Reptiel

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een Engelstalig reptiel.

Reptielen zijn na een lang proces van e- of volgens sommigen devolutie uit de mens voortgekomen. Deze geë- of gedevolueerde dieren zijn vanuit het standpunt van de mens bezien achterlijk. Aangezien zij zich mengden met reptielachtigen die van andere planeten op bezoek kwamen naar de aarde, zijn zij vaak intelligenter dan zijzelf zien dat anders, maar protesteren vaak niet openlijk, omdat zij in het geheim plannen smeden om de mens uit de weg te ruimen en de planeet over te nemen.

Eten van eigen jongen[bewerken]

Vele slangen zijn bijvoorbeeld niet in staat hun eigen jongen te herkennen en weten niets beters te doen dan ze op te eten. Dit is niet direct bevorderlijk voor het in stand houden van de betreffende soort, maar dat wordt gecompenseerd door het enorme aantal jongen. Sommige slangenmoeders broeden op hun eieren, maar in plaats van liefdevol voor hun jongen te zorgen gaan ze er bij de eerste tekenen van leven als de bliksem vandoor. De jongen moeten dan alleen uit hun ei komen en zich uit het nest graven. Doordat de moeder ondertussen een heel eind weg is, wordt de kans kleiner dat ze haar jongen tegenkomt en opeet. Met zo'n moeder heb je geen vijanden meer nodig, maar die hebben de kleine slangen helaas ook nog.

Een zeeschildpad in actie.

Chaos met wervelgeneratoren[bewerken]

Zeeschildpadden zijn uitgerust met wervelgeneratoren op hun voorflippers, waarmee ze tijdens het zwemmen de zee klutsen. Oftewel, ze vergroten de chaos in de wereld. Je zou je kunnen afvragen waar dat goed voor is, maar dan zou je je moeten verdiepen in hydrodynamica en dat is moeilijk dus dan heb je een probleem. Dat doen we dus niet. Vergeet het. Zeeschildpadden zijn dus achterlijke dieren die zonder reden chaos veroorzaken.

Vervellen[bewerken]

Jonge mensen groeien gewoon groter tot volwassen mensen. Maar door devolutie hebben reptielen een huid die niet kan meegroeien. Ze moeten daarom regelmatig uit hun oude huid kruipen. Dat noemen we vervellen. Tijdens het vervellen zijn de reptielen bijzonder kwetsbaar. Dit is dus een ontzettend onhandige methode van groeien. De methode van mensen is veel handiger. Zo handig zelfs dat mensen tegenwoordig zonder moeite gemiddeld twee keer zo breed worden dan vroeger.

Reptielenbrein[bewerken]

In de laatste decennia is steeds preciezer hersenonderzoek mogelijk, namelijk met EEG, EP, ERP, MRI en CT. Hiermee is de laatste jaren bij vele mensen een reptielenbrein aangetroffen, maar daar doen we dus niet moeilijk over.

Zie ook[bewerken]