Riel

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Riel is een klein dorp ergens in Brabant, de precieze locatie is vooralsnog onbekend. De baas in Riel is De heer. T. Egel, die veel stemmen kreeg door zijn lokale stoepbeleid. Verder wonen er in Riel 13,4362 mensen en 2,8376 honden, het aantal katten is tot nu toe onbekend.


Het begin[bewerken]

Riel is ontstaan op de kruising van 3 wegen.

  • Een daarvan loopt een willekeurig bos in en verdwijnt midden in het bos zodat niemand er uit komt. Er zijn naar schatting al zo'n 3 mensen verdwaald.
  • De tweede gaat richting de grote stad Tilburg.
  • En de laatste gaat naar de plaats waar de grote radioactieve fabriek zou komen, de regering wou daar een grote fabriek bouwen, waardoor er de eerste 5(!) mensen kwamen wonen, helaas ging de bouw niet door en moesten deze 5 mensen een andere baan zoeken.

Politiek[bewerken]

Doordat er mensen waren komen wonen kreeg deze plaats een naam: Riel, ook moest er een leider komen, de heer Z. Egel had toen even geen baan en melde zich aan. Verder kwam er nog een of andere voor Rielenaeren (inwoners van Riel → zie artikel dat je aan het lezen bent) onbekende Tilburger, maar deze werd met de democratie verpletterd door Z. Egel met zijn bekende zegelbeleid. Hij was bezeten door een verslaving aan zegels, toen hij 2 was had hij al de grootste verzameling van de regio, toen hij 5 was de grootste van het land en op zijn 36e had hij de allergrootste zegelverzameling van de wereld. Het was altijd zijn droom een eigen zegel te hebben, met zijn hoofd er op! maar dat lukte niet, toen hij aan zijn pensioen toe was, en er achter kwam dat hij nooit een eigen zegel zou krijgen, sprong hij van het hoogste gebouw in Riel, maar dit overleefde hij, want de gebouwen zijn niet zo hoog daar.

De middenjaren[bewerken]

Het ging economisch goed met Riel, er kwamen meer inwoners en meer huizen en zelfs de eerste bedrijven. Maar opeens gebeurde er:

De gevaarlijke, woest kolkende Leij

Een grote ramp[bewerken]

Op een dag was een anonieme meneer zijn hondje aan het uitlaten langs de grote, wild stromende Leij, hij zag dat de sluis openstond en dacht slim te zijn door hem dicht te maken, maar nee, na enkele minuten stond heel Riel onder een meter water, grote paniek en geestdrift bezette het dorp, en daardoor belde de bevolking natuurlijk meteen de politie de brandweer Kapitein Overduidelijk!, Kapitein Overduidelijk kwam snel, al na al zo'n 42 uur was hij in Riel, op dat moment stond het water ongeveer 2 meter hoog! Daarna zei Kapitein Overduidelijk de legendarische zin die vele generaties later werd herdacht met 2 minuten stilte op de desbetreffende datum, de heilige zin:

"Het is hier nat."

Daarna belde hij de brandweer en ging er weer vandoor, de brandweer haalde al dat water weg maar... Kapitein Overduidelijk is de held!


Politiek[bewerken]

Toen was de heer R. Egel aan de macht, hij is niet aan de macht gekomen door democratie, maar door een andere reden: Eerst zat Egel in de gemeenteraad, door kocht hij door corruptie de andere leden om en kwam aan de macht, meteen werd de democratie afgeschaft en werden de regels aangescherpt, de belastingen verhoogd, Riel maakte een zware tijd door, naar zeggen liet meneer Egel 3 en een halve villa bouwen, de laatste is nooit voltooid, de straten werden vies, de schoolen niet gefinancierd, uiteindelijk, gingen de mensen bijna dood van de honger, tot de grote revolutie, meneer Egel werd op moordlustige wijze vermoord en er is nooit meer iets van hem vernomen...

Tegenwoordig[bewerken]

Politiek[bewerken]

Nu is de heer T. Egel aan de macht, de zoon van R. Egel, deze had een verslaving aan stoepen en dus begon deze natuurlijk meteen fanatiek stoepen te verbreden en te vertroetelen, hij zette er hekjes langs en bewaakte het dag en nacht, zijn bekenste maatregel is de zogenaamde Waterwet; als iemand met zijn auto de stoep ook maar natmaakte, verdween deze op mysterieuze wijze en werd niet teruggezien. Aan het einde van zijn politieke jaren waren de stoepen overdekt, met kussens bedekt tegen vieze voeten en kauwgom beschermd, maar natuurlijk ook feestelijk versierd, dit vergde natuurlijk maatregelen... Mensen werden boos en begonnen de stoepen expres vies te maken, hoe loopt dit af...

}