Samson

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ja, lap, zeg! 't Is nie waar, hé?
~ Gert

Mwaaaaah, Gertje!
~ Samson tegen Gert

Ik moest kloppen, want de pepperspray deed het niet!
~ De burgemeester

Incest dat is toevallig één van mijn specialiteiten, mijn Miranda zegt dat ook altijd; pa zegt ze, zoals jij mij kan misbruiken, ja, zo misbruik ik haar he.
~ Octaaf De Bolle


Samson is zo eigenlijk een heel ondeugende, maar lieve hond van het ras cocktail.

Is dat zo heel echt waar wat jij daar zo allemaal zegt?[bewerken]

Mmmja, Samson woont eigenlijk zo'n beetje bij z'n baasje Gert, in de dropstraat 101. Zijn hobbies zijn zo'n beetje in z'n mandje liggen zo, feestjes bouwen, bedhangen op de samsonrock, roes uitslapen in z'n mandje en meer feestjes bouwen. Het liefste wat hij eigenlijk eet zijn frietjes en spaghetti... Wah, maar niet meneer Spaghetti, hé, bweikes, Samson is geen kniekabaal! Hij is zo'n beetje verliefd op Bobientje, maar zij is eigenlijk zo'n beetje onzinbaar. En eigenlijk denkt Samson zo stil in zijn hoofd dat die teef hem laat zitten omwille van z'n braakgesprek.

Samson (rechts) en Ché tijdens de filmopnames van 'Samen op de moto'.

Wah, geschelde oren gebruiken is zo'n beetje heel lelijk, zo![bewerken]

Mmmja, maar eigenlijk zijn ze nog steeds zo'n beetje heel dikke vrienden, hoor. Als hij lacht, dan lacht zij mee. Zij houden van elkaar. 't Is koek en ei tussen hen twee. Hij staat altijd voor haar klaar. Want zij zijn hele dikke vrienden, hele, hele dikke vrienden dat zijn zij.

Had ie tien miljoen, wat zou hij dan doen?[bewerken]

Hij is zelfs zó heilig volgens sommigen hem een straat gegeven.

Wah, geld, dat is toch geen plobreem! Samson heeft eigenlijk zelfs zo'n beetje veel meer dan tien miljoen zo, omdat de mama's en papa's al die murtsjendaais kopen. Met die vuurverziende centjes bouwt Samson dan zo'n beetje feestjes, zo soms zo in de disco (o-o-oh). Wah, Samsons kleinkunstcollectie overtreft zelfs die van Helmut Protti (al zijn ze beiden nog altijd even bescheiden gebleven), om maar nog van zijn boeken zo'n heel klein beetje stilletjes te zwijgen zo (onder andere het oudebiograafvis 'Samen op de Moto', later verfilmd tot 'The Motorcycle Diaries'). Mmmja, eigenlijk is hij zo'n beetje een kapitalist.

Gertje, wat is dat eigenlijk, zo een kale trapist?[bewerken]

Een kapitalist is eigenlijk zo'n beetje een voorstander van het politiek-economisch systeem dat onder andere gekenmerkt wordt door privé-eigendom van de productiemiddelen en sterk gerelateerd is aan de liberale staatsfilosofie, die uitgaat van de individuele vrijheid, het eigendomsrecht en vrije marktwerking, zo'n beetje zo.

Zie ook[bewerken]