Sesamstraat

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De enige echte kaart van sesamstraat

Motto: Laat je speelgoed staan, schuif gezellig aan.

Volkslied: "Seeeeesamstraat, welkom in, seeeeesamstraat"

Officiële talen: Nederlands, Sesamstraats
Hoofdstad: Het huis van Aart Staartjes
Leider: Aart Staartjes
Religie: Dit geloof heeft geen naam, maar ze geloven dat ze goed betaald worden.
Inwoners: Tsja, 4 dieren en een aantal mensen. Oja, ook nog een paar bezoekers, maar die tellen niet als inwoners.
Munteenheid: Uhm... Niks, alles is daar gratis
Tradioneel eten: Boterhammen met pindakaas en koekjes

Sesamstraat ligt ergens in Nederland en is niet te vinden op de kaart. Toch zijn er mensen die beweren dat ze er zijn geweest of die bevriend zijn met de mensen die er wonen. Door die mensen te ondervragen hebben we toch een beeld van hoe Sesamstraat eruit ziet op de kaart. Vandaar dat deze kaart ook op deze pagina te vinden is. De echte straat met de naam Sesamstraat komt toevallig toch wel voor in het havengebied van Enschede, al was dat nog niet bekend toen dit artikel over de wereldberoemde Sesamstraat tv-show geschreven was, alwaar ook het kleine café aan de haven, bekend van het muziekje, gevestigd was. Tevens zijn er dubbelgangers die Sesamstraat ook gaan gebruiken zoals Almere en Oosterhout (nabij Nijmegen).

Hoe Sesamstraat is ontstaan[bewerken]

Dit zijn dus Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk

Er was eens een man, genaamd Aart Staartjes, die in een groot huis woonde. Hij had een erg groot landgoed en besloot wat mensen in te huren die daar huizen gingen bouwen. Ook kocht hij een paar bewoners. Dit waren alle bewoners:

Naam bewoner Soort bewoner Prijs
Pino Grote uitstervende struisvogel €300,- (inclusief verzendkosten)
Tommie Straathond €0,- (Aart heeft deze hond gevonden op straat)
Ieniemienie Ieniemienie kleine muis €0,- (exclusief de ziekenhuiskosten (Aart stapte namelijk bovenop Ieniemienie toen hij hem vond)
Elvan Straathoertje €5,- per opname (als Aart daarna met haar in bed duikt)
Tante Peetje Achter-oud tante van Aart €0,- (Peetje vond Aart zo'n schattig jochie dat ze het gratis deed)
Hakim Achtergebleven Hippie €20,- per opname (daar koopt hij wiet van)
Lot Bingo! €0,50 (Aart heeft haar gewonnen bij een spelletje bingo, het lot koste €0,50 cent)
Paula Een koe met brillen €500,- (ze was eerst de beroemde Paula de koe (zonder succes) en is toen voor dat bedrag overgestapt)
Frank Tsja... De prijs is niet bekend, al gaan er verhalen de ronde dat hij het meeste van allemaal kostte...
Sien Een verSiende vrouw €0,01 (Sien kon het contract niet lezen omdat ze verSiend is)
Bert en Ernie Maffia van Sesamstraat €2 Bert en Ernie zijn zelf niets waard, maar Ernie heeft bananen ter waarde van 2 euro in zijn oor)

Dan hebben we ook nog Buurman Baasje die zomaar in Sesamstraat is komen wonen zonder toestemming en sinds februari 2008 een wietkwekerij is begonnen.

Purk[bewerken]

Purk woont sinds kort ook in Sesamstraat. Ze is een kind van Pino en Tommie. Tommie was eigenlijk met Ieniemienie dus Ieniemienie maakte het meteen uit met Tommie toen Pino was bevallen. Purk woont nu (bijna zelfstandig) in Sesamstraat. Purk was trouwens een gat in de markt en Aart is nu stinkend rijk (letterlijk en figuurlijk, want Purk kan me toch een potje poepen!). Purk is trouwens een aardvarken.

Verhaaltjes[bewerken]

Het is een traditie om 's avonds een verhaaltje voor te lezen. Het stomme is dat Pino, Tommie, Ieniemienie en zelfs Purk nooit meeluisteren. Die liggen waarschijnlijk allemaal al op bed. De verhaaltjes worden voorgelezen door Aart, Frank en soms door Hakim. De verhaaltjes zijn eigenlijk altijd hetzelfde en de kinderen zeuren altijd waar Pino, Tommie, Ieniemienie of Purk is. Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe ze dan in Sesamstraat komen (omdat niemand precies weet waar het ligt). Dat gaat zo: De kinderen worden ontvoerd als ze 's ochtends vroeg Sesamstraat kijken. Daar komt "Laat je speelgoed staan" (uit de tune) ook vandaan. Dan neemt (meestal Aart) ze mee naar Sesamstraat. Ze mogen vijf minuten doen wat ze willen, maar als ze Tommie, Pino, Ieniemienie of Purk wakker maken, is het uit met de pret. Deze vier hebben hun slaap namelijk hard nodig en ze willen ook graag slapen. Wat er dan gebeurt vertel ik liever niet... Maar goed, als de verhaaltjes afgelopen zijn worden de kinderen eerst geblinddoekt en dan gehersenspoeld, zodat ze niet weten waar Sesamstraat ligt.

Bezoek[bewerken]

Soms (eigenlijk altijd) is er ook bezoek in Sesamstraat. Er zijn een paar mensen die altijd op bezoek komen. (deze bezoekjes zijn vrijwillig, dus ze worden alleen maar betaald om de geheimhouding van Sesamstraat te behouden)

  • Grover - Gek blauw wezen, wordt betaald maar dat heeft eigenlijk geen zin, hij heeft toch geen vrienden.
  • Koekiemonster - Wordt betaald om koekjes te eten, zo'n baan zou jij ook wel willen hebben hè?
  • Bert en Ernie - Wonen samen en vertellen elkaar bijna alles. Dus ook waar Sesamstraat ligt (maar ze zijn zo dom dat ze er steeds weer aan herinnerd moeten worden dat ze niet moeten zeggen waar Sesamstraat ligt.
  • Elmo - Rood monster dat vooral in trek is bij de wat oudere kijkers, je kunt zelfs T-shirts van hem kopen in maat XL.
  • Kermit de Kikker - Wordt betaald om niks te zeggen tegen zijn vrienden van het Muppet Theatre.
  • Oscar - Kluizenaar, woont al zijn hele leven in een vuilnisbak. Er gaan geruchten dat zijn vuilnisbak een portaal naar de hel is.

Volkslied[bewerken]

Het zal je waarschijnlijk verbazen, maar Sesamstraat heeft een eigen volkslied! Hier is de tekst:


Sesamstraat

Welkom in
Sesamstraat
Waar je ook gaat of stááááát
Schuif gezellig aan
Laat je speelgoed staan
Voor Sesamstraat 


Ja, het is heel kort, maar waarschijnlijk konden Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk meer niet onthouden en lieten ze het hier maar bij.

Zie ook[bewerken]