liefdesrelatie, alleen wordt er in een vriendschappelijke relatie geen ruzie gemaakt over seks.

Zakelijk relatie[bewerken]

In een zakelijke relatie wordt uitsluitend over geld geruzied.

Ouder-kindrelatie[bewerken]

In de ouder-kindrelatie wordt voornamelijk om de volgende thema's geruziet:

  • de afwas
  • te laat thuis komen
  • te laat opstaan
  • huiswerk
  • zakgeld
  • haarlengte

Ouder-kindrelaties worden meestal veroorzaakt binnen een liefdesrelatie, wanneer de liefdesrelatiedeelnemers uitgekeken beginnen te raken op het ruziën met elkaar, en een nieuwe uitdaging zoeken.

Verbroken relatie[bewerken]

Als mensen uitgeruzied zijn verbreken ze de relatie. Het verbreken van de relatie geeft echter ook weer aanleiding tot ruzie maken zodat een verbroken relatie niet zozeer een relatie is die voorbij is, maar een relatie die in een andere vorm wordt voortgezet. Dit laat zien dat relaties niet te beëindigen zijn, behalve als een van de relatie-deelnemers sterft.