Schotland

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De Haggistische Republiek van Schotland
Vlag
Vlag
Basisgegevens
Talen Niet te identificeren taal
Hoofdstad Weide 3
Regeringsvorm republiek
Religie Haggisme: 98.2% Andere: 1.8% (Boem) 1.79%
Staatshoofd Ronald McDonald
Overige
Volkslied "Scotland the raped"
Motto "Burn England! Burn!"
Vindbaarheidsfactor 0
Portaal  Portaalicoon Land

Faclair Gàidhlig gu Beurla le Dealbhan
~ Schot over Schots

Aig a h-aon àm, bha an dara leth de 'n Bhreatainn torr nas fhada do 'n dheas, faisg air Afraga agus Amearaga mu Dheas ann an tìr-mòr de Gondwana.
~ Schot over de afscheiding van Schotland van Gondwana

Schotland is de staatsvijand van Engeland. Schotland is eigenlijk geen echt land aangezien het bij het Verenigd Koninkrijk hoort. Dit willen de Schotten echter niet. Daarom strijden de Haggisten van Schotland al eeuwen tegen De katholieken van Engeland. De Engelsen hebben natuurlijk een veel sterkere legermacht maar aangezien Schotland tot op heden onvindbaar is kunnen ze de rebellen maar niet afslachten.

Geschiedenis[bewerken]

Ontstaan[bewerken]

In tegenstelling tot de rest van de wereld, die volgens de Oude Grieken is ontstaan uit de elementen aarde, lucht, vuur en water, is Schotland ontstaan uit gras, bergen, schapen en regendruppels. Dit is waarschijnlijk de reden waarom alle Schotten aan de anti-depressiva verslaafd zijn.

100 miljoen jaar geleden[bewerken]

100 miljoen jaar geleden waren de Engelse en Schotse gebieden nog een gedeelte van de volksrepubliek Gondwana. Daarom maakten ze een kanaal tussen hen en de rest van Gondwana. Sir Isaac Newton zorgde ervoor dat het nieuwe gedeelte kon drijven (en dus ook varen). De Haggisten (jaja ten tijden van de dinosauriërs bestonden ze ook al) wilden naar het noorden varen, de katholieken echter wilden naar het zuiden. Aangezien de katholieken talrijker waren, besloten ze dan ook zich in het zuiden te vestigen. Uit koppigheid vestigden de Haggisten zich in het noorden van het gebied. Het gebied in het noorden werd Schotland genoemd, het zuidelijke deel Engeland. Tot nu weet niemand iets over het ontstaan van de naamgevingen.

Vermoedelijk vanaf 5000 V.c.[bewerken]

Aangezien de rest van Europa geen flauw idee had over het bestaan van Schotland besloten de Engelsen Schotland maar als een deel van hen te beschouwen, ze noemden het nieuwe gebied het Groot-Brittannië. Ze hechtten later ook nog een deeltje van Ierland aan hun rijk om wat meer land te hebben. Alweer kozen ze een nieuwe naam voor hun land: in dit geval het Verenigd Koninkrijk. Wat de Ieren hiervan vinden weten we nog steeds niet (omdat ze net zoals de Schotten onverstaanbaar zijn). De Schotten waren hier niet akkoord mee, maar waren (en zijn nu nog) zo onbetekenisvol in het land dat er geen inspraak door hen mogelijk was.

Tussen 5000 V.c. en de geboorte van onze goede vriend[bewerken]

Hier gebeurde vrijwel niets, jammer.

1ste tot 13de eeuw[bewerken]

Buiten de dood van 3 kippen, 6 geiten en 1 ezel gebeurde er feitelijk weeral niets.

Werkelijk elke Engelsman sloeg op de vlucht.

13de eeuw[bewerken]

Gelukkig kwam er stilaan een eind aan het barbaarse bewind van het Verenigd Koninkrijk. Immers in een of ander jaar in de middeleeuwen werd William Wallace geboren. De Schotten namen de wapens op tegen de Engelsen. William Wallace kwam echter op het idee om bij elke veldslag hun blote kont te laten zien naar de Engelsen. De Engelsen die iedere vorm van homosexualiteit vreesden sloegen meteen op de vlucht. Aan dit sprookje kwam jammer genoeg een einde. William Wallace stierf in 1305 door het eten van een broodje Club Kip, dat met de pest besmet was.

14de tot 19de eeuw[bewerken]

Terwijl de Schotten inzagen dat de Engelsen aan de winnende hand waren, werden de Schotten ook nog getroffen door een ander onheil. Een intern conflict was ontstaan en ook hier stierven weer 3 kippen, 6 geiten, een ezel en ook een aantal tienduizenden Schotten met rosse baarden. De reden van dit conflict was het monster van Loch Ness. Men had in die tijd twee radicale Schotse groeperingen. De Kibbelingen en de Whiskyers. Het monster was op een nacht uit zijn meer geslopen en had enkele Kibbelingen gedood. De Kibbelingen waren woedend door de slachtpartij en gaven de Whiskyers de schuld. Daar kwam een veldslag van en na 3 uur elkaar de kont laten te zien, gaven de Whiskyers het op en vluchtten weg. De triomferende Kibbelingen (wel 3 man) werden echter helaas het toetje van het monster van Loch Ness.

Werkelijk niets stopte Johnnie Walker

19de eeuw[bewerken]

Een nieuwe verzetsstrijder kwam in die tijd opdagen, Johnnie Walker. Het enige wat hij deed was gewoon stappen eigenlijk. Maar hij zette de Schotten aan om te betogen tegen de Engelsen. Buiten de dood van 3 kippen, 6 geiten en 1 ezel bracht de betoging niet veel verandering met zich mee.

20ste eeuw[bewerken]

Vanaf de 20ste eeuw begonnen de Schotten veel onafhankelijker te worden. Ze werden autonoom en ze startten met kleine bedrijfjes die onder andere kilts en whisky maakten. In 1914 verklaarden ze zich onafhankelijk. De Engelsen erkende deze onafhankelijkheid niet en raakten in een kleine discussie met de rest van Europa en de Amerikanen. Maar in 1918 werd de discussie stopgezet en kwamen allen tot een akkoord. Er werd namelijk besloten dat Schotland gewoon als een deel van het Verenigd Koninkrijk functioneert.

21ste eeuw[bewerken]

Vanaf de 21ste eeuw (dat zijn de jaren na 2001) begonnen er verschillende bewegingen op te komen die streden voor een volledige onafhankelijkheid van Schotland. Zo had je de NSDAP, Nationalistische Schotse Doordachte Antwoorden Partij. Hun beleid bestond eruit elke katholiek die een voet zette op Schots gebied (waar dat dan ook mag zijn) op te blazen. Het zijn Haggisten voor iets natuurlijk. Tot hiertoe stierven 0 katholieken, 3 kippen, 6 geiten en een ezel tijdens de regeerperiode van de NSDAP.

Schotland gevonden![bewerken]

A small step for man, but a giant leap for mankind
~ Neil Armstrong over zijn landing in Schotland

In heel de Schotse geschiedenis werd Schotland maar een paar keer gevonden. Een opsomming volgt.

 • 100 miljoen jaar geleden: De Schotten vonden natuurlijk zelf eerst het gebied en vestigden zich daar.
 • 506: Een Engelse huisvrouw vond Schotland per toeval toen ze haar achtertuin wat groter wilde maken.
 • 1159: De eerste Boeing vertrok vanuit Engeland maar crashte boven Schotland. De passagiers konden allemaal veilig landen met behulp van parachutes. De bemanning daarentegen kwam om omdat ze recht in een Schots kasteel landden.
 • 1492: Columbus strandde met zijn schip op de Schotse kusten, hij dacht in India aangekomen te zijn. Daarom noemde hij de Schotten indianen.
 • 1969: Neil Armstrong zette als eerste Amerikaan een voet op de maan Schotland.
 • 2006: Rita Verdonk was bijna de grens over toen plots haar auto niet meer wilde starten.
 • 2127: Nieuwe groep Schotse verzetsstrijders rent brullend richting Engeland, om er daarna achter te komen dat heel de wereld is uitgemoord door Aliens. Schotland was dit lot ontglipt omdat de aliens het niet konden vinden.

Cultuur[bewerken]

Onder de kilt wordt niets gedragen zoals u nietziet

Klederdracht[bewerken]

Kilt[bewerken]

In Schotland dragen alle mannen een rok met een lelijk bijpassend motiefje. Deze rok noemt men een kilt. De kilt werd uitgevonden door niemand minder dan meneer Kilt. Het is verplicht om de volgende dingen onder de kilt te dragen: niets. Als je een echte Schot wilt herkennen moet je gewoon zijn kilt opheffen. Val je flauw en is het laatste wat je je kan herinneren een rode bos haar, wel dan was het een echte Schot.

Stok[bewerken]

Iedere Schot heeft altijd een stok bij zich. Deze gebruiken ze om te wandelen, hout te hakken of om een katholiek in elkaar te slaan. De meeste Schotten prefereren een stok van berkenhout.

Eten,Drinken en Religie[bewerken]

Haggis[bewerken]

Haggis is het lievelingsgerecht van iedere Schot. Daarnaast is het de god van de meeste Schotten. Een Schotse religieuze bijeenkomst bestaat dan ook uit de volgende stappen:

 1. Trek je kilt aan
 2. Ga de heide op
 3. Vang zoveel mogelijk wilde schapen met een net, want ze moeten onbeschadigd blijven
 4. Vang zoveel mogelijk wilde vrouwen met een net, want ze moeten onbeschadigd blijven
 5. Dwing de vrouwen tot het maken van Haggis, drink ondertussen whisky (hoe meer hoe beter)
 6. Bid tot de Heilige Haggis en zing de Haggishymne
 7. Eet de Haggis, spoel de vreselijke smaak weg met nog meer whisky
 8. Gebruik de vrouwen voor andere doeleinden, wink, wink, nudge, nudge, say no more
 9. Laat de vrouwen vrij

Wil je weten hoe de Schotse vrouwen de Haggis maken? Lees dan aandachtig verder.

Het basisingrediënt van iedere haggis
 • Benodigdheden
 1. 1 schaap
 2. Vette hap
 3. IJskast
 4. Trechter
 5. Trombone mes
 • Bereidingswijze
 1. Zet de trechter in de mond van het schaap en breng zo de vette hap naar binnen.
 2. Wacht totdat het schaap de vette hap uitbraakt en zodat je dat braaksel in de ijskast kan bewaren.
 3. Snijd het schaap open en haal zijn maag eruit.
 4. Vul de maag met het braaksel van de vette hap.
 5. Laat het geheel een half uurtje braden in de oven.
 6. Smakelijk!

Kijk hier voor een andere variant. Deze is een iets wat meer luxueus en zeker het proberen waard (als je er wat tijd voor over hebt).

De gemiddelde Schot

Whisky[bewerken]

Iedere Schot koopt het, drinkt het en kotst het. Ja whisky mag er wezen. In Schotland is er wel in elke straat (1 per dorp dus) een whiskyshop. Whisky is een familiedrank. Kinderen moeten het vanaf de geboorte leren drinken. De meeste whisky wordt gemaakt door Johnny Loper.

Architectuur[bewerken]

Houten hutten[bewerken]

In Schotland zijn ze zeer bedreven in het bouwen van houten hutten. Aangezien de meesten niet rijk genoeg zijn om een stenen huis te maken is dit hun noodoplossing. Voor houten hutten gebruiken ze hout.

Kastelen[bewerken]

Aangezien er regelmatig Engelse troepen, die het land per toeval gevonden hebben, langskomen hebben de Schotten her en der Kastelen verspreid. De kastelen zijn voorzien van sanitair, een keuken en een computerzaal (vergeet niet dat we in de 21ste eeuw zitten). Het nadeel aan deze kastelen is dat ze oxideren, ontploffen of verteerd worden door ratten binnen de 1000 jaar.

Pas op de Highland-Koe!

Dieren[bewerken]

Na jarenlange genetische manipulaties hebben de Schotten 2 nieuwe diersoorten gecreëerd.

Highland-Koe[bewerken]

Deze koe is een kruising tussen een mammoet en een stier. De Highland-koe is genoemd naar zijn uitvinder, meneer Highland-Koe.

Nessie[bewerken]

Een eerdere kruisingspoging van meneer Highland-Koe had de zogenaamde nessie tot resultaat. Een nessie is een mengeling tussen een Schotse vrouw en een slang. De laatste nog resterende Nessie leeft vandaag de dag in het meer Loch Ness. Zijn bestaan wordt betwist door iedere Japanse Toerist met fotocamera.

Trivia[bewerken]

 • De populatie is er ongekend. Het wordt geschat op 3 personen.
 • In heel de Schotse geschiedenis stierven 12 kippen, 24 geiten en 4 ezels.
 • Schotten hebben geen vrouwen, maar groeien aan bomen.
 • Schotland bestaat niet en is een puur verzinsel zoals al die andere rommel op wikipedia.

Zie ook[bewerken]

}