Saturnus
“Home sweet home!”
“Gelukkig is Voldemort hier ver uit de buurt! En eh... waar moet ik mijn bezemsteel leggen?”
Saturnus is de veertiende planeet in de rangschikking. Epilogen vermoeden dat het over een geëvolueerde vorm gaat van het woord "Satan". Maar wat voor een hemellichaam is dit eigenlijk? De NAZA (NASA) raadt de mensheid aan afstand te nemen van deze beschaving. Wanneer wij ons een geldinzameling kunnen permitteren, kunnen we voldoende euro's bijeen krijgen om een nucleair atoomwapen van Iran te kopen dat we zouden kunnen gebruiken om deze kleine, onwaardige wereld die maar doelloos ronddwaalt in de melkweg uit te roeien.

Karakteristieken[bewerken]
Samenstelling[bewerken]
De samenstelling van Saturnus lijkt veel op jouw uitlaatgassen, in zekere zin... In het centrum bevindt zich een kern van chocola, daaromheen een mantel van smeuige kaas, gevolgd door een laag van pitasaus. De temperatuur in de kern bedraagt 60 graden Celcius, vergelijkbaar met de temperatuur na verwarming in de microgolfoven. Als gevolg van het endeldarmmechanisme blaast Saturnus meer energie uit dan hij van de zon ontvangt. Deze energie-uitblazing is merkbaar op aarde, daarom is de geur niet te harden wanneer men soms buitenkomt. En dat ligt zeker niet aan de CO2-uitstoot.
Atmosfeer[bewerken]
De atmosfeer van Saturnus bestaat voor meer dan 93% uit Water en voor iets meer dan 5% uit schijterij. Het resterende deel wordt ingenomen door methaan, waterdamp (zorgt voor het extra pruttelen), ammoniak (niet drinkbaar), ethaan, propaan, acetyleen (of wat het ook moge wezen) en waterstoffossielen, welke sporadisch voorkomen.
Op aarde bestaat een duidelijke scheiding tussen land, water en atmosfeer[1] (duh!). Saturnus heeft daarentegen alleen maar waterstoflagen die van een vloeibare vorm (zie kaas enzo) diep in de planeet langzaam overgaan in de gasvormige variant die in de atmosfeer voorkomt (spekjes), zonder een duidelijke grens. Dit is een niet gebruikelijke situatie die voortkomt uit de enorme druk en temperatuur op de ketel, genoemd een superkritieke toestand. Dan graag afkoken en het foruis op een lagere stand zetten. Als gevolg van de extreme druk worden de gassen dusdanig samengeperst dat ze, op het punt waar normaal de overgang verwacht wordt, een dichtheid hebben die nog steeds overeenkomt met die van een vloeistof[2]. Saturnus heeft daarom geen duidelijk planeetoppervlak, maar wetenschappers gebruiken als referentiepunt het punt waar de druk gelijk is aan 24 olifanten die op iemands tenen trappen. Door een toerist werden vanuit een vliegtuig complexe wolkenstructuren waargenomen in de atmosfeer die vanaf de aarde niet zichtbaar waren. Op Saturnus waaien harde stormen[3].
Manen van Saturnus[bewerken]
Saturnus heeft blijkbaar ook manen. Gevaarlijk, want op iedere maan kan zich een samenleving bevinden met slechte bedoelingen. Onze aarde wordt hierdoor bedreigd en ziet deze samenlevingen liefst zo snel mogelijk verdwijnen. Daarom zijn er een aantal projecten als voorbereidingen op nucleaire aanslagen tegen die manen door de NAZA tot een goed einde gebracht. Voor meer sensatie, zie het artikel Manen van Saturnus.
De grote manenoorlog van Saturnus[bewerken]
De beschavingen op de manen van Saturnus zijn van 1550 tot 1609 in oorlog geweest. Ze vochten in intermaaniale kroegen en schoten raketten naar elkaars manen. Uiteindelijk wonnen de gorks de strijd. Ze hadden alleen nog veel raketten over, en schoten daarmee dus nog maar wat manen van de verliezers kapot, Saturnus had toen toch nog 629 manen. Toen al dat puin hun in de weg begon te zitten wilden ze het puin opblazen, maar het puin was al ontploft, dus dat lukte niet. Vervolgens kwam een slimme man op het idee om en een ring van te maken, dan zouden er ook toeristen komen om daarnaar te kijken vanuit de intermaaniale kroegen en daar konden ze dan weer geld mee verdienen. Dus dat deden ze, en zo zijn de ringen van Saturnus ontstaan.
Trivia[bewerken]
- Saturnus' afstand van de zon bedraagt 123.528.941 mm.
- Saturnus ligt tussen Jupiter en Uw Anus.
- De omwenteling om de zon duurt 2x²+23b-9c jaar.
- Diameter van Saturnus' noordpool: 120 536 yards
- Gehele oppervlakte: 4500x5000 km.
- Volume: nogal veel m³
- Massa: Hoe kan je in hemelsnaam zoiets wegen??!
- Gemiddelde dichtheid: Heu???
- Duur van een etmaal bij Saturnus: koop een rekenmachine!
- De atmosferische druk: 1400000000000,1234 microbar
- Temp. min.: 140.560 C°
- Temp. max: 140.561 C°
Referentieënen[bewerken]
Andere mythes[bewerken]
Aan de schandpaal genageld! | Vastgenagelde versie: 7 april 2013 |
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.
|
![]() ![]() |
|||
---|---|---|---|