School

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: School maakt depri!


Octagon-warning.png Pas op!
Dit artikel is alléén bedoeld als naslagwerk. Staat u dus op het punt van kiezen tussen wel naar school te gaan, of niet naar school te gaan, laat u dan niet door dit artikel beïnvloeden!


God schiep de hemel en de aarde, de duivel de hel en school.
~ Algemeen bekend fenomeen.

Gelukkig heb je er kantines
~ Spekkerd over school

Je kunt er allerlei onnodige dingen leren.
~ Kapitein Overduidelijk over school

Ik ben op school gebuisd voor alle vakken, wat moet ik toch met al die buizen?
~ Urbanus over school

Leuk!
~ Minister-president over school

Waar ben ik aan begonnen
~ Leraar over school

In Sovjet Rusland, school leert op JOU!!
~ Rus over School

Ik ga alleen maar naar school voor de weekeinden en de vakanties
~ anoniem over het feit dat school eigenlijk helemaal geen zak aan is

School, het is zo.. , tja, zo.
~ Een of andere gek die op de Oncyclopedia wil komen

School, ook wel gevangenis of concentratiekamp, [1], is een fenomeen dat in Nederland (helaas) voor iedereen van 18 jaar en jonger verplicht is. Gek genoeg staat het woord ‘school ’in het Grieks oorspronkelijk voor ‘vrije tijd’.

Soorten school[bewerken]

Schoolgebouw

Het onderwijs (duur woord voor ‘school’ dat mensen gebruiken die wél op school hebben gezeten) in Nederland is verdeeld in verschillende soorten. De ellende begint op de basisschool. Hier moet je het minstens 8 jaar, 5 dagen per week onder het bewind van meesters en juffen zien te overleven. Alsof het dan nog niet genoeg is, ga je na de basisschool door naar de middelbare school, waar je gelukkig zelf mag kiezen wat en hoeveel je leert. Na deze middelbare school kan je zelf kiezen of je nog verder wil. Je kan dan naar het MBO (Matig en Belabberd Onderwijs), HBO (Het Betere Onderwijs) of het WO (Waanzinnig Onzinnig). Of je naar zo’n school mag hangt natuurlijk wel af van hoe goed je het gedaan hebt op de middelbare school. En als je dat dan allemaal achter de rug hebt, word je putjesschepper op zee of minister-president; of iets er tussenin.

Leraren[bewerken]

Leraar

Leraren zijn de mensen die na afloop van hun schoolcarrière dachten: ‘He, dat is leuk! Ik wil niet weg van school!’ en daarom maar bleven. Deze mensen vinden het meestal leuk om ‘hun vergaarde kennis door te geven aan de volgende generatie’. Meestal kiezen ze ervoor om leraar te worden omdat ze stiekem weten dat ze dan net zo veel vakantie hebben als vroeger.

Leraren zijn er in verschillende soorten en maten, maar op de één of andere manier hebben ze allemaal hetzelfde gemeen: ze willen de leerlingen treiteren! Doorgaans doen ze dit door ze stapels met huiswerk mee te geven. Maar er zijn ook leraren die er op kicken om een originele manier te bedenken. Zo kan een leraar een leerling met een mond vol tanden laten zetten door dingen aan hem te vragen waar niemand antwoord op weet. Behalve de leraar natuurlijk. soms heeft de leraar het echter mis, en is de leerling hem te snel af. Wat de leraren natuurlijk blijft achtervolgen: iedere keer wanneer ze een fout maken!

Rapport[bewerken]

Aan het einde van een periode worden leerlingen altijd beloond of bestraft met hun daden van de afgelopen weken in de vorm van cijfers. Hoe hoger het cijfer, hoe beter ze hun best hebben gedaan. Maar omdat niet alle leraren verder dan 10 kunnen tellen (vooral de leraren die wiskunde geven), willen ze ook geen hogere cijfers dan een 10 geven. Al deze cijfertjes bepalen aan het einde van een schooljaar of je weer helemaal overnieuw mag beginnen, of weer helemaal overnieuw mag beginnen, maar dan een niveau hoger. En zo kan je als leerling door blijven gaan totdat je denkt: ‘Nu is het genoeg, nu word ik putjesschepper.’ Of: ‘Zo. En nu word ik minister-president.’ Maar meestal komt het op of rond dat eerste neer.

De Holocaust[bewerken]

Op school worden de leerlingen vergast door de leraren. Mensen die dit ontkennen en zeggen dat er les wordt gegeven spannen samen met de leraren en zijn er dus op uit om het onschuldige leerlingenras uit te roeien. Dit fenomeen heet de Holocaust.


Zie ook:[bewerken]

Notenbalk[bewerken]

  1. School wordt in de volksmond sgol genoemd, dat verbogen werd naar agol, dat in het Oud-Engels gevangenis inhoudt.


De zeven zekerheden van het leven

Discussie · Dood · Oncyclopedia · Porno · School · Seks · Spam