Snekermeer

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Huidige situatie van Sneek

Het Snekermeer, is een meer dat ligt waar vroeger de stad Sneek lag in het land Friesland. Het Snekermeer is gecreëerd als zwemgelegenheid voor de Franekers.

De stad Sneek[bewerken]

De stad stond internationaal bekend op de vele verschillende culturen die in vrede met elkaar samenleefden. De universiteit trok intellectuelen vanuit de hele wereld aan. De stad had een bruisende binnenstad, met vele cafés, bars, discotheken, bioscopen, en allerlei andere uitgaansgelegenheden. Criminaliteit in de stad lag ver onder het landelijk gemiddelde. De stad had een dicht netwerk van vaarten, kanalen en grachten waarover men met gondels voer. In de stad lagen diverse parken waar tientallen soorten vogels leefden, evenals struisvogels en pinguïns.

Geschiedenis van Sneek[bewerken]

Sneek werd gesticht ongeveer aan het begin van onze jaartelling. Men zegt dat de broers Jezus Christus en Fidel Castro Sneek nog hebben bezocht en dat te ere van dit bezoek de communistische jezuïetenkathedraal werd gebouwd. De stad liep gedurende haar geschiedenis met allerlei dingen voorop, het was sowieso al de eerste stad die een kathedraal bouwde, maar tien jaar later volgde de eerste universiteit van de wereld. Reden voor deze snelle vooruitgang was de toverdrank van de druïde Sliknix, die de Romeinen buiten de deur hield, de makers van Asterix en Obelix haalden hier dan ook hun inspiratie vandaan. Eeuw na eeuw volgde, Sneek groeide uit tot een stad met meer dan 50,000 inwoners in 1545, oftewel de helft van de wereldbevolking. Tot aan de uiteindelijk sloop was de stad na Harlingen en Groningen vermoedelijk de machtigste stad in de wereld

Besluit tot slopen[bewerken]

Een onderzoek wees in 1982 uit dat de Waddenzee ernstig was vervuild, de reden was vermoedelijk het toelaten van Franekers, een zeer onhygiënisch volk. Deze mensen hadden toevallig wel de meerderheid in het Friese parlement. Het werd verboden voor Franekers om nog in de Waddenzee te zwemmen. Maar veel Harlingers kregen toch medelijden met de Franekers, iedereen had toch recht om te zwemmen? Daarom werd Sneek gesloopt, een andere plek was niet te bedenken voor een zwemgelegenheid, vond de Friese regering.

Critici[bewerken]

Smerige leugenaars zeggen dat de werkelijke reden voor het slopen van Sneek de concurrerende economische positie van Sneek t.o.v. Harlingen was. Dit is natuurlijk niet waar, luister niet naar deze leugens! Ook de positie van de Sneekweek t.o.v. de Harlinger Visserijdagen schijnt volgens deze leugenaars een rol te hebben gespeeld, ook daar klopt niets van! In tegenstelling tot wat deze achterbakse leugenaars zeggen was de Sneekweek helemaal niet populairder.

Het Snekermeer nu[bewerken]

Recentelijk zijn de haaien die eerst in de Waddenzee leefden uitgezet in het Snekermeer, dit om de visstand in de Waddenzee te beschermen. Aan de rand van Sneek zijn verscheidene kerken te vinden, deze stammen af uit de jaren '80 van de vorige eeuw en zijn hier vermoedelijk door een verre afstammeling van Jezus gebouwd. Enkele jaren terug echter heeft Piet Paulusma besloten om in deze historische panden slagerijen en fietsenwinkels te openen.