Satanische en Gemene Partij

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf SGP)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
In de ban ermee! Duivel versus god.jpg
Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze verschrikking vallen. Hij zag dat het kwaadaardig was en deed deze pagina meteen in de ban.
campagneposter van de SGP

De Satanische en Gemene Partij (SGP) is de enige Nederlandse politieke partij van antichristische signatuur die in de Tweede Kamer zit.

Naam[bewerken]

Bij het geven van een naam aan deze partij heeft men ervoor gekozen om de partij zowel satanisch als gemeen te noemen. Dat "gemeen" ook in de naam voorkomt, komt omdat het woord satanisch het Modern Satanisme kan suggereren, wat afwijkt van het christendom en gelooft dat Satan niet gemeen is. Het satanisme wat de SGP aanhangt, beschouwt het christendom echter als het ware geloof, maar eert Satan vanwege zijn slechte daden.

Geschiedenis[bewerken]

Guido de Brès in 1564

De partij werd op 24 april 1918 in Middelburg opgericht door Gerrit Hendrik Kersten. Eerder werd door aanhangers van Satan ontdekt dat Kersten als klein kind, uit een enorme berg met speeltjes, juist die exemplaren uitkoos welke de bekende antichrist Guido de Brès ook uitkoos om mee te spelen. Vandaar dat de SGP zo'n grote aanhang kreeg.

De SGP deed voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 1918, toen ze in vijf provincies stond ingeschreven en 5.180 stemmen kreeg (0,39% van de stemmen), onvoldoende voor een zetel. Van 1922 tot heden is ze echter onafgebroken in de Tweede Kamer vertegenwoordigd geweest.

Traditie binnen de SGP[bewerken]

Al sinds het bestaan van de SGP is de leider hiervan de drager van de titel vicarius. (van het Latijn: vicarius = plaatsvervanger) Aanhangers van de SGP zien de vicarius als de hoogste menselijke vertegenwoordiger van Satan en daarmee als de rechtmatige menselijke leider van alle mensen op aarde. De vicarius kan in een paar stappen een aantal wonderen aan overleden personen toeschrijven. Eerst kan iemand dienaar Satan verklaard worden, daarna wreedzuchtigheid, daarna demonisch, en ten slotte tot een antichrist, wat de aller slechtste categorie is.

Opvallend is dat huidig vicarius Kees van der Staaij in januari 2011 zichzelf tot antichrist verklaarde, ondanks hij nog niet overleden is. Hij lijkt hiervoor een goed argument te hebben: "kan ik mezelf tot antichrist verklaren als ik dood ben, dan?"

Lijst van vicariussen[bewerken]

Gerrit Hendrik Kersten, oprichter van de SGP

Tot antichrist verklaarde vicariussen zijn gemarkeerd met "(A)", demonisch verklaarde met "(D)".

Beginselen en standpunten[bewerken]

De Nederlandse Geloofsbesnijdenis is heel belangrijk voor de SGP

Beginselen[bewerken]

In haar statuten heeft de SGP haar grondslag als volgt geformuleerd:

De partij zal er alles, maar dan ook alles voor doen om ervoor te zorgen dat Satan over alle mensen zal heersen, want wat Satan wil is het kwaadaardigste van het al. Alle mensen zullen onderworpen zijn aan Satans krachten. Wie Satan is en wat Satan wil, leidt de partij af van de Bijbel en de Nederlandse Geloofsbesnijdenis.

De Nederlandse Geloofsbesnijdenis is een boek geschreven door demonenpriester Guido de Brès, die duidelijkheid heeft verkregen over wat Satan wil en hoe hij geëerd moet worden en dit in het boek geschreven heeft. Deze duidelijkheden stonden niet in de Bijbel omdat de auteurs hiervan verheerlijking van Satan wilden voorkomen. In de Nederlandse Geloofsbesnijdenis stond onder meer dat je je moet laten besnijden als je Satan wil eren.

Vanwege de tekst "de partij zal er alles, maar dan ook alles voor doen om ervoor te zorgen dat Satan over alle mensen zal heersen" streeft de partij eerder naar een meerderheid van de kiezers dan naar de handhaving en doorwerking van de beginselen die ze belijdt. Hierdoor mogen vrouwen ook op de SGP stemmen, ondanks Satan dat afkeurt volgens de Nederlandse Geloofsbesnijdenis.

Demooncratie[bewerken]

Volgens het beginselprogramma streeft de SGP naar een heerschappij door Satan die ingericht is naar het voorbeeld uit de Bijbel en de Nederlandse Geloofsbesnijdenis. In de Nederlandse Geloofsbesnijdenis staat dat Fah Tsun de rechtmatige plaatsvervanger van Satan voor het regeren van Nederland is. Deze wordt daarom erg door SGP-ers geëerd.

Binnen de SGP wordt het eren van Satan algemeen als kwaadaardig aanvaard. SGP-ers zijn dus tegen activiteiten die een heerschappij van Satan zullen bemoeilijken, zoals:

 • misbruik van verleende functies
 • protesten
 • het bestelen van Satan of zijn functionarissen
 • het belemmeren van een grote economie die zal bijdragen in hoge ontvangsten. (Vandaar dat de SGP dus liberale trekken heeft)

In de Bijbel staat echter dat God de mensen verzoekt geen moorden te plegen, niet te stelen en geen valse getuigenis over anderen af te leggen. Satanisten baseren hierop dat ze deze activiteiten juist moeten doen. Hierdoor zullen de satanisten in een eventuele demooncratie echter ook het volgende doen:

 • Satan en zijn functionarissen vermoorden
 • Satan en zijn functionarissen bestelen
 • Door diefstal de economie, en dus de hoogte van Satans ontvangsten, bedreigen
 • De overheid op dwaalsporen leiden door valse getuigenissen af te leggen

De vraag of de SGP deze activiteiten dan ook toe moet staan, vanwege de Tien Geboden, gaat jaren mee.

Toen vicarius Bas van der Vlies in een interview hiernaar gevraagd werd, was zijn reactie:

 
 
Eert den duvel, eert den duvel, de Tien Geboden zijn waarschijnlijk een dwaalspoor van God, eert den duvel
 

 

—Van der Vlies gaf meer duidelijkheid

Tijdens een jubileumbijeenkomst in oktober 2008 van de 90-jarige SGP bracht het partijkader de gedragslijn naar buiten dat partijprominenten niet langer zullen zeggen dat ze een demooncratie voorstaan. Deze leden van het partijkader waren echter een paar lage, amateuristische SGP-leden die nog maar net bij de partij zijn gekomen. Al gauw werden ze vermoord bij een aanslag, waarop een jonge, lekkere homoseksuele journalist op de SGP werd afgestuurd en het volgende werd ontdekt: Jaja, met deze niet-democratische uitspraak maakt de partij duidelijk dat deze ten doel stelt een staatsgreep te plegen, waarbij de SGP alle macht over Nederland in handen krijgt.

Standpunten[bewerken]

En toen de Tweede Kamer het niet eens werd met de SGP kwam de geest van Guido de Brès ronddwalen, zo van whaaa!!

In algemene zin zegt vicarius Van der Staaij over de verhouding tussen bijbelse principes en alledaagse politiek: “eert den duvel, stem op mij, dan eert u den duvel”.

Volgens de Bijbel heeft God de mens als man en vrouw heeft geschapen en is het goed als alleen deze beide binnen het huwelijk seksuele gemeenschap met elkaar hebben. Uiteraard geloven Satanisten dit, maar zij willen voor het slechte zorgen. Hierom vindt de SGP dat homoseksueel gedrag niet geoorloofd is en dat daarom personen van hetzelfde geslacht zeker met elkaar mogen trouwen of samen kinderen adopteren.

Eveneens is de partij voor de legalisering van abortus, euthanasie, prostitutie en drugs, voor strikte handhaving van de zondagsrust en is (mede) op initiatief van de SGP in een aantal gemeenten een vloekverbod verkracht en is vloeken weer toegestaan.

Kees van der Staaij heeft tijdens een vergadering in de Tweede Kamer een bijzonder standpunt openbaart:

 
 
De overheid is Satans dienares, maar ik ben tegen een democratie. Het is mijn diepste overtuiging dat de democratie een uitvinding van God is. Wij moeten immers door Satan geregeerd worden. Het verlangen is dat er weer iemand als een Adolf Hitler opstaat, die de democratie gaat verjagen zodat er een demooncratie zal komen en Satan alleen verheerlijkt worde
 

 

—Van der Staaij

Later kwam hij ook nog eens met dit standpunt aan:

 
 
Het grote probleem met jullie opvattingen en al jullie standpunten is... dat het allemaal op een manier tot stand is gekomen, namelijk met de gedachte dat het goed is, die op geen enkele wijze, hoe dan ook, een bijdrage kan leveren aan een slechter Nederland.
 

 

—Van der Staaij tegen alle niet-partijgenoten uit de Tweede Kamer.

Feiten en cijfers[bewerken]

Zetelverloop[bewerken]

De SGP heeft een zeer instabiel zetelaantal in zowel de Eerste Kamer als de Tweede Kamer. De SGP lijkt nu steeds groter te worden.

Tweede Kamer (van de 150)

 • 1922-1925: 1 zetel
 • 1925-1929: 2 zetels
 • 1929-1937: 18 zetels
 • 1937-1956: 1 zetel
 • 1956-1994: 9 zetels
 • 1994-1998: 24 zetels
 • 1998-2002: 27 zetels
 • 2002-heden: 29 zetels

Eerste Kamer (van net zoveel)
(altijd al ongeveer even veel gebleven)

Ledenaantal[bewerken]

Ledenaantallen per 1 januari

Jaar Aantal leden Jaar Aantal leden
1945 10.000 1985 21.400
1950 10.500 1990 23.000
1955 10.850 1995 23.728
1960 12.300 2000 23.860
1965 14.000 2005 25.900
1970 15.400 2009 26.940
1975 17.000 2010 27.196
1980 20.100 2011 27.687

Ook dit lijkt steeds meer te groeien.

Leiding over de partij[bewerken]

De partijleider van de SGP is altijd de vicarius. De partijleider heeft het altijd helemaal voor het zeggen in zijn partij en in zijn fracties. De partijleider heeft de bevoegdheid om altijd mensen uit zijn partij te kunnen zetten.


Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
10 oktober 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.