Schip

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De anti-omslagboot: stabiliteit gegarandeerd tot windkracht 11.

Dat drijft.
~ Kapitein Overduidelijk over een schip

Tot onze grote spijt zijn zij WEL op tijd.
~ NS over scheepvaartmaatschappijen

Een schip, ook wel schuit of boot genoemd, is een varend geVAARte (haha, een woordspeling!) dat dagelijks honderden slachtoffers maakt. Wat er ook gebeurt, er wordt altijd wel een manier gevonden om het schip te kelderen.

Geschiedenis en ontwikkeling[bewerken]

Een primitieve tekening van het eerste schip ter wereld.

Prehistorie[bewerken]

Schepen drijven omdat de eerste vlotten dat ook al deden. Als je een platte plank op het water zet, dan zal die gegarandeerd gaan zinken; dat weet ieder kind. Dus moest de oermens een manier vinden om van het vasteland naar het eiland ertegenover te gaan waar de McDonald's lag, zonder nat te worden. Er was van alles geprobeerd, maar er werd maar geen oplossing gevonden. Tot net voor dat de McDonald's besloot te sluiten op dat eiland wegens te weinig klanten, werd er een offer gebracht aan de Almachtige Godin Sophia, Grote Heerster Over Aarde En Heelal. In de ruil voor de serieusheid werd er aan hen een goddelijk geschenk gegeven: de Oncyclopedist. Hij ontdekte Oncyclopedia waarmee hij alle andere **cyclopedieën bande. Hij schreef dit artikel waardoor ze het eerste schip maakten. De Oeh. Hoe deze er precies uitzag is niet zeker, maar er zijn wel zeer primitieve tekeningen van teruggevonden.

Oudheid[bewerken]

In de Oudheid zijn er meerdere grote Rijken gevormd. Je had het Romeinse Rijk, dat zich ver uitstrekte tot in het (bijna) onverslaanbare Mofrika. Het Glote Keizellijk Chinatown en niet te vergeten het Egyptische Rijk. Maar om de belastingen op te halen om dat zo te behouden hadden alle drie de rijken een grote oorlogsvloot nodig. Het Amerikaanse Rijk wou voor een link prijsje wel een vlootje uitlenen aan hen. Bush Caesar sloot een contract af. In de ruil voor een smak dollars kochten de landen "authentieke" schepen. In Egypte werden er later wandtekeningen gevonden met die schepen er op, samen met een of andere krokodillengod. Deze is eigenlijk Bush met een stel dollars in zijn hand. Omdat hij zo gierig was, werd hij zo uitgedrukt. Na vele gevechten kwam er uiteindelijk ook een einde aan deze tijd en werd Afghanistan opgegeven door zowel Chinatown als de Romeinen.

Middeleeuwen[bewerken]

De Russen hadden blijkbaar geen zin om de IKEA-handleiding te lezen...

In de middeleeuwen zijn wellicht de lelijkste schepen gemaakt. De Vikingen en hun bondgenoten Rusland en Zwitserland domineerden in die tijd de zee. Toch deden zich af en toe wel linke zaakjes met de Britten over de felbegeerde IKEA-schepen. De IKEA-schepen zijn de sterkste en de krachtigste van allemaal, behalve wanneer je de handleiding niet goed leest zoals de Russen. Scandinavië had in die tijd verschillende stammen en die wilden allemaal wel belastingen voor de veiligheid van hun dorp. Om dat geld te behalen werd er door historici gezegd dat ze dat geld wilden plunderden, maar eigenlijk waren de Vikingen een vredelievend volk. Heel Scandinavië en in het speciaal Zweden was (en is nog steeds) gewoon een groot bedrijf genaamd IKEA begonnen. Iedereen werkte gewoon aan de IKEA-schepen en hun handleidingen (wat het meeste werk was). Daarna handelden de Russen en de Zwitsers het wel af.

Tijd der Ontdekkingsreizen en Rare Kleren[bewerken]

Columbus' schip vergeleken met dat van Bush De Indiaan.

De uitvinding van Amerika was een doorbraak die vrijwel direct de wereld ging verprutsen verbeteren. Maar voor dat kon gebeuren moest Amerika wel eerst ontdekt worden. Columbus was de eerste die dat initiatief nam. Dat deed hij met een prachtig schip genaamd Santa Maria (genoemd naar de naam van het meisje waar hij op een dag mee wakker werd). Columbus gebruikte buiten de Santa Maria ook een paar duikboten en een vliegdekschip. Dit was allemaal gefinancierd door de Spaanse Overheid (die door veel corruptie het zooitje bij elkaar had kunnen schrapen). Het originele doel van Columbus was niet om de grootste dictatuur aller tijden te ontdekken maar om te bewijzen dat de aarde geen appeltaart of Friet is, maar een gehaktbal met vleessaus erover. Uiteindelijk gelooft nog steeds niemand hem, want de aarde kan alleen een appeltaart of een Friet zijn. Dat is trouwens ook de reden van de aloude vete tussen Belgen en Hollanders. De Nederlanders zeggen dat het een appeltaart is en de Belgen dat het een Friet is.
Verder werd er niet veel zeevaartgeschiedenis geschreven, behalve dat er heel lelijke kleren gemaakt werden waarvan China de grote producent was. Al die kleren werden vervoerd door schepen van China naar Portugal dat dan weer de grote doorverkoper was.
Leonardo Da Vinci (1452-2021) is een gave man en de uitvinder van meerdere revolutionair ontworpen schepen (anders zou hij niet op deze pagina staan). Zonder hem zou de wereld er veel slechter van af zijn geweest. Zijn supersonische houten en bronzen wapens hebben voor vele doden gezorgd. Dus zonder hem en zijn uitvindingen zou de wereld helemaal overbevolkt zijn, maar dit artikel gaat over schepen, dus uiteindelijk eren wij hem vandaag de dag vanwege zijn schepen.

Wereldoorlogen[bewerken]

Het vliegdekschip was een grote uitvinding. Het begon allemaal met een of andere Mofrikaanse dictator bondskanselier die zin had om één of ander belangrijk document te origameren. Hij maakte er een mooi bootje van (onder gejuich van zijn ministers). Dan maakte hij kleine papieren vliegtuigjes die hij dan op zijn schip zette. Het vliegdekmoederschip was geboren...
Natuurlijk bleef het geheim van Mofrika niet lang een geheim. De Russische en de Amerikaanse inlichtingendiensten kwamen erachter. Mofrika vroeg een patent aan, waar alle andere landen het natuurlijk niet mee eens waren. Zo brak de Eerste Wereldoorlog uit.
Terwijl de Admiraals een potje schaak aan het spelen waren, werden er natuurlijk vreselijke slagen gevoerd op de slagzee. Zo werd de Louise-Marie bijna gekelderd tijdens de oorlog (toen was het schip ook onder bevel van een vrouw).

Hoe schepen kunnen drijven[bewerken]

De Costa Concordia was een koppig ongehoorzaam schip dat nooit luisterde. En dat was het gevolg. Foei!

Schepen kunnen varen door een romp vol water. De achterbakse zwijnen zeggen dat het alles te maken heeft met ballast onder in de romp, maar hetgeen wat ze niet begrijpen is dat water ook een ballast is. En de romp alleen is niet vol water, maar ook de rest van het schip is bijna vol. Het systeem is ongeveer hetzelfde als bij een duikboot, alleen duiken schepen niet (anders zou deze pagina duikschip heten). Ze veranderen hun hoogte en richting met hun "ballasttanks". Maar als de kapitein echter probeert een scherpe bocht probeert te nemen, is er veel kans dat dat schip slipt waardoor het op haar zij komt te liggen. Al meerdere schepen hebben geleden aan dit gebrek zoals de Costa Concordia.

Stiptheid[bewerken]

Aangezien schepen niet op rails kunnen rijden - wat treinen jammer genoeg wel doen - is er ook geen reden waarom schepen te laat zouden kunnen komen. Orkanen of tsunami's komen soms wel eens voor, maar dat zorgt alleen maar voor woningen voor de mensen van "ginderachter" en voor hun eten. Stakingen bij scheepvaartmaatschappijen komen zelden voor wegens de harde zweepslagen en lage loonkosten.

Soorten schepen[bewerken]

Karveel[bewerken]

Dit was één van de eerste schepen. Het was een Engelse uitvinding om uiteindelijk hun aartsvijand Frankrijk zónder kernwapens te kunnen aanvallen. Uiteindelijk was de uitvinding toch onnuttig omdat ze (wonder boven wonder) gingen samenwerken. Later vonden ontdekkingsreizigers dat schip wel handig en dus gebruikten ze het om landen te ontdekken.

Galei[bewerken]

Een tijd lang (en nu nog steeds) heersten de Islamieten over een machtig wereldrijk wat dan vooral door Otto de Grote werd bestuurd. De Ottomanen vonden het zo leuk om Christenen te martelen en vroeger kwamen zij zelfs gewoon met hun duizenden voor deur staan! Toen hadden ze nog veel geluk en vertier. Maar op een gegeven moment wilden de Christenen niet meer leuke bezoekjes doen naar Otto's rijk; de kruistochten waren opgehouden wegens het dichtdraaien van de subsidiekraan van De Kerk en de naaisters waren het beu om steeds weer kruisen op de hemden van de arme ridders te naaien. Dus zat er voor de Ottomanen niets anders op dan hen zélf maar op te zoeken. Maar daarvoor moesten zij wel een of andere zee oversteken. Ze maakten wat schepen en staken de zee over.

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
28 oktober 2012
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Kinderkoetske.JPG
Populaire vervoermiddelen

Auto · Bus · Duikboot · Fiets · Lift · Luchtballon · Raket · Roltrap · Ruimteveer · Schip
Segway · Tank · Taxi · Tractor · Tram (Tweerichtingtrams) · Trein · Vespa · Vliegtuig · Vouwfiets