Runescape

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

In Sovjet Rusland, account traint JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over Runescape Accounts0m9 1 l0v3 run35c4p3!!1!1!111!
~ Een enthousiaste MS-DOS programmeur


Runescapelogo3.jpg
Ontwikkelaar(s) een of andere domme boer
Uitgebracht 2005
Genre MMORPG
Zou Stephen King het spelen? Echt niet, alleen n0085 spelen dit! behalve als je uit Azië komt ga dan gerust je gang;)
Waardering Ster.png
Portaal  Portaalicoon Computer

Runescape is een zeer modern spel met de mooiste 3D-graphics mogelijk op het internet. Het is zo mooi dat de meeste computers het niet eens kunnen draaien, daarom wordt het ook alleen maar door rijke mensen gespeeld die denken dat ze beter zijn dan jij! Lekker puh!


Doel van het spel

Het doel van Runescape is voor 300 euro per dag een membership te verkrijgen en het verzamelen van zoveel mogelijk geld om vervolgens je account kwijt te raken aan een slimme hacker. Helaas accepteert niet iedereen het doel van het spel en plegen zij zelfmoord zodra zij erachter komen dat zij hun account kwijt zijn. Dit gebeurt met name in landen als China en Korea, waar Runescape de enige afleiding is van het communisme.

De geschiedenis van runescape begon allemaal met runescape 1. Dit was een kaskraker met mooie graphics voor die tijd. De graphics van deel 2 lieten te wensen over. Runscape is erg verslavend omdat je dieren kan vangen en dieren kunt oproepen (hoofdzakelijk om ze daarna opzettelijk van het leven te beroven). Als je een skill op 99 hebt, wordt je account binnen 24 uur gehackt. De enige manier dit hacken te omzeilen, is door je account te verkopen aan Chinezen die er al hun geld voor over hebben. In de moeilijkste quest voor mensen die geen member zijn, moet je een draak verslaan van level 90. In eerste instantie lijkt het onbegonnen werk. Echter, na het bereiken van level 20 is het verslaan ervan eenvoudig te bewerkstelligen door met je muis op atk te klikken.


De hoge graphics

Dit is een figuur uit RS.

Runescape kent de beste 3D-graphics van het web. Hierdoor lijkt iedere beweging net echt. Velen vinden Runescape daarom het meest realistische spel dat er bestaat. Runescape kent echter ook veel minpunten op het gebied van graphics. Zo steekt men met een zweep, slaat men met een pistool en worden zwaarden gebruikt om hout te hakken. Dit allemaal komt dan bovenop het feit dat ieder figuur is opgebouwd uit 18 pixels waardoor de bewegingen houterig kunnen worden. Het enige wat wel klopt zijn de Black Magicspells. Met name Viagra en Blizzard zijn zeer goed uitgewerkt.


De Queestes

In Runescape kan men diverse Queestes vinden. Dit houdt in dat men iets moet gaan halen of doden. Alle Queestes in Runescape hebben een hoog uitdagingsniveau en vereisen veel kennis van het spel. Zo is er een Queeste waarbij je vuur moet maken met een aansteker en een 30 liter jerrycan met benzeen en zwavelzuur. Dit lijkt heel moeilijk maar eigenlijk hoef je alleen te klikken op Use. Velen moeten hier uren op studeren en krijgen het pas door nadat zij diverse fora hebben bezocht. Andere Queestes in Runescape zijn:
- Brood maken met een broodmachine,
- Een DVD terugbrengen naar de videotheek,
- Een vis voeren met visvoer,
- Een kikker doden,
- Een overleden grootmoeder wassen,
- De dummie-handleiding hacking runescape for dummies jatten bij de Media Markt,
- Een stokoude opa afpersen.
- De auto van Rita Verdonk laten starten.
- Een aap met pleinvrees uitlaten in Rotterdam.
- rondjes rijden in een auto.
- toilet schoonmaken met tandenborstel.
De hoofdqueeste
Dit is de moeilijkste queeste die je kunt doen in Runescape. Het vergt veel van alle skills van de speler:
- Een kale man ontharen met je tanden. Deze quest is bijzonder moeilijk, want je mag niet op de man in kwestie kwijlen. Met deze maatregel zijn duizenden gevallen van elektrocutatie per jaar teruggebracht naar enkele honderden per week.

Deze Queestes vereisen ook allemaal veel verstand van het spel.


De taal in runescape

Runescape heeft een bijzondere taal die uitsluitend bestaat uit de woorden en uitdrukkingen die hieronder staan. Eén van de redenen daarvoor is waarschijnlijk dat elk ander woord in sterretjes wordt veranderd. Dit zijn ze:

- w000000000t!: dat zeggen mensen die een hoger level krijgen, maar dat wordt ook gezegd als mensen willen spammen als de apestaartjes op zijn
- n0000b!: wordt tegen iedereen in runescape gezegd als een soort groet
- get a life!: wordt tegen mensen gezegd die een hoger level hebben
- @@@@@@@@@@@@@@@@@: dit is de manier van communiceren in een clan chat
- em0te! plzzzzzzzz!: als je een skillcape aan hebt gebruikt iedereen om je heen deze uitspraak. Als je de emote niet laat zien zegt iedereen om je heen het volgende:
- rep0rted!: betekent meestal dat diegene iemand gereport heeft, de reden daarvoor kan bijvoorbeeld zijn wat hierboven staat of omdat je hem geen 50 mil wil geven
- Wtf: betekent Wathefack, je kunt namelijk niet schelden dus gebruiken ze deze afkorting.
- LOL: betekent Laughing Out Loud, een onnatuurlijk verschijnsel waar de buren niet goed van worden.
- ROFL: betekend Rolling On the Floor Laughing, een afkorting voor een epilepsie-aanval door het spelen van Runescape.
- Lmfao: (moeilijk uit te spreken voor de niet-aziaat) Een vervelende ziekte, onderzoekers onderzoeken nog of het enig verband houd met lang op een stoel zitten. Wij raden runescapers dan ook aan om te gaan liggen.
- Ftw: For the win, ofwel; is het best Fathewack, het resultaat als een analfabeet runescape speelt en boos word.
- Zezima: Om een of andere reden begrijpt iedereen wat dit betekent en gaat Where, Where, Where vragen.
- LOLZROMGWTFBBQ: Dit roepen n0085 wanneer ze naar een dropparty gaan en in een kist kijken.